Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels ātrākais pirmajā F1 treniņā Meksikā, Albonam pamatīga avārija

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels ātrākais pirmajā F1 treniņā Meksikā, Albonam pamatīga avārija
Alekss Albons pēc avārijas. Foto: f1.com

"Mercedes" pilots Džordžs Rasels uzrādīja ātrāko rezultātu Meksikas F1 posma pirmajā treniņā. Tikmēr pamatīgu avāriju piedzīvoja Alekss Albons, kurš saslīdēja un sadūrās ar Oliveru Bērmanu.

Bija pagājušas tikai nepilnas piecas minūtes, kad tika izkārti sarkanie karogi. Trasē uz braucamās daļas bija nokļuvis kāds priekšmets, iespējams, atlūza no mašīnas, kurai pāri pārbrauca Andrea Kimi Antonelli. Itālis "Mercedes" sastāvā šajā treniņā nomainīja Luisu Hamiltonu. Lai gan parādījās dzirksteles, vizuāli bojājumi Antonelli spēkratam nebija redzami. Sesija atsākās apmēram piecas minūtes vēlāk.

Treniņš nebija vēl pusē, kad sarkanos karogus tiesneši izkāra otro reizi. Šoreiz bija notikusi sadursme, kuras rezultātā pamatīgi avarēja Albons. "Williams" pilots lidojošajā aplī strauji pietuvojās lēnāk braucošajam Bērmanam, bet līkumā mašīna zaudēja kontroli un aizķēra "Ferrari" formulu, pēc kā pārslīdēja pāri asfalta joslai un spēcīgi ietriecās mīkstajā barjerā. Bērmans, kurš pie "Ferrari" stūres bija nomainījis Šarlu Leklēru, apstājās ar bojātu mašīnas priekšējo kreiso pusi. Šoreiz darbība trasē tika apturēta uz apmēram desmit minūtēm.

Ātrākais rezultāts stundu garajā treniņā Raselam, kurš labākajā mēģinājumā uzrādīja laiku 1:17.998 un par 0.3 sekundēm pārspēja Karlosu Sainsu no "Ferrari". Trešais rezultāts RB vienības pārstāvim Juki Cunodam.

F1 sezonas līderis Makss Verstapens treniņa beigu daļā sūdzējās par problēmām ar motoru un devās boksos, kur pavadīja pēdējās minūtes. "Red Bull" pilots bija paguvis uzstādīt ceturto labāko apļa laiku.

Antonelli un Bērmans nebija vienīgie no attīstības programmu pilotiem, kam tika dota iespēja piedalīties šajā F1 treniņā. "McLaren" pārstāvja Lando Norisa vietā brauca meksikāņu "IndyCar" pilots Pato O'Vards, "Aston Martin" komandā Fernando Alonso mašīnu pilotēja rezervists Felipe Drugovičs, bet "Kick Sauber" deva iespēju Robertam Švarcmanam.

Piecus posmus pirms sezonas beigām kopvērtējuma galvgalī Verstapenam ir 57 punktu pārsvars pār Norisu. Konstruktoru kausā "McLaren" ir 40 punktus priekšā "Red Bull", kam savukārt astoņu punktu attālumā pietuvojusies ASV GP dubultuzvaru guvusī "Ferrari" komanda.

Šonakt plkst. 1:00 pēc Latvijas laika Mehiko trasē sāksies otrā treniņsesija.

Meksikas GP pirmais treniņš: