Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" problēmu dēļ F1 testos nopietni cieš "Red Bull" komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" problēmu dēļ F1 testos nopietni cieš "Red Bull" komanda
"Ferrari" komandas modelis "F14 T"
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Pēc pirmajām divām F1 testu dienām apmierinātas ar paveikto ir "Ferrari", "Mercedes" un "McLaren" komandas, kamēr "Red Bull" izdevies veikt tikai aptuveni desmit apļus. Čempionvienības partneri "Renault" sola atrisināt problēmas līdz ceturtdienai.

Kamēr strādīgākais pilots Niko Rosbergs ar savu "Mercedes W05" formulu trešdien Heresas trasē veica 97 apļus, Sebastjans Fetels, kura rīcībā bija jaunā "Red Bull-Renault RB10" sacīkšu mašīna, noriņķoja vien astoņus. Turklāt arī pārējām komandām, kas izmanto "Renault" turbo motorus neklājas vieglāk - pa visām kopā tās testu otrajā dienā bija spējīgas veikt tikai 19 apļus. Savukārt divu dienu laikā "Renault" komandas veikušas kopumā 38 apļus.

Pie vainas esot bijusi "Renault" baterija, kas šodien atteikusies strādāt, kā rezultātā tas visvairāk ietekmēja "Red Bull" un "Toro Rosso" komandas, kamēr "Caterham" ir citādi integrēta enerģijas atjaunošanas sistēma un šīs problēmas skāra mazāk. "Renault" trases operāciju šefs Remī Tafins sola, ka tehniskās problēmas, kuru nianses viņš nevēlas atklāt, tikšot atrisinātas līdz ceturtdienas rītam.

Pa to laiku "Ferrari" komandas kopumā veikušas jau 138 apļus, bet ar "Mercedes" motoriem aprīkotie spēkrati vēl gandrīz divreiz vairāk - 248 apļus.

"Esmu patiešām apmierināts ar to, ko līdz šim esam paveikuši," atzīst "Ferrari" tehniskais direktors Džeimss Elisons. "Domāju, ka nav palikušas tādas likstas, ko mēs vēl nebūtu atklājuši. Problēmu saraksts nav īss, taču tāds tas ir katrai jaunai mašīnai. Galvenais, kas jādara - jāturpina braukt ārā no garāžas un jāveic iespējami vairāk apļus. Šobrīd esam veikuši relatīvi mazu distanci, salīdzinot ar to, ko parasti nobraucām V8 motoru ērā, taču tas nav tādēļ, ka tehnika būtu neuzticamāka - gluži vienkārši gribam būt droši, ka netiks pieļautas kādas kļūdas."

Arī "Mercedes" pārstāvis Niko Rosbergs savu pirmo darba dienu pabeidza uz pozitīvas nots: "Protams, varu smaidīt, jo esam paveikuši labu darbu. Dienu iepriekš viss nogāja greizi, jo Luiss Hamiltons avarēja, taču komanda pa nakti auto salaboja. Šī bija lieliska diena - tikai braucu un braucu, krāju apļus un tas ir tieši tas, kas šobrīd vajadzīgs. Pagaidām gan nespēju salīdzināt mūsu komandu ar citām, jo šī bija tikai viena veiksmīga diena. Šobrīd visas mašīnas vēl ir tālu no tām specifikācijām, ko redzēsim Melburnā. Domāju, ka arī to ātrums pamatīgi pieaugs."

"McLaren" pilots Džensons Batons tikmēr jau šobrīd var apgalvot, ka gads iesācies labāk nekā iepriekšējais: "Nav nekādu vispārēju briesmīgu problēmu ar auto, nav lielu problēmu arī ar motoru, ja runājam par to, kā tas darbojas, līdz ar to viss ir tāds kādam tam šobrīd vajadzētu būt. Pagājušajā gadā pirmajā testu dienā bijām ātri, taču uzreiz bija saskatāmas problēmas ar auto. Tas mētājās pa trasi un bija citas tādas problēmas, kurām nebija iespējams viegls atrisinājums. Šoreiz mums tādu problēmu nav."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

  +2 [+] [-]

, 2014-01-30 00:47, pirms 11 gadiem
Te nu bija, ka Renault tiks pielāgots RedBull, galīgi garām

  -1 [+] [-]

, 2014-01-30 02:10, pirms 11 gadiem
Nu salidzinat Ferarri un Mercedes aplu zina ir mulkigi
Ja nemaldos ar Ferarri dzineju ruks 2 komandas?
Renault pagaidam nopietni izgazas bet esmu 100%
dross ka uz starta dabus visu gatavu

  -4 [+] [-]

, 2014-01-30 03:05, pirms 11 gadiem
Šito nesaprotu. LV vietējie meistari taisa motorus visādām gonkām utt. (esmu bijis klāt) un nekāda vaina nav, bet šitie pusgada laikā nevar uztaisīt normālu motoru? Simtiem cilvēki strādā pie tā un tāpat nevar uztaisīt? Smieklīgi... lūzerīgi...

     [+] [-]

, 2014-01-30 03:24, pirms 11 gadiem
ar Ferrari ruks 3 komandas ieskaitot rupnicas, Sauber, Marussia
ar Mercedes 4 ieskaitot rupnicas, McLaren, Williams, Force India
Renault ari 4, Red Bull, Toro Rosso, Caterham, Lotus

Ta ka tik traki nav salidzinat nobraukumu, vienigais Mercedes klienti visi ir gatavi testiem, bet Marussia vel masinu kile, tacu Renault sobrid ir pamatigs aplauziens.
Labak Lotus butu nemis Ferrari dzineju, tacu skiet viniem ticiba tos nelauj nemt, pec vestures skatoties pamata izmanto Renault vai Ford dzinejus, vel nedaudz Honda, pagatne vel tur dazi bija, bet tie nekad F-1 neparadisies pat dzirdets par tadiem vairs nav, tacu Ferrari vai Mercedes nekad nemti.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-30 09:27, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Šito nesaprotu. LV vietējie meistari taisa motorus visādām gonkām utt. (esmu bijis klāt) un nekāda vaina nav, bet šitie pusgada laikā nevar uztaisīt normālu motoru? Simtiem cilvēki strādā pie tā un tāpat nevar uztaisīt? Smieklīgi... lūzerīgi...
Vai tu joko, vai galvu sasitis esi? Shitie chalji gada laikaa uzbuuvee motorou(nevis saskruuvee no esoshaam detaljaam, bet izgudro jaunas tehnoogjijas) nerunaajot par visu paareejo, kas naak tam klaat. Clio aatrumkaarbas tur netiek izmantotas...

  +1 [+] [-]

, 2014-01-30 09:44, pirms 11 gadiem
Ja Makiem labi ies šogad ar mercedess motoru, kāda jēga tad būs to mainīt uz Honda?

     [+] [-]

, 2014-01-30 10:01, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Šito nesaprotu. LV vietējie meistari taisa motorus visādām gonkām utt. (esmu bijis klāt) un nekāda vaina nav, bet šitie pusgada laikā nevar uztaisīt normālu motoru? Simtiem cilvēki strādā pie tā un tāpat nevar uztaisīt? Smieklīgi... lūzerīgi...
Vai tu tiešām tikko salīdzināji F1 bolīda izveidi ar kaut kādu auto kas tiek izmantots vietējā rallijā vai drift sacensībās?

     [+] [-]

, 2014-01-30 12:33, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: Ja Makiem labi ies šogad ar mercedess motoru, kāda jēga tad būs to mainīt uz Honda?
Nomaiņa uz Honda ir jau praktiski noticis fakts.

     [+] [-]

, 2014-01-31 20:05, pirms 11 gadiem
Creeper^ rakstīja: Vai tu tiešām tikko salīdzināji F1 bolīda izveidi ar kaut kādu auto kas tiek izmantots vietējā rallijā vai drift sacensībās?
Es saprotu, ka diezgan liela šķirba, bet come on- tev ir pusgads dots. Nu kas reāli motorā var noklapēt, kas nebija redzams pusgadU?