Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Fetels bija pārāk optimistisks"

Kubica: "Fetels bija pārāk optimistisks"
Kubica pēc avārijas
Foto: AP

Pēc Austrālijas "Grand Prix", kur dubultuzvaru izcīnīja "BrawnGP" komanda, "BMW Sauber" komandas pilots Roberts Kubica pēc sadursmes ar Sebastienu Fetelu atzina, ka avārija notika tādēļ, ka jaunais vācietis bija pārāk optimistisks.

Kā jau ziņojām Fetels un ''BMW Sauber'' komandas pilots Roberts Kubica, cīnoties par otro vietu, nespēja sadalīt trasi, kā rezultātā abas formulas saskrējās. Pēc sadursmes abi piloti turpināja ceļu, taču Kubica pēc neilga brīža nesavaldīja savu formulu un ieskrēja trases sienā, bet Fetels vēl kādu brīdi uz trijiem riteņiem turpināja riņķot pa trasi, līdz beigās izstājās arī viņš.

"Grūti pateikt, kurš vainīgs," iesāk Kubica. "Domāju, ka viņš bija pārāk optimistisks. Ja tas būtu pēdējā apļa pēdējais līkums, tad labi, taču pirmajā posmā svarīgi izcīnīt punktus. Ir jāsaprot, kurā pozīcijā tu atrodies."

"Beigās braucu labi un biju ātrāks par Fetelu un Džensonu Batonu. Tieši tajā aplī, kad avarēju, biju ļoti ātrs, jo viņiem tad bija problēmas ar riepām. Pēc avārijas mēģināju turpināt braukt, taču formulas priekšējais spārns bija zem formulas. Piektajā līkumā tas tika zem riteņa un es avarēju."

"Jūtos vīles, jo man tiešām bija labas izredzes uzvarēt, jo, kamēr es braucu ar cietā sastāva riepām, tikmēr viņi to darīja ar mīkstajām riepām. Līdz avārijai mums ar Fetelu bija lieliska nedēļas nogale, taču pēc tam mēs to pametām tukšā. Tā ir liela neveiksme, taču tādas ir tās sacensības."

Kubicas un Fetela avārija

Izmantotie resursi:
autosport.com

Slēpts komentārs: siruan

  -2 [+] [-]

, 2009-03-30 23:58, pirms 15 gadiem
Man gan šķiet ka tā bija abu vaina- pārvērtēja savus spēkus tajā situācijā un rezultātā čiks sanāca.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 00:11, pirms 15 gadiem
nu kubica vietu atstaaja vinjam, vienkaarshi tik ljoti negribeejas zaudeet poziiciju tik tuvu finisham...nometot mazliet gaazi viss buutu bijis jauki un skaisti tieshaam viss vienkarshi - paaraak optimistiski...

  +5 [+] [-]

, 2009-03-31 00:38, pirms 15 gadiem
normaali - abi sakariigi chomi, neviens nepaarspiilee. lai veicas turpmaak!

  -4 [+] [-]

, 2009-03-31 00:39, pirms 15 gadiem
abi paargalvji

  -3 [+] [-]

, 2009-03-31 00:43, pirms 15 gadiem
Nu taa gadaas, abi dzeki normaali grieza! Abiem ir riktiiga ieksha, abi veel jauni, un nav pieredzeejushi! Bet taas ir saciikstes, taa gadaas! Bet no mana viedokla Fatels bija nedaudz vainiigs, jo vinam nebija ceriibu tajaa liikumaa aizstaaveet savu vietu, jo vinam bija iekshmala un iekshmalaa nevar izbraukt liikumu, ar taadu aatrumu ar kaadu var izbraukt pa aarmalu, un Fatels vienkaarshi uzbrauca Kubicam virsuu, jo aatrums bija par lielu lai notureetos ieksmalaa!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-31 09:11, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: Man gan šķiet ka tā bija abu vaina- pārvērtēja savus spēkus tajā situācijā un rezultātā čiks sanāca.
Atvaino, bet tad tev ir maza nojēga par noteikumiem.
Viss ir elementāri: Ja viena vai otra formula ir priekšā līkuma izejā, tad tai ir priekšroka. Tur vēl var izskatīt cik vietas tika atstāts otrai formulai utt, bet šinī gadījumā:
1. Fetels jau bija pazaudējis līkuma izejā, jo 1/2 korpusu Kubica jau bija priekšā, un paātrinājums viņam ar jau bija lielāks
2. Fetelam vietas trasē bija ka vai cik, bet viņš pa strauju centās iegriest, un vēl paātrinājās, kā rezultātā viņš nenovēršami ietriecās Kubicas formulā.
3. Fetelam atlika nomest nedaudz gāzi, iebraukt pa normālu, tajā brīdī iespējamu trajektoriju līkumā, un aizbraukt pakaļ sešiem punktiem, bet laikam nepietika aukstasinības ar to samierināties.

Es vēl saprotu, kad līkumā viss iet purns purnā, kad ātrums ir līdzvērtīgs, un tad saķeras ar priekšējiem riteņiem, to sauc par sacīkšu negadījumu, bet šinī gadījumā Fetels ir 100% vainīgs, jo Kubica bija jau 1/2 korpusu priekšā, Fetelam vieta bija, un viņš ar savas formulas priekšējo riteni aizķēra Kubicas formulas aizmugurējo!

Un vēl jau, pats Fetels uzreiz atzina ka ir vainīgs, atvainojoties pa radio savai komandai sevi nosaukdams par, idiotu va stulbeni precīzi neatceros....

  -1 [+] [-]

, 2009-03-31 12:34, pirms 15 gadiem
ZnoCz rakstīja: nu kubica vietu atstaaja vinjam, vienkaarshi tik ljoti negribeejas zaudeet poziiciju tik tuvu finisham...nometot mazliet gaazi viss buutu bijis jauki un skaisti tieshaam viss vienkarshi - paaraak optimistiski...
F1 nav kartings, ja nezini ko tas nozīmē, pamēģini izbraukt Kandavas trasi vieglo mašīnu, varbūt sapratīsi ka tik viegli tas nav izdarāms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-31 16:22, pirms 15 gadiem
Neviens nevēlas padoties bez cīņas.