Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens iesaka mainīt F1 posmu formātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens iesaka mainīt F1 posmu formātu
Kimi Raikonens ASV "Grand Prix" laikā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Ferrari" komandas pilots Kimi Raikonens, kurš parasti ar liekvārdību neizceļas, nācis klajā ar priekšlikumu mainīt F1 sacensību formātu, treniņbraucienus aizvadot sestdienā, bet kvalifikāciju un sacensības - svētdienā.

Jau ilgus gadus ierasts, ka "Grand Prix" nedēļas nogales ilgst trīs dienas. Piektdienās uzsvars tiek likts uz treniņiem, sestdienas epicentrā ir kvalifikācija, bet svētdienā ir vieta tikai sacīkstei.

"Mēs sākam braukt pārāk agri, ja godīgi," saka Raikonens, runājot par to, ka treniņi notiek jau piektdienās. "Man daudz vairāk patiktu divu dienu formāts. Visus treniņus mēs varētu veikt vienā dienā. Mēs varētu saplānot tā, lai viss notiek divās dienās, vai arī pirmo treniņu uztaisīt garāku un aizvadīt tikai divas sesijas. Domāju, ka tas visām komandām būtu lētāk, ja būtu jābrauc mazāk dienas un jābūt prom īsāku laiku."

Raikonens kā piemēru min iepriekšējo posmu ASV, kur laikapstākļu dēļ kvalifikācija un sacīkste tika rīkota svētdienā. Viņš uzskata, ka tādā veidā šī diena bija daudz aizraujošāka nekā citas reizes.

"Būtu jauki, ja sacīkšu diena būtu notikumiem bagātāka, tas nāktu par labu visiem," pārliecināts Raikonens. "Ostinā mēs pierādījām, ka tas nav tik traki. Vienkārši ir tā, ka mēs esam pieraduši pie notiektas lietas, viss jau ir izlemts, kam, kad jānotiek. Ostinā pietika laika visam un. manuprāt. tā pat būtu labāk."

Arī "Ferrari" komandas vadītājs Mauricio Arivabene Raikonenam daļēji piekrīt.

"Varbūt varētu mazliet īsāku, kompaktāku formātu," iesaka Arivabene. "Šāds risinājums nāktu par labu Formulai 1. Viss atkartīgs no tā, kas šajās dienās tiek darīts. Ostinā kvalifikācija un sacīkste notika vienā dienā un tas bija ļoti aizraujoši, publikai tas bija aizraujoši. Tad vēl pievienojās lietus maģija un sacīkste bija īpaši aizraujoša. Nav pat runa par to, vai tas viss notiek divas vai trīs dienas - svarīgi, kāds ir šo dienu saturs."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Kāds F1 posmu formāts ir labāks?

  • 15

  • 143


     [+] [-]

, 2015-10-28 22:42, pirms 9 gadiem
Ieteikums jau nav slikts, bet jāņem vērā arī atbalstošās sacīkstes (GP2 un GP3)

  +1 [+] [-]

, 2015-10-29 08:25, pirms 9 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Ieteikums jau nav slikts, bet jāņem vērā arī atbalstošās sacīkstes (GP2 un GP3)
Tas var rikot piekdienas un sestdienas, ta ka tas ipasi netrauce.
Es domaju, ka tur vairak bus pret televizija, del translaciju laikiem un nabadzigas komandas kam nav lidzi gatava tresa masina, ja kvalifikacija neveiksmigi sasista formula un nevar lidz sacikstem pagut sakilet, staplaiks sanaktu tikai 3-4 stundas.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-29 11:05, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Tas var rikot piekdienas un sestdienas, ta ka tas ipasi netrauce.
Es domaju, ka tur vairak bus pret televizija, del translaciju laikiem un nabadzigas komandas kam nav lidzi gatava tresa masina, ja kvalifikacija neveiksmigi sasista formula un nevar lidz sacikstem pagut sakilet, staplaiks sanaktu tikai 3-4 stundas.
ASV, Meksikā, vēl kaut kādos tālajos posmos, kur brauc tikai F1 un tikai reizi gadā, tā var darīt.
Bet bez F1, brauc arī GP2 un GP3, Porsche, vēsturiskie autiņi, utt., kas aizpilda piektdienas, sestdienas, svētdienas tukšos laikus. Ja šos laiž piektdien un sestdien, neviens nepirks biļetes par 200 zaļajiem, un, piemeram, pragmatiskā Vācija vienkārši atteicās rīkot posmu, jo tas rada zaudējumus, kurus nav iespējams kompensēt. Un tā kā eiropā notiek daudz posmi, pie tam, attālums nav lielāks par 1000km no iepriekšējā posma, katrs posms cer, ka vietējie brauks un nedaudzie fanāti no citām valstīm (izņemot Ungārija, kura skaitās austrumeiropas posms un sabrauc visi, kas var sabraukt, un Anglija, kurā nekad nav mazāk par 100000 skatītājiem un neviens cits posms tik daudz nespēj savākt).
Lai nosegtu posma izmaksas, kas ir ap 50mio $, ir jāpārdod vismaz 100000 biļetes, uz paiku, uz atrakcijām, uz šovu, uz koncertiem, utt. Ja piektdien nav F1, fanāti nebūs, atkrīt koncerti, šovi, utt, jo neviens uz tiem neies. Sestdien viss saspiests, cilvēkiem nebūs laika vazāties apkārt, tērēt naudu, utt. atkal nav izdevīgi.