Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" sacīkšu direktors pamet komandu, lai kļūtu par "AlphaTauri" vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" sacīkšu direktors pamet komandu, lai kļūtu par "AlphaTauri" vadītāju
Lorāns Mekīss. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komandas F1 sacīkšu direktors Lorāns Mekīss šīs nedēļas beigās oficiāli atstās savu posteni, lai gatavotos no nākamā gada kļūt par "AlphaTauri" vienības vadītāju. Tāpat jau kļuvis zināms, kurš stāsies viņa vietā.

Jau aprīlī kļuva zināms, ka no 2024. gada Mekīss vadīs "AlphaTauri" komandu, nomainot ilgus gadus šajā amatā strādājušo Francu Tostu. Kādu laiku viņš vēl turpināja darbu "Ferrari", tomēr šonedēļ komandu oficiāli atstās. Mekīss kopā ar komandu nav devies uz šonedēļ Beļģijā notiekošo F1 posmu.

Neoficiāli zināms, ka "Ferrari" vadītājs Frederiks Vasērs un "Red Bull" boss Kristians Horners savstarpēji vienojušies par to, ka Mekīss savu posteni pēc četrām ar pusi nostrādātām sezonām atstās un gada atlikušo daļu pavadīs apmaksātā atvaļinājumā. No 1. janvāra viņš kļūs par "AlphaTauri" vadītāju.

Mekīsa vietā nāks Djego Loverno, kurš "Ferrari" komandā strādā jau 23 gadus.

"Sākot ar Beļģijas GP daļu Lorāna pienākumu boksu celiņā uzņemsies Djego Loverno, kurš iecelts par sacīkšu direktoru," teikts "Ferrari" paziņojumā. "Viņš būs atbildīgs par visām sportiskajām lietām, kā arī saziņu ar FIA."

Loverno strādās tiešā Vasēra pakļautībā, tāpat kā galvenais sacīkšu inženieris Mateo Toņinalli un galvenais sacīkšu stratēģis Ravins Džains.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs