Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" cenšas pārvilināt Alonso, "Ferrari" cer uz sportista lojalitāti

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" cenšas pārvilināt Alonso, "Ferrari" cer uz sportista lojalitāti
Fernando Alonso
Foto: SCANPIX SWEDEN

Kamēr "McLaren" cenšas pievilināt Fernando Alonso uz savu F1 komandu, "Ferrari" cer, ka spānis būs lojāls un priekšlaicīgi nelauzīs līgumu.

Pēdējās nedēļās atkal uzlaiksnījušas ziņas, ka "McLaren" cenšas pierunāt Alonso uz atgriešanos šīs komandas sastāvā 2015. gadā, kad tiks uzsākta ilgi gaidītā sadarbība ar motoru ražotājiem "Honda". Pats Alonso šīs spekulācijas, protams, nekomentē, kamēr "Ferrari" cer uz iepriekš noslēgto līgumu.

"Šīs baumas ir labas presei un dažkārt arī lasītājiem, taču es esmu ļoti apmierināts ar Fernando un atgādinu, ka viņam ir līgums līdz 2016. gada beigām," saka "Ferrari" prezidents Luka di Montedzimolo. "Uztraucos vienīgi par to, lai varētu iedot viņam labāku mašīnu. Man ir daudzas problēmas, taču mūsu braucējs numur viens nav problēma. Pēc diviem gadiem pie šīs tēmas atgriezīsimies!"

Nevienam nav noslēpums, ka Alonso šogad bija neapmierināts ar "Ferrari" F1 mašīnas ātrumu. Tiek ziņots, ka viņa menedžments vēl pirms sezonas beigām veica pārrunas ar vairākām citām komandām, tostarp "Red Bull" un "Lotus".

"Es to saprotu un neslēpju," atzīst Di Montedzimolo. "Jau pateicu Fernando, ka šogad izcīnītā otrā vieta nāca pateicoties viņa sniegumam, nevis mašīnai. No otras puses, es gribu pilotu, kas pat grūtos laikos atdos sevi visu un paliks cieši sasaistīts ar komandu. Tas ir tas, ko es no viņa pieprasīju sezonas vidū. Esmu ļoti laimīgs par to, ka viņš brauc mūsu komandā."

Lai gan Alonso šogad ieguva otro vietu F1 čempionātā, čempionam Sebastjanam Fetelam spānis zaudēja 155 punktus. "Ferrari" sastāvā Alonso startē kopš 2010. gada. Šajās četrās sezonās trīs reizes viņš ieguvis otro vietu un vienreiz palicis ceturtais.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Formula 1® - The Official F1® Website

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-25 11:37, pirms 11 gadiem
Interesanti kāds būtu iemesls, lai Alonso pārietu uz Makiem. Šobrīd, diemžēl, Maki ir lejupslīdoša komanda pat bez jauna titulsponsora un lūzni (pēc Maku standartiem)2013 mašīnas izskatā. Pat Sauber sezonas beigās izskatījās labāk. Protams, visas cerības viņiem saistās ar Hondas dzinēju, bet tas vēl būs jāapliecina. Tajā pašā laikā pie jaunās Ferrari mašīnas strādā Rorija Bīrns, kura vārds komentārus neprasa. Ja nu vienīgi viņam izveidosies konflikts ar Kimi, bet citādi...

  +2 [+] [-]

, 2013-12-25 12:34, pirms 11 gadiem
tagad viss kļūst skaidrs kapēc Maki pārkrāsojuši savu tačku oranžu: Spānijas apelsīna krāsas

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 12:40, pirms 11 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: es ceru uz Ferrari konkurētspēju, Alonso ir izcilākais pilots starp visiem tagadējiem, bet viņam vajag arī normālu formulu. ar red Bull formulu Alonso būtu 5-6 tituli
pat teorētiski 6 nesanāk 2008 gadā Red Bull bija vēl pilnīgs sūds

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 12:47, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: tagad viss kļūst skaidrs kapēc Maki pārkrāsojuši savu tačku oranžu: Spānijas apelsīna krāsas
Oranžā ir oriģinālā McLaren krāsa no pirmsākumiem. Bet tak neies Alonso uz Makiem pēc visiem tiem skandāliem, kas tur viņa laikā notika.

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 13:32, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: Oranžā ir oriģinālā McLaren krāsa no pirmsākumiem. Bet tak neies Alonso uz Makiem pēc visiem tiem skandāliem, kas tur viņa laikā notika.
Es gan teiktu 50/50, ar Ferrari vinam veidojas ar vien sliktakas attiecibas un ja si sezona ari neizdosies tad noteikti atvadisies, par labu McLaren izvelei tas ka tur vairs nebrauc negerens, kura del bija visi tie konflikti.

     [+] [-]

, 2013-12-25 13:35, pirms 11 gadiem
Ferrarii vajag Vettelu....vai Rosbergu....visi vaacieshi ljoti labi ir braukushi Ferraaros

     [+] [-]

, 2013-12-25 13:58, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Es gan teiktu 50/50, ar Ferrari vinam veidojas ar vien sliktakas attiecibas un ja si sezona ari neizdosies tad noteikti atvadisies, par labu McLaren izvelei tas ka tur vairs nebrauc negerens, kura del bija visi tie konflikti.
Nu principā jau Alfonu izčakarēja Rons Deniss, kuram, kā raksta, aizkulisēs joprojām ir liela ietekme. Man gan ielika mīnusiņu, bet Maki šobrīd tiešām neizkatās pārāk labi. Turklāt, ko tad viņš aizvietos: ne jau Magnusonu arī ne Hondas mīluli Batonu ar savu japāņu girlfrendu.

     [+] [-]

, 2013-12-25 14:30, pirms 11 gadiem
Redz Kimi ari no Ferrari aizgaja ar traci, bet kur vins tagad pats zini. Ja ar to aizvietosanu ir ka ir, Batons protams paliks ka jau mineji, bet ka baumas liecina ari Lotus grib Honda motoru, jo sena pagatne ari bijusi veiksmiga sadarbiba, tad Magnusens varetu tur noklut, lidzigi ka sobrid Force India ir komanda kur Maki nogruz savus liekos, ta bija ar di Resta, ko baroja ar nakotne tiksanu Makos un nesen ari Peresu tur nogruda lai ar godu tiktu vala, bet ar Honda atnaksu un visu saisu sarausanu ar Mercedes ari India beigsies un varbut Lotus so lomu speles.
Es McLaren nenorakstitu bija izgasta sezona, bet tas vairak ietiepibas del ka neatzist savas kludas un centas uzcelt nezidevusos masinu, kas uz beigas saka pat izdoties, lai gan bija planas nemt iepriekseja gada masinu un likt tai virsu upgrade, bet tas bija zem vinu cienas.

     [+] [-]

, 2013-12-25 14:30, pirms 11 gadiem
Papildinot. Honda būtu crazy no mārketinga viedokļa, ja viņi atļautu nomainīt Batonu ar Alonso. Batons ir populārākais F1 pilots Japānā, kurš arī Fukušimas laikā vāca līdzekļus un atdeva savus personīgos seku likvidēšanai un palīdzībai cietušajiem. Japāņi tādas lietas neaizmirst. Magnusonam būtu pamatīgi jāizgāžas nākamgad, lai atbrīvotu vietu Makos. Kas ir diezgan nereāli, jo ir labs pilots.

     [+] [-]

, 2013-12-25 14:32, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Redz Kimi ari no Ferrari aizgaja ar traci, bet kur vins tagad pats zini. Ja ar to aizvietosanu ir ka ir, Batons protams paliks ka jau mineji, bet ka baumas liecina ari Lotus grib Honda motoru, jo sena pagatne ari bijusi veiksmiga sadarbiba, tad Magnusens varetu tur noklust, lidzigi ka sobrid Force India ir komanda kur Maki nogruz savus liekos, ta bija ar di Resta, ko baroja ar nakotne tiksanu Makos un nesen ari Peresu tur nogruda lai ar godu tiktu vala, bet ar Honda atnaksu un visu saisu sarausanu ar Marcedes ari India beigsies un var but Lotus so lomu speles.
Es McLaren nenorakstitu bija izgasta sezona, bet tas vairak ietiepibas del ka neatzist savas kludas un centas uzcelt nezidevusos masinu, kas uz beigas saka pat izdoties, lai gan bija planas nemt iepriekseja gada masinu un likt tai virsu upgrade, bet tas bija zem vinu cienas.
Bet makiem taču nav Ņūija līmeņa dizaineru. Turklāt Ferrari ir atgriezies Rorijs Bērnss.

     [+] [-]

, 2013-12-25 14:40, pirms 11 gadiem
Ja Alonso gribes prom vai Ferrari tikt vala, citur vinam nav kur iet, Mercedes ilgadejs satavs nokoplektes, Red Bull kamer tur bus Fetels ari nebus Alonso, uz Lotus kamer sie netiks pie zala zara ari ne, varbut atdzims Williams, bet tas tik varbut, ka ari naudas siem neparak, kas tad atliek McLaren, ipasi ja Honda saka ka gribot Alonso + Battons kombinaciju.

     [+] [-]

, 2013-12-25 14:51, pirms 11 gadiem
Batona - Alonso kombinācija būtu ideāla, bet kur tad no nabaga puiku liks. Nosūtīs uz Force India kā Peresu? Turklāt 2015 jau Mclaren vairs nebūs saistību ar Mercedes. Tā kā FI nebūs viņš obligāti jāņem pretī. Ceru uz to labāko, bet kaut kā tās maku izredzes neizskatās labi. Atlika titulsponsora paziņošanu, jo Peresa dēļ nekāds Telmex tas nebūs. Baumas par Gillette arī ir tikai baumas.

     [+] [-]

, 2013-12-25 15:05, pirms 11 gadiem
Es jau izteicos par Lotus un vinu velme uz Honda motoru, ka tur varetu Magnusens noklut, bet dzivosim redzesim uz nakoso gadu viss noskaidrots iznemto 3 maksas vietas, 2014 gada izskana ari bus jautribas del tas pasas Honda, 100% Makiem bus sis motors, Lotus izteicis velmi un varbut vel kads sagribes atkarigs kadu cenu prasis un ka parasti bus pilotu klejosana pec sponsoru macina biezuma.

     [+] [-]

, 2013-12-25 19:04, pirms 11 gadiem
Nu te alonso labi izspelejis kartis lai butu nr1 komanda pat ja Kimi bus viena aatruma vai atraks, bet nu kaa var buut atrs ja komanda koncentrejas vairak uz nr1 pilotu tobish Alonso, un Alonso manervi ar Mclaren ir tiesi laikaa, lai ferrari pat i nedomatu lauzt galvu kurs buus nr1 komanda, vai arii aizies pie makiem.