Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA piedāvā no 2017. gada Formulā 1 ieviest lētākus motorus

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA piedāvā no 2017. gada Formulā 1 ieviest lētākus motorus
FIA prezidents Žans Tods
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) oficiāli nākusi klajā ar priekšlikumu no 2017. gada Formulā 1 ieviest mazbudžeta "klientu" motorus, kas faktiski nozīmē iespēju komandām izvēlēties kādu no divu veidu pieejamajiem dzinējiem.

Lai abi motori varētu būt līdzvērtīgi pēc saviem parametriem, plānots izstrādāt īpašus tehniskos noteikumus.

Komandām līdz ar to būs iespējams izvēlēties lētāku alternatīvu jau apritē esošajiem V6 turbo dzinējiem.

Šobrīd vēl nav zināms, kādas specifikācijas jaunie dzinēji būs, taču zināms, ka FIA vēlas ieviest 2.2 litru tvin-turbo V6 motorus, kas ir līdzīgi šobrīd IndyCar čempionātā izmantotajiem.

FIA arī plāno izsludināt konkursu rūpnīcām, kas šādus dzinējus vēlētos ražot un piegādāt komandām. Kā iespējamie piemēri jau tiek minēti kompānijas "Cosworth" un "Ilmor".

Šo ideju pilnībā atbalsta F1 boss Bernijs Eklstouns.

"Mēs esam pieraduši gan pie turbo, gan atmosfēriskajiem motoriem," saka Eklstouns. "Uzskatu, ka tā ir iespēja vieniem braukt ar pašlaik izmantotajiem dzinējiem, kamēr pārējie varēs lietot citus motorus. Iespējams, mēs pat varam atjaunot degvielas uzpildi sacīkšu laikā tiem, kas to vēlēsies."

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...

     [+] [-]

, 2015-10-27 22:20, pirms 9 gadiem
lai liek tos pašus dzinējus kas Indy. Lai gan kurš zin cik vispār maksā viens dzinējs F1 un Indy?