Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

De Vrīss pēc īsās F1 karjeras beigām atgriežas "Formulā E"

Juris Grīns
Juris Grīns

De Vrīss pēc īsās F1 karjeras beigām atgriežas "Formulā E"
Niks de Vrīss. Foto: Motosprort.com

Pēc nesekmīgā mēģinājuma izveidot karjeru "Formulā 1", holandiešu pilots Niks de Vrīss noslēdzis līgumu par atgriešanos "Formula E" čempionātā.

Vairākus gadus De Vrīss bija F1 rezervists tādās komandas kā "Mercedes", "McLaren" un "Aston Martin", bet debijas sacīksti aizvadīja 2022. gadā "Williams" sastāvā, kad Moncas posmā aizvietoja sasirgušo Aleksu Albonu. Jau debijā izdevās tikt pie pirmajiem punktiem. Uz šo gadu De Vrīsu nolīga "AlphaTauri" vienība, tomēr pilots uz sevi liktās cerības neattaisnoja, kā rezultātā pēc desmit posmiem tika nomainīts ar Danielu Rikjardo.

De Vrīss ir noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar "Mahindra" vienību, kļūstot par komandas biedru Edoardo Mortaram. Pirms neilga laika par aiziešanu no komandas paziņoja Lukass di Grasi. Pagājušajā sezonā "Mahindra" rezultāti nebija tie augstākie - Mortara kopvērtējumā ieņēma 14. pozīciju, bet Di Grasi ierindojās uzreiz aiz viņa.

"Formula E" čempionātā savulaik De Vrīss aizvadīja trīs sezonas kopā ar "Mercedes" rūpnīcas komandu, 2021. gadā arī izcīnot titulu.

Šobrīd septiņas komandas jau nosaukušas nākamās "Formula E" sezonas pilotus, bet pārējās četras to vēl tikai grasās izdarīt. Jaunā sezona startēs 13. janvārī ar posmu Meksikā, bet līdz 2024. gada jūlija otrajai pusei tiks aizvadīti kopumā 17 posmi 13 dažādās trasēs (četri būs dubultposmi).

Izmantotie resursi:
www.f1.lv