Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Antonelli saņem vēl vienu iespēju no "Mercedes" komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

Antonelli saņem vēl vienu iespēju no "Mercedes" komandas
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas topošais sacīkšu pilots Andrea Kimi Antonelli šonedēļ piedalīsies Meksikas F1 posma treniņbraucienos.

Pirmo iespēju piedalīties oficiālajos treniņbraucienos Antonelli guva savā māju posmā Moncā. Toreiz sportists jau ar pirmajiem apļiem bija ļoti ātrs, bet jau pēc desmit minūtēm avarēja, izlidojot no trases "Parabolica" līkumā. Komandas vadītājs Toto Volfs vēlāk atzina, ka tā bijusi kļūda, ļaut jaunajam un maz pieredzējušajam sportistam šādu atbildības nastu uzlikt māju trasē.

Mehiko trasē Antonelli pirmajā treniņsesijā sēdīsies pie Luisa Hamiltona "Mercedes" mašīnas stūres. Līdz ar to vienība arī būs izpildījusi obligāto prasību, divos treniņos sezonas laikā izmantot braucējus, kas F1 čempionātā nav piedalījušies.

"Šī man ir jauna trase un es smagi strādāju, lai tai sagatavotos," teica 18 gadus vecais itālis. "Augstums virs jūras līmeņa to padara par unikālu trasi, tā būs izaicinoša un aizraujoša pieredze. "

Antonelli nebūs vienīgais junioru pilots, kuram būs iespēja aizvadīt Meksikas GP treniņu. "McLaren" sastāvā trasē redzēsim vietējo pilotu Pato O'Vardu, kurš ir viens no vadošajiem braucējiem "IndyCar" čempionātā. "Sauber" dos iespēju "Ferrari" junioram Robertam Švarcmanam, bet "Aston Martin" - savam rezervistam un 2022. gada F2 čempionam Felipem Drugovičam.

Pirmā treniņa sākums šovakar plkst. 21:30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv