Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Patriks Heds 72 gadu vecumā atgriežas "Williams" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārais Patriks Heds 72 gadu vecumā atgriežas "Williams" komandā
Patriks Heds. Foto: Formula1.com

Lai palīdzētu "Williams" komandai atgūties no katastrofālā situācijas, kādā tā nonākusi pēdējos gados, 72 gadu vecumā darbā atgriezies tās līdzdibinātājs Patriks Heds.

1977. gadā Heds dibināja "Williams" kopā ar Frenku Viljamsu, tobrīd pārņemot 30% no komandas, kamēr partnerim tika 70%. 27 gadu garumā viņš bija komandas tehniskais direktors un pārraudzīja sacīkšu spēkratu radīšanu un attīstīšanu līdz pat 2004. gada maijam, kad viņa amatu pārņēma Sems Maikls.

Iepriekš mašīnu konstruēšanas darbu pārraudzīšana bija nodota Pedija Lava rokās, taču viņam neizdevās panākt komandas atgriešanos pie panākumiem. Tagad "Williams" iekšienē sākusies plaša reorganizācija. Heds ir atgriezies darbā, lai pildītu konsultanta lomu.

Hedam aizvien pieder neliela daļa no "Williams" komandas, bet pēdējo reizi viņš tajā strādāja 2011. gadā, kad bija inženierijas nodaļas direktors.

Plānots, ka Heds kopā ar komandu ieradīsies uz F1 posmu Ķīnā, lai gan nestrādās boksos sacensību laikā. Šobrīd plānots, ka darbu "Williams" viņš veiks īstermiņā, konsultējot inženierijas nodaļu.

Tāpat šobrīd par sacīkšu mašīnu konstruēšanas vadītāju iecelts Adams Kārters, bet Deivs Robsons kļuvis par galveno sacīkšu inženieri. Kā dizaina direktors darbu turpina Dougs Makkīrnans.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-31 12:30, pirms 6 gadiem
Vismaz sakarīga lēmums, tomēr diezgan novēlots, šosezon no William neko īpašu negaidu, tik gribas redzēt vai pa sezonu spēs sadeldēt vismaz sekundi laika