Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ukrainas autosporta prezidents: "Ukrainā F1? Nesmīdiniet"

Ukrainas autosporta prezidents: "Ukrainā F1? Nesmīdiniet"
Foto: www.kingf1.net

Neskatoties uz to, ka presē izskanēja informācija, ka Ukrainā varētu norisināties F1 posms, Ukrainas autosporta organizācijas prezidents atzina, ka viņš šaubās par to, ka tuvākajā laikā Ukrainā varētu norisināties F1 sacīkstes.

Nesen Kijevas reģionālās pārvaldes nodaļas vadītājs Anatolijs Prisjažņuks paziņoja, ka Kijevā tiks veidota F1 trase, kura izmaksātu apmēram vienu miljardu ASV dolāru. "Mēs Poļeskas un Ivankovska rajonā celsim trasi, kurā varēs norisināties starptautiskas sacīkstes. Šobrīd mums jau ir investors. Mēs par šo projektu esam arī informējuši F1. Šo trasi veidos viens cilvēks no Dānijas, kurš ir arī piedalījies Singapūras trases celtniecībā,'' tika teikts oficiālajā paziņojumā.

Taču daudzi uzskata, ka tuvākajā laikā Ukrainā F1 nenotiks. "Pie mums Formula 1? Nesmīdiniet. Protams, nav nekas neiespējams, taču šobrīd mums šim projektam ir nepateicīga situācija. F1 ir 17 posmi. Pēdējā, kas ielēca vilcienā, bija Krievija, kura ar F1 parakstīja līgumu uz pieciem gadiem. Tikai par to, lai F1 atbrauktu uz Sočiem un pārraidītu F1 sacīkstes, Krievija būs spiesta FIA maksāt 51 (!) miljonu ASV dolāru. No kurienes mūsu valstij tāda nauda?"

"Lai varētu aizvadīt F1 posmu, nepieciešamas vairākas prasības – apkārtējam reģionam ir jābūt tādam, kas varētu piesaistīt tūristus, trasei jābūt saskaņotai ar FIA un Ukrainas autosporta federāciju, līdz lidostai jābūt braucienam, kurš ilgst ne vairāk kā 40 minūtes," tā Ukrainas autosporta federācijas prezidents Jevgeņijs Červonenko.

"Centīšos palīdzēt šim projektam atrast investorus. Arī es esmu ieinteresēts, lai šāda trase mums būtu, taču uz valdības investīcijām šis projekts var necerēt. Mums ir daudz svarīgāki tēriņi," saka Ukrainas premjerministrs Nikolajs Azarovs.

Izmantotie resursi:
www.championat.ru
www.sports.ru

  +3 [+] [-]

, 2010-12-26 18:48, pirms 13 gadiem
tieši tā,nesmīdini SC publiku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-12-26 21:11, pirms 13 gadiem
Šadu rakstu varēja tiešām uz 1.aprīli pietaupīt. Pārāk daudz jau to rīkotgribētāju saradies. Drīz posmiem būtu jābūt katru nedēļu.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-26 23:19, pirms 13 gadiem
jaunciemā varētu uzrīkot

     [+] [-]

, 2010-12-27 11:37, pirms 13 gadiem
Pampāļos arī varētu...