Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Britu talants Roulends veic pārrunas ar divām F1 komandām

Juris Grīns
Juris Grīns

Britu talants Roulends veic pārrunas ar divām F1 komandām
Olivers Roulends
Foto: thecheckeredflag.co.uk

Lielbritānijas autosacīkšu braucēju kluba (BRDC) prezidents Dereks Voriks apstiprina, ka šobrīd tiek veiktas pārrunas ar divām F1 komandām, kuru sastāvā nākamsezon potenciāli varētu startēt šī gada "Formula Renault 3.5 Series" čempions Olivers Roulends.

Voriks šogad palīdz britu talantam Roulendam karjeras veidošanā, un pagaidām tas vainagojies panākumiem. 23 gadus vecais pilots šogad uzvarējis astoņās sacīkstēs "Formula Renault 3.5 Series" čempionātā un ieguvis savā īpašumā 2015. gada titulu.

Kā zināms, pērnā gada "Formula Renault 3.5 Series" čempions ir Karloss Sainss, un viņš šogad jau veiksmīgi pārstāv "Toro Rosso" komandu Formulā 1.

Roulenda izredzes pagaidām gan nav ļoti spožas, taču, ja neizdosies iekļūt F1 čempionātā, priekšā gaida piedāvājumi no GP2 un DTM komandām.

"Šobrīd mēs ar daudziem cilvēkiem veicam pārrunas par viņa nākotni," skaidro Voriks, kurš pats savulaik startēja Formulā 1. "Daudzi ir saskatījuši viņa lielo talantu. Interesi jau ir izrādījušas vairākas komandas GP2 čempionātā, tāpat mēs runājam ar divām F1 komandām un iespējām startēt DTM."

Lai gan šobrīd sportista tālākie plāni nav zināmi, viņš pats, vasarā aizvadījis F1 paraugdemonstrējumu braucienus ar "Red Bull" formulu, uzskata, ka debija F1 čempionātā ir iespējama.

"Šobrīd jāsaglabā pacietība, bet Formula 1 nav neiespējams mērķis," viņš saka.

Pašlaik gan brīvas vietas uz nākamo sezonu atlikušas vairs tikai divās komandās. Pilotu vēl nav paziņojusi "Manor" vienība, kā arī jaunizveidotajā F1 komandā "Haas" oficiāli ir brīva viena no vietām, lai gan samērā droši zināms, ka to varētu aizņemt meksikānis Estebans Gutjeress.

F1 komandu sastāvi 2016. gadam

KomandaPiloti
FerrariSebastians Fetels / Kimi Raikonens
Force IndiaSerhio Peress / Niko Hilkenbergs
HaasRomēns Grožāns / ?
LotusPastors Maldonado / Džoljons Palmers
Manor? / ?
McLarenFernando Alonso / Džensons Batons
MercedesNiko Rosbergs / Lūiss Hamiltons
Red BullDaniels Rikjardo / Daņils Kvjats
SauberMarkuss Ēriksons / Felipe Nasrs
Toro RossoMakss Verstapens / Karloss Sainss
WilliamsFelipe Masa / Valteri Botass

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-28 19:00, pirms 9 gadiem
Neticu, ka RB/TR ņems Roulendu savā paspārnē, drīzāk viņi ņems Stonmanu vai Gaslī, kuri ir akadēmijas biedri un šosezon labi aizvada sezonu attiecīgi Renault 3.5 un GP2.
Haas ņems Gutjerezu
Manor ņems Verleinu un kādu labu talantu ar labu aizmuguri, piemēram, Linu (Williams aizmugure), Harjanto (Indonēzijas aizmugure), Kingu (Manor vadītāja aizmugure), Vandūrnu (McLaren aizmugure)

Domāju, ka Roulends nākamsezon būs kādā no GP2 vadošajām komandām

  +1 [+] [-]

, 2015-10-28 19:00, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: Džoljons Palmers??? Kas tas par zvēru?
Braucējs, kurš 2014. gadā kļuva par GP2 čempionu un nākamsezon startēs F1 Lotus komandā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-28 20:41, pirms 9 gadiem
Nu Palmeru tā kā vajadzētu zināt, tas uzvārds ir malts jau gadiem.

     [+] [-]

, 2015-10-28 20:59, pirms 9 gadiem
Ja aizies uz Manor, tad čau Rasma... kārtējais "gribu pabraukt F1 kaut vai gadiņu".
Interesanti, ka pēdējā laikā DTM sāk uzskatīt par gana labu platformu, kur attīstīties priekš F1. Līdz brīdim, kad Di Resta iekļuva F1 kā DTM čempions, pastāvēja absolūta un nelokāma pārliecība, ka pāreja no formulām uz salonu čempionātu (DTM) ir vienvirziena ceļš bez jebkādām iespējām atgriezties formulās, par F1 nemaz nerunājot.
Nu, pēdējā laikā, piloti to sāk izmantot kā sagatavošanās platformu debijai F1.