Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krievu investori iegādājas daļu no F1 komandas "Lotus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu investori iegādājas daļu no F1 komandas "Lotus"
2014. gada "Lotus" modelis "E22"
Foto: Lotus F1 Team

Investori no Krievijas ir kļuvuši par līdzīpašniekiem Formula 1 komandai "Lotus", kas šobrīd piedzīvo finansiāli grūtu periodu.

"Lotus" komandas īpašnieki "Genii Capital" ir piekrituši pārdot daļu no savām akcijām kompānijai "Yota Devices Company", kas nodarbojas ar mobilo telefonu ražošanu. Brenda "YotaPhone" uzlīme bija ieraugāma uz mašīnas jau sestdien, kad tā izplatīja pirmo attēlu ar 2014. gada F1 modeli "E22".

Šobrīd "Lotus" komanda nekomentē darījuma esamību un nav arī zināms, cik lielu daļo no komandas krievi ir nopirkuši, taču šo informāciju apstiprina pati "Yota Devices Company" vadība, bet neoficiāla informācija liecina, ka nopirktā daļa ir aptuveni 10 procenti, ziņo respektablais portāls "autosport.com".

"Mēs neesam kļuvuši par sponsoriem, bet gan nopirkuši savu komandas daļu," apstiprina "Yota Devices Company" runasvīrs Kirils Ļubļins. "Svarīgi arī pasvītrot to, ka darījumu nav veikusi mūsu kompānija, bet gan mūsu īpašnieki. Mērķis ir vienkāršs - Formulā 1 ir ļoti spēcīga inženierija un daudzas inovatīvas tehnoloģijas. Gribam redzēt, ko no tā visa mēs varētu izmantot IT industrijā."

Sākotnēji investīciju kompānijai "Genii Capital" piederāja 100% komandas akciju, bet jau pērnā gada sākumā 2 procentus no akcijām tā pārdeva investoram Endrjū Ruanam, kurš tagad "Lotus" vadībā ir viens no priekšsēdētājiem un strādā kopā ar jauno komandas vadītāju Žerāru Lopesu.

Neoficiāla informācija liecina, ka pēc Erika Buljē aiziešanas Lopess komandas vadītāja pienākumus varētu pildīt neilgu laiku, jo jau šobrīd notiek pārrunas ar tagadējo "McLaren" bosu Martinu Vitmāršu, vēsta britu laikraksts "Daily Mail". Tiesa, viņš gan neesot vienīgais kandidāts uz "Lotus" ilgtermiņa vadītāja vietu.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -3 [+] [-]

, 2014-01-27 21:36, pirms 11 gadiem
Viena no Neglītākajām F1 mašinām 2014 gada sezonā

     [+] [-]

, 2014-01-27 22:46, pirms 11 gadiem
Ta jau tuvākajos gados Lotusā kāds krieviņš brauks...

     [+] [-]

, 2014-01-27 22:48, pirms 11 gadiem
Dinamīts95 rakstīja: Viena no Neglītākajām F1 mašinām 2014 gada sezonā
Gaumes atšķiras... Man pašam, no pagaidām redzētajām, visneglītākā šķiet FIAT formula un vislabāk Sauber

  +1 [+] [-]

, 2014-01-27 23:09, pirms 11 gadiem
Kaut kā liekas, ka Lotus mēģina savā stilā dzīt tālāk jokus ar dubultu degunu un vēl dažāda garuma zariem un reāli modelis būs tradicionālāks. Krāsojums gan ir SUPER!

     [+] [-]

, 2014-01-28 08:42, pirms 11 gadiem
ko no tā varēs izmantot IT? mobiļņiks uz ritentiņiem un motora rūkoņu par zvana toni.