Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" atvainojas Hamiltonam par kļūdu stratēģijā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" atvainojas Hamiltonam par kļūdu stratēģijā
Luiss Hamiltons
Foto: LaPresse/Scanpix

"Mercedes" komandas vadība ir atvainojusies savam pilotam Luisam Hamiltonam par stratēģijas kļūdu, kas tika pieļauta Monako "Grand Prix" sacīkstēs.

Stratēģiskā kļūda bija apspriestākais notikums F1 sezonas posmā Monako ielās. Trasē dodoties drošības mašīnai, tā brīža līderi Hamiltonu komanda iesauca boksos, uzskatot, ka viņš atgriezīsies vadībā arī pēc riepu nomaiņas. Tomēr rezultātā Hamiltons atkrita ne vien aiz komandas biedra Niko Rosberga, bet arī "Ferrari" pilota Sebastiana Fetela, finišējot trešajā vietā.

"Mēs uzvaram kopā un mēs arī zaudējam kopā, tāpēc arī šī lieta attiecas uz visu komandu," saka "Mercedes" motoru sporta nodaļas boss Toto Volfs. "Es viņam atvainojos un, iespējams, tas ir vienīgais, ko varam darīt. Viņš ir lielisks līderis un lielisks pilots, tādēļ esmu drošs, viņš sapratīs, ka reizēm mēs kļūdāmies un šī bija tieši tāda reize."

Lai gan Hamiltons pēc finiša bija acīm redzami sāpināts, Volfs uzskata, ka šīs sāpes pāries ātri un nākamajā posmā Kanādā sportists atkal būs par visiem 100% gatavs cīnīties par uzvaru.

"Viņam piemīt ļoti liels mentālais spēks un viņš nestāv uz vietas," saka Volfs. "Tas noteikti ir ļoti sāpīgs zaudējums, jo šī uzvara bija viņējā, taču esmu drošs, ka viņš atgūsies tikpat ātri kā vienmēr."

1998. gada Austrālijas "Grand Prix" laikā "McLaren" komanda lika Deividam Kulthardam atdot uzvaru pāriniekam Mikam Hakinenam, kurš pirms tam vadību bija zaudējis pēc misēkļa boksos. Tomēr Volfs noliedz, ka nākotnē arī "Mercedes" varētu rīkoties līdzīgi, ja šādi notikumi, kā svētdien Monako, atkārtotos.

Volfs saka: "Jūs gribētu, lai es tā lieku darīt? Nē, tas nenotiks!"

Pēc tam, kad Rosbergs ir izcīnījis jau otro uzvaru pēc kārtas, sezonas līdera Hamiltona pārsvars pār viņu sarucis līdz 10 punktiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2015-05-26 16:00, pirms 9 gadiem
Toties bija jautri skatītājiem.
Tagad jautri būs šejienes lasītājiem.
Prikshaans, 2015-03-29 16:04, pirms 2 mēnešiem, ignorēt, atbildēt
=Bet atraka formula joprojam ir Mercedes komandai, jo ta uzstadija ATRAKO LAIKU!=
Klauns Prikšāns ar putām uz lūpām tagad centīsies visiem iegalvot, ka Monako ātrākā formula bija Red Bull, jo Daniels Rikjardo taču uzrādīja ātrāko apļa laiku, turklāt tas bija par 0.5 sek. labāks par Mercedes pilotu ātrākajiem apļiem. Protams, ka ar jaunām supersoft riepām var uzrādīt labākus apļa laikus nekā ar nolietotām, bet Prikšāns jau detaļās nespēj iedziļināties.