Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss atņem Ferrari dubultuzvaru, Verstapenam 20 sekunžu sods

Agris Suveizda

Noriss atņem Ferrari dubultuzvaru, Verstapenam 20 sekunžu sods
Karloss Sainss. Foto: Reuters/Scanpix

Par Meksikas "Grand Prix" uzvarētāju kļuvis "Ferrari" spāņu pilots Karloss Sainss, kurš bija ātrākais arī kvalifikācijā, bet pie otrās vietas tika "McLaren" britu pilots un kopvērtējuma vicelīderis Lendo Noriss, kurš atspēlēja 10 punktus kopvērtējuma līderim Maksam Verstapenam, kurš ar 20 sekunžu sodu finišēja tikai sestais.

Notikumu startā netrūka. Par jauno līderi kļuva Verstapens, jau līdz pirmajam līkumam sadūrās Juki Cunoda un Aleksandrs Albons, kuri izstājās, bet piecu sekunžu sodu saņēma mājinieks Serhio Peress, kura formula startā bija novietota nepareizi.

Neilgi pēc drošības mašīnas došanās malā pirmo vietu atguva Sainss, bet Verstapena un Lendo Norisa agresīvā cīņa beidzās ar otra "Ferrari" pilota Šarla Leklēra aizbraukšanu garām abiem diviem un Verstapena pat diviem desmit sekunžu sodiem – pirmais par Norisa izspiešanu no trases ceturtajā līkumā, otrais par paša izbraukšanu no trases un priekšrocības gūšanu astotajā līkumā.

Sodītais Verstapens devās agrā 24 sekunžu pitstopā 27. aplī un pēc Oskara Pjastri iebraukšanas boksos 40. aplī pacēlās uz sesto vietu aptuveni astoņas sekundes aiz Lūisa Hamiltona. Brits gan palielināja pārsvaru pār Verstapenu un deldēja deficītu pret savu komandas biedru Džordžu Raselu – vadība ļāva pilotiem savā starpā cīnīties, bet Rasels ilgstoši spēja tautieti noturēt aiz muguras. Turpretī cīņā par astoto vietu Pjastri ātri vien 56. aplī tika garām Niko Hilkenbergam.

Ilgi braucis trīs sekunžu attālumā, trešajā vietā esošais Noriss beidzot tuvojās Leklēram, ar jaunu ātrāko apli starpību sadeldēja mazāku par sekundi un sagaidīja sāncenša kļūdu – Leklērs līkumā izslīdēja no trases un 63. aplī uzdāvināja britam otro vietu. Aizraujošā un ilgā cīņa starp "Mercedes" britiem atrisinājumu beidzot rada 66. aplī, Hamiltonam kārtējo reizi nonākot blakus un pakāpjoties uz ceturto vietu.

Cīņa turpinājās arī par ātrāko apli un papildu punktu. Jaunzēlandietis Līems Losons ar pitstopu un ātrajām riepām pārspēja Norisa apļa laiku, bet to pašu nolēma darīt arī "Ferrari", boksos sūtot trešajā vietā esošo Leklēru, kurš Hamiltonam bija priekšā vairāk nekā pusminūti. Monako pilots savu uzdevumu arī izpildīja un pātrumpoja gan Losonu, gan arī riepas nomainījušo Peresu, kurš mājas trasē finišēja 17. vietā – pēdējā starp finišējušajiem. Sainsa un Leklēra "Ferrari" šajā posmā ieguva 41 punktu - par 19 vairāk nekā "McLaren" un 33 vairāk nekā "Red Bull", konstruktoru ieskaitē paceļoties uz otro vietu.

Nākamais posms pēc nedēļas notiks Sanpaulu. Pēc tam gaidāmi vēl trīs posmi - Lasvegasā, Katarā un Abū Dabī.

Meksikas "Grand Prix"

VPilotsValstsKomandaLaiks
1.Karloss SainssSpānijaFerrari
2.Lendo NorissLielbritānijaMcLaren+4.705
3.Šarls LeklērsMonakoFerrari+34.387
4.Lūiss HamiltonsLielbritānijaMercedes+44.780
5.Džordžs RaselsLielbritānijaMercedes+48.536
6.Makss VerstapensNīderlandeRed Bull+59.558
7.Kevins MagnusensDānijaHaas+1:03.642
8.Oskars PjastriAustrālijaMcLaren+1:04.928
9.Niko HilkenbergsVācijaHaas+1 aplis
10.Pjērs GaslīFrancijaAlpine+1 aplis
11.Lenss StrollsKanādaAston Martin+1 aplis
12.Franko KolapintoArgentīnaWilliams+1 aplis
13.Estebans OkonsFrancijaAlpine+1 aplis
14.Valteri BotassSomijaSauber+1 aplis
15.Guaņju DžouĶīnaSauber+1 aplis
16.Līems LosonsJaunzēlandeRB-Honda+1 aplis
17.Serhio PeressMeksikaRed Bull+1 aplis
Fernando AlonsoSpānijaAston Martinizstājās
Aleksandrs AlbonsTaizemeWilliamsizstājās
Juki CunodaJapānaRB-Hondaizstājās

Individuālais kopvērtējums

VPilotsValstsKomandaPti
1.Makss VerstapensNīderlandeRed Bull362
2.Lendo NorissLielbritānijaMcLaren315
3.Šarls LeklērsMonakoFerrari291
4.Oskars PjastriAustrālijaMcLaren251
5.Karloss SainssSpānijaFerrari240
6.Lūiss HamiltonsLielbritānijaMercedes189
7.Džordžs RaselsLielbritānijaMercedes177
8.Serhio PeressMeksikaRed Bull150
9.Fernando AlonsoSpānijaAston Martin62
10.Niko HilkenbergsVācijaHaas31
11.Lenss StrollsKanādaAston Martin24
12.Juki CunodaJapānaRB-Honda22
13.Kevins MagnusensDānijaHaas14
14.Aleksandrs AlbonsTaizemeWilliams12
15.Denjels RikardoAustrālijaRB-Honda12
16.Pjērs GaslīFrancijaAlpine9
17.Olivers BērmensLielbritānijaFerrari/Haas7
18.Franko KolapintoArgentīnaWilliams5
19.Estebans OkonsFrancijaAlpine5
20.Līems LosonsJaunzēlandeRB-Honda2
21.Guaņju DžouĶīnaSauber0
22.Logans SārdžentsASVWilliams0
23.Valteri BotassSomijaSauber0

Komandu kopvērtējums

VKomandaValstsPti
1.McLarenLielbritānija566
2.FerrariItālija537
3.Red BullAustrija512
4.MercedesVācija366
5.Aston MartinLielbritānija86
6.HaasASV46
7.RB-HondaItālija36
8.WilliamsLielbritānija17
9.AlpineFrancija14
10.SauberŠveice0

     [+] [-]

, 00:02, pirms 2 stundām
Super gonka. Žēl par Leklēra kļūdu beigās, bet iespējams Noriss tapat butu nokodis.
Sainz fantastisks, tikai pierāda to, ka var but top braucējs un Ferrari pieļāvusi milzīgu kļūdu ņemot pensi viņa vietā.

Ferrari izskatas loti labi, uzvara konstruktorus ir reāla - kas to butu domājis pirms dažam gonkam?!

     [+] [-]

, 00:05, pirms 2 stundām
Uhh, nu visiem, kas pukst, ka Maksim nedod sodus palika labi, 20 sekundes, cmon. 10 būtu pilnībā pietiekoši, 5 sec par katru. Nekas. Jānobrauc atlikušās sacensības pa pirmo sešinieku, jācer uz Ferrari palīdzību un tituls būs nosargāts. Ja medium vēl puslīdz strādāja, ar hard Red Bull ir Haas līmenī....kostruktoros ar vienu auto nav nekādu cerību pat par otro vietu, jākoncentrējas tikai un vienīgi, lai Max nosargā titulu.

     [+] [-]

, 00:12, pirms 2 stundām
Kvalifikācijā apļa laikus dzēsa, ja 2. un 3. līkumos tika izbraukts ārpus trases... sacīkstē pavisam cita aina - visi vadošie braucēji gandrīz katru apli vienā mierā "nogrieza" abus līkumus un neviens sods tā arī nesekoja...

RedBull atpakaļ pie baltajām tāfelītēm - iepriekšējos posmos likās, ka RB kaut nedaudz atguvuši konkurētspēju, tad šodien atkal pilnīga impotence.

Makss vairs nevar atļauties būt tik agresīvs kā šodien, jo dēļ savas muļķīgās agresijas šodien varēja zaudēt ne tikai 10 punktus no sava pārsvara, ja Lando būtu bijis kaut nedaudz ātrāks un beigās noķēris Sainsu...

  +2 [+] [-]

, 00:12, pirms 2 stundām
chr1sT_v2 rakstīja: Uhh, nu visiem, kas pukst, ka Maksim nedod sodus palika labi, 20 sekundes, cmon. 10 būtu pilnībā pietiekoši, 5 sec par katru. Nekas. Jānobrauc atlikušās sacensības pa pirmo sešinieku, jācer uz Ferrari palīdzību un tituls būs nosargāts. Ja medium vēl puslīdz strādāja, ar hard Red Bull ir Haas līmenī....kostruktoros ar vienu auto nav nekādu cerību pat par otro vietu, jākoncentrējas tikai un vienīgi, lai Max nosargā titulu.
Ja visas atlikušās gonkas Max finišē 5-6v un Lando 2.v , tad Max var sākt raudāt jau tagad , tieši tāpat kā Tu 🤣

  -1 [+] [-]

, 00:13, pirms 2 stundām
Peresa vecais varētu Čeko ņemt aiz rokas un vest mājās. Buļļi droši vien biļetes uz nākošajiem lidojumiem viņam jau ir atcēluši 🤣

  -1 [+] [-]

, 00:15, pirms 2 stundām
trieciens07 rakstīja: Peresa vecais varētu Čeko ņemt aiz rokas un vest mājās. Buļļi droši vien biļetes uz nākošajiem lidojumiem viņam jau ir atcēluši 🤣
Vecais Perezs nesen tak teica ka Cheko is nākamais F1 čempions 🤣

  +1 [+] [-]

, 00:15, pirms 2 stundām
Verstapens lielākais čīkstulis kāds redzēts.....viņu gandrīz katrā sacikstē vajadzētu sodīt jo viņš domā ka viņs ir viens trasē😅un Verstapens mašinai jau sen tik veltīta visa uzmanība tapēc to pat pats Peress pateicis........Lando The Best💪

     [+] [-]

, 00:20, pirms 2 stundām
Domāju šodien Verstapens ir pelnījis arī soda punktus. Leklērs bija metru no katastrofas, labi ka tā. 😅 Beigās vēl Karlosam atrādīja savu meistarību ar viņu noteikti komandas biedriem nav grūti. Prieks par Ferrari.

     [+] [-]

, 00:33, pirms 2 stundām
Jāsāk ar to, ka nebijis gadījums (ka tik FIA un F1 īpašniekiem, tiesnešiem nebūs Meksikāņu drāma aizkulisēs, kā tad nu šitā svētajai g1vij iedeva sodu), reizēm brīnumi notiek un maksimai iedeva pelnītu sodu, citādi puisim liekas, pateicoties fia un tiesnešiem, ka viņš var arī kādu sienā izsmērēt un nekas nebūs. Pelnīts sods, protams, ķivere no puņķiem un asarām pilna.

Kopumā priekš RBR laba ziņa, uzlabojumi pēdējos divos posmos, grīdai, šasijai, priekšas piekarei dod rezultātu. Sliktā ziņa, dēļ ierobežota budžeta, šie atjaunojumi bija tikai vienam auto. Izdevies uzlabot mašīnas pagriežamību un stabilitāti. Vai Perezam jaunā paka būtu daudz šajā posmā, var tikai minēt, taču sniegums bija traģisks.

Mersedes, ar jauno grīdu un uzlabojumiem priekšā aizmugurē un jaunu priekšas spārnu, piespiedējspēks ir nācis klāt, taču uzvedība mašīnai ir pasliktinājusies, US abi braucēji izlidoja vienā vietā un ar vienādām pakām, brīdī, kad sektorā bija lielāks vējš, tātad kaut, kas nestrādā kā vajadzīgs. Mašīna bija nervoza un US posmā Rasellam pēc avārijas uzlika veco paku un rezultāts bija manāms, auto atkal stabild un prognozējams.
Pateicoties Meksikas avārijai Rasella šasija ieguva Maiami paku (jo nebija ne jaunu ne vecu detaļu). Un bija redzams, ka Hamiltonam dēļ lielāka piespiedējspēka taisnēs bija grūti panākt Rasellu. Cerams viss šis Brazīlijā strādās labāk.

Kas to būtu domājis, ka Meršiem un RBR būs problēmas ar naudu . Meršiem ir vērts spert soli atpakaļ.

Ferrari pēdējie uzlabojumi ir labi, galvenais, izdevies uzlabot riepu stabilitāti, plašāku iespēju regulēt šasiju. Tiesa komandas taktika attiecībā uz Leklēru bija nesaprotama, raustot ar tempu. Labi, ka savāca auto Leklērs. Sainzam skaista uzvara, var apsveikt viņu un sarkano fanus.

McLaren, nu Piastri šajā nedēļā iezāģēja Makiem, RBR viņam droši var sūtīt polšu .
McLaren šobrīd ir dīvainā situācijā.
Uz US tika atvesti ļoti riskanti jauni uzlabojumi, spārns priekšā, spārni pirms grīdas, pontoni, visa priekšas piekare, kā redzējām US posmā, McLareni mēģinot panākt lielāku ātrumu un piespiedējspēku absolūti izjauca savu perfekto mašīnas/šasijas balansu, priekša vienkārši noēd riepas, Meksikā pie šī tika atjaunota visa grīda, taču ar balansu joprojām ir problēmas, un Norisam un arī Piastri nākas ilgi braukt taupoties, lai varētu beigās riskēt skriet. McLaren fani var cerēt tikai uz to, ka šiem jauninājumiem McLaren izdosies atrast regulējumus un balansu, ja nē, tituls būs neizsniedzams.

Kas tik tiešām iepriecina, HAAS sniegums, burtiski atdzīvojušies uz sezonas beigām un arī Magnusens kopumā šosezon brauc neslikti!

Jāgaida nākošais posms.