Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" piloti Grožāns un Maldonado pusceļā uz izslēgšanu no sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" piloti Grožāns un Maldonado pusceļā uz izslēgšanu no sacīkstēm
Maldonado un Peresa sadursme Ungārijā
Foto: LaPresse/Scanpix

F1 komandas "Lotus" piloti Romēns Grožāns un Pastors Maldonado šobrīd ir tieši pusceļā uz to, lai tiktu izslēgti no sacensībām - abi guvuši tieši pusi no pieļaujamā sodu punktu skaita.

Šobrīd Formula 1 noteikumi paredz, ka katram pilotam, kurš 12 mēnešu laikā saņēmis 12 vai vairāk soda punktus, automātiski tiek liegta dalība nākamajās sacensībās. Gan Grožānam, gan Maldonado pašlaik ir pa sešiem soda punktiem.

Svētdien notikušajā Ungārijas "Grand Prix" izcīņā īpaši izcēlās Maldonado, kurš saņēma divus soda punktus, kā arī "drive-through" sodu, jo tiesneši viņu atzina par vainīgu sadursmes izraisīšanā ar "Force India" pilotu Serhio Peresu.

"Šī bija grūta sacīksti un tiesneši bija ārkārtīgi strikti," saka Maldonado. "Viņi strikti vērtēja ne vien manu, bet arī daudzu citu pilotu braukšanu. Sadursme ar Serhio man vairāk izskatījās pec sacīkšu negadījuma. Tur nebija nekā tāda, kas būtu darīts ar nolūku."

Maldonado finišēja tikai 14. vietā, lai gan pretendēja uz iekļūšanu "Top 10", kamēr viņa komandas biedrs Grožāns finišu šķērsoja septītais, saņemot divus soda punktus un piecu sekunžu sodu par bīstamu izbraukšanu boksu celiņā pēc pitstopa veikšanas.

Hungaroringā soda punktus saņēma arī trīs citi piloti. Makss Verstapens ("Toro Rosso"), kurš finišēja ceturtais, gūstot labāko rezultātu F1 karjerā, tikai pie trīs soda punktiem par noteiktā laika neievērošanu drošības auto periodā. Šobrīd Verstapens kopumā saņēmis jau piecus soda punktus.

Tikmēr pirmos divus soda punktus saņēmuši F1 čempionāta līderis Luiss Hamiltons ("Mercedes") un Ungārijas posma otrās vietas ieguvējs Daņils Kvjats ("Red Bull"). Hamiltons tika sodīts par sadursmes izraisīšanu ar Danielu Rikjardo, bet Kvjats - par izbraukšanu no trases, tādā veidā iegūstot laiku.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2015-07-27 16:18, pirms 9 gadiem
Šajā posmā tiesneši soda punktus dāļāja pa labi pa kreisi. No vienas puses pareizi, bet no otras - piloti tad brauks uzmanīgāk, nebūs apdzīšanu.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-27 16:40, pirms 9 gadiem
Marcello92 rakstīja: Šajā posmā tiesneši soda punktus dāļāja pa labi pa kreisi. No vienas puses pareizi, bet no otras - piloti tad brauks uzmanīgāk, nebūs apdzīšanu.
Pie tāda bardaka, kas valdīja Hungāroringā, neko mazāk arī nevarēja dot.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-27 17:21, pirms 9 gadiem
Maldonado vēljoprojām dzīvo pēc vecajiem GP2 standartiem, ka varēja darīt visu ko grib un kā grib.
Un kā vienmēr vainīgi ir visi citi, tikai ne pats.
Kad gonkās redzēju, ka Peress ir kopā ar Maldonado, jau paredzēju, ka tur bez laku apmaiņas neiztikt. Sanāca vēl vairāk.
Mans personīgais viedoklis, ir ka visi saņēma pēc nopelniem, tai skaitā arī Rosbergs, kurš jau pirmajā aplī gribēja izspiest Raikonenu, pēc tam Šumakera stilā pamainīja divas reizes trajektorijas, kā rezultātā Hamiltons nolažojās, beigās vienkārši aizbrauca priekšā Rikardo, kaut gan zināja, ka tur kaut kur ir jābūt citai formulai, kura nevar izkūpēt gaisā, tāpēc pats uzplēsa savu riepu, nevis Rikardo uzplēsa, jo Rikardo brauca taisni, kamēr Rosbergs vēl tikai pabeidza savu manevru.
Man patīk, kā Hamiltons brauca, bet man noteikti nepatika, ka viņš spiež laukā citus, un vienu dienu noteikti dabūs sodu par "push another car out of track".
Šodien noteikti ir divi labi braucēji - Hamiltons un Rikardo, kuri var, grib un spēj apdzīt, kamēr citi sūkā pirkstus un vāciski lamājas pie sevis.

  -2 [+] [-]

, 2015-07-27 19:16, pirms 9 gadiem
Oho... un Rikjardo manevrs nebija "push another car out of track"? Vienkārši nahalismā nāk iekšmalā ar kūpošiem riteņiem ar domu "palaidīs mani vai nē"...