Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šodien kļūs zināms, vai F1 komandām ir pamats panikai

Juris Grīns
Juris Grīns

Šodien kļūs zināms, vai F1 komandām ir pamats panikai
Raikonena F1 auto evakuācija no trases
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Heresā notiekošo F1 testu otrajā dienā kļūs skaidrs, vai Formula 1 komandām būs pamats panikai pirms 2014. gada sezonas starta, uzskata "Toro Rosso" komandas tehniskais direktors Džeimss Kejs.

Pirmā testu diena Spānijā izcēlās ar daudzajām jauno auto tehniskām problēmām, kā rezultātā visi auto pat neizbrauca trasē, tikai sešas komandas veica lidojošos apļus, bet kopā tika noriņķoti vien 93 apļi. Salīdzinājumam, 2013. gada F1 ziemas testu pirmajā dienā tika veikti kopumā 657 apļi.

Jau pirms tam bija prognozējams, ka pats sākums būs grūts un komandas, ņemot vērā izmaiņas noteikumos, saskarsies ar tehniska rakstura problēmām. Daudz ko noteiks tas, vai šīs problēmas šodien būs kļuvušas mazākas.

"Ja rodas situācija, kad pēc divām testu dienām izdevies veikt tikai dažus apļus, tas būs brīdis, kad jāsāk satraukties," norāda "Toro Rosso" tehniskais direktors Kejs, jautāts, kurā brīdī komandās varētu iestāties panika. "Pirms sezonas notiek vien trīs testi un beidzot pirmo cēlienu Heresā būtu jābūt visai skaidram, ko nepieciešams darīt, lai uz otrajiem testiem Bahreinā varētu ierasties labā formā. Pārējie divi testi būs domāti, lai saliktu punktus uz "I". Šobrīd notiekošajos testos būtu labi, ja komanda vismaz vienā pēcpusdienā būtu spējīga veikt dažus garos braucienos, vienā piegājienā veicot 15 līdz 20 apļus. Tad būtu iespējams uzklausīt arī pilotu viedokli un veikt vajadzīgās izmaiņas."

Kimi Raikonens no "Ferrari" otrdien veica visvairāk apļus, tomēr pat 31 aplis nav ļoti daudz, ja runājam par pilnu testu dienu. Tiesa, soms par to nav izbrīnīts.

"Saprotams, ka visi, arī mēs vēlamies nobraukt vairāk apļus, taču, ņemot vērā to, cik lielas izmaiņas ir notikušas, viss ir normāli," saka Raikonens. "Tas prasīs laiku, kamēr varēsim veikt visus apļus bez jebkādām tehniskām problēmām. Manuprāt, mums sākums izdevies tīri labs. Grūtākais ir panākt, lai visas jaunās detaļas darbotos. Šobrīd ir daudz grūtāk nekā bijām pieraduši, taču no braukšanas viedokļa nemaz nav tik atšķirīga situācija."

"Mercedes" komandas pilots Luiss Hamiltons tehnisku problēmu dēļ, salūztot priekšējam antispārnam, pat piedzīvoja avāriju, visai spēcīgi ietriecoties barjerā.

"Pienāca taisnes beigas, es bremzēju, taču mašīnas priekša atradās augstāk nekā vajadzētu un auto nespēja apstāties," avārijas brīdi apraksta Hamiltons, kurš pirms tam paguva nobraukt 18 apļus. "Ja neskaita šo noslēgumu, citādi tā bija visai pozitīva diena. Pēc grūtas ziemas trasē izbraucām paši pirmie, turklāt līdz avārijai bijām veikuši visvairāk apļus, kas ir pozitīvi. Taču tie ir testi un mēs tam visam tiksim pāri."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

     [+] [-]

, 2014-01-29 15:43, pirms 11 gadiem
Vettels kravā somas mājup!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-29 17:48, pirms 11 gadiem
Noteikti žurnālisti piepušķojuši Raikonena teikto, nevar būt, ka viņš tik izsmeļoši izteicies.

     [+] [-]

, 2014-01-30 01:58, pirms 11 gadiem
Ibra rakstīja: Noteikti žurnālisti piepušķojuši Raikonena teikto, nevar būt, ka viņš tik izsmeļoši izteicies.
Domajams ka vins teica:Man vienalga