Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons: "Jaunās formulas līdzšinējo F1 ātrumu sasniegs sezonas beigās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons: "Jaunās formulas līdzšinējo F1 ātrumu sasniegs sezonas beigās"
Džensons Batons ar "McLaren MP4-29"
Foto: AFP/Scanpix

Džensons Batons uzskata, ka jaunās paaudzes F1 sacīkšu mašīnas sākotnēji būs lēnākas, taču sezonas beigu daļā ar tām jau būs iespējams pabraukt līdzīgā ātrumā kā 2013. gadā.

"McLaren" komandu pārstāvošais Batons uzrādīja labāko rezultātu Heresā notiekošo F1 testu braucienu otrajā dienā, taču viņa apļa laiks bija 6,3 sekundes lēnāks par 2013. gada pavasarī šajā trasē uzstādīto labāko rezultātu. Lai gan brits prognozē progresu apļu laikos, viņš ir pārliecināts, ka arī Heresas testu noslēgumā F1 mašīnas būs aptuveni par trim sekundēm lēnākas nekā pirms gada.

"Šobrīd mēs lietojam vidēji cietās riepas, kas ir par aptuveni pussekundi lēnākas nekā pagājušā gada šī sastāva modelis," skaidro Batons. "Arī mašīnas šogad ir kļuvušas smagākas, kas dod apmēram 1,2 sekundes pie apļa laika. Abas šīs lietas kopā vien jau nozīmē, ka aplis ir 1,6 līdz 1,8 sekundes lēnāks. Domāju, ka būs komandas, kas šajos testos spēs apli nobraukt 1 minūtē un 22 sekundēs, taču tas vienalga ir par 3 sekundēm lēnāks laiks nekā pagājušā gada pirmajā testu dienā."

Toties Batons uzskata, ka pagājušā gada apļu laiku līmeni F1 mašīnas būs spējīgas sasniegt tikai sezonas beigu daļā.

"Šie ir pirmie testi ar jauno tehniku," norāda Batons. "Pagājušajā gadā ziemas laikā noteikumi nebija mainījušies nemaz, tāpēc testos bijām tikpat ātri kā vēl gadu pirms tam, un uz pirmo sacīksti savu ātrumu vēl vairāk spējām uzlabot. Arī šogad pirmajā sacīkstē būsim ātrāki nekā testos. Vēl pēc trim sacīkstēm atkal būs jūtams ātruma kāpums, varbūt aptuveni 1 sekundes robežās. Savukārt sezonas beigās mēs nebūsim tālu no pagājušā gada ātrumiem."

Batons netic apgalvojumam, ka GP2 čempionāta formulas šogad dažkārt varētu būt pat ātrākas nekā F1 bolīdi, lai gan norāda, ka "dažās trasēs atstatums būs mazāks". Tāpat Batons atzīst, ka "maksimālo ātrumu ziņā F1 mašīnas būs ātrākas, taču ne ļoti".

Izmantotie resursi:
F1 Fanatic - The Formula One blog and F1...

  +2 [+] [-]

, 2014-01-30 15:51, pirms 11 gadiem
Trešajā testu dienā Red bull vēl nav veikuši nevienu apli, Rikijardo pirmajā aplī nokūpējis.
Nav skaidrs kādā līmenī Red Bull sāks sezonu, tomēr ir skaidrs, ka komanda šobrīd ir dziļos s***.

     [+] [-]

, 2014-01-30 16:10, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Trešajā testu dienā Red bull vēl nav veikuši nevienu apli, Rikijardo pirmajā aplī nokūpējis.
Nav skaidrs kādā līmenī Red Bull sāks sezonu, tomēr ir skaidrs, ka komanda šobrīd ir dziļos s***.
Kautkas jau nav ar tiem Renault motoriem. Labāk lai tādi s..i notiek testu sākumā, nevis pēc testu beigām. Laika vēl gana, vēl jau 2testu trases būs.

     [+] [-]

, 2014-01-30 17:52, pirms 11 gadiem
Sobrid no Renault klientiem, vienigiem kaut cik normala situacija ir Toro Rosso, parejiem laikam sliktak nevar but, Lotus pat neieradas uz testiem.