Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Trīs jauno F1 komandu pieteikumi ir noraidīti

Juris Grīns
Juris Grīns

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir noraidījusi trīs no četriem jauno komandu pieteikumiem dalībai F1 pasaules čempionātā.

FIA publiski nav apstiprinājusi, kuras komandas ir noraidītas, kā arī netiek paskaidroti iemesli. Tomēr neoficiāli zināms, ka tās ir "Formula 2" vienības "Hitech" un "Rodin Carlin", kā arī Malaizijā bāzētais projekts LKYSUNZ.

LKYSUNZ bija gatavs finansēt ASV sporta investīciju uzņēmums "Legends Advocates Sports Group". Piektdien komanda paziņoja, ka gatava iemaksāt pat 600 miljonu ASV dolāru pirmreizējo dalības maksu, ja tā līdz šādai summai tiktu palielināta. Tomēr drīz vien kļuva zināms par pieteikuma noraidīšanu no FIA puses.

Līdz ar to vienīgā komanda, kas saglabā cerību iekļūt F1 čempionātā, ir ASV autoražotāja "General Motors" atbalstītā "Andretti" vienība. Neskatoties uz to, daudzu esošo F1 komandu vadība aizvien negatīvi skatās uz 11. komandas ienākšanu čempionātā, ņemot vērā, ka nākotnē ar to būs jādala naudas balvas.

FIA noteikusi, ka potenciālajām jaunajām komandām jāspēj pierādīt ne tikai savas finansiālās iespējas. Tāpat tām jāpierāda, ka dos čempionātam pievienoto vērtību, kas gan ir visai abstrakta prasība, kā arī līdz 2030. gadam spēs īstenot nulles izmešu līmeni, kā to paredz F1 nākotnes plāns.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv