Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Avārijas brīdī Sainsa ātrums bijis 154 km/h

Juris Grīns
Juris Grīns

Avārijas brīdī Sainsa ātrums bijis 154 km/h
Sainss pēc avārijas Soču trasē
Foto: motorsport.com

ASV F1 posma nedēļas nogalē Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) eksperti nākuši klajā ar pārsteidzošiem datiem par Karlosa Sainsa avāriju, kas notika iepriekšējā posmā Krievijā, Soču trasē.

Sākotnējā informācija liecināja, ka Sainsa "Toro Rosso" formula trieciena brīdī paslīdējusi zem inovatīvās "TecPro" drošības barjeras, jo mašīnai ir zems purngals. Šī iemesla dēļ glābējiem bija apgrūtināta nokļūšana pie pilota, kuru vajadzēja nodot mediķu aprūpē.

Tomēr FIA pētījums liecina, ka barjera savu darbu paveikusi nevainojami, un mašīna zem tās pakļuva spēcīgā trieciena, nevis īpatnējā purngala dizaina dēļ. Tiek ziņots, ka sadursmes brīdī ar barjeru Sainsa ātrums bijis 153 km/h, un viņš pilnībā apstājies jau pēc četriem metriem.

"Tā bija ekstrēma apstāšanās," saka FIA drošības nodaļas direktors Lorēns Mikīss. "Pateicoties barjeru un mašīnas drošībai, pilots pēc šīs avārijas palika neskarts. Video redzams, ka barjera nostrādāja 0.167 līdz 0.2 sekundēs, pirms mašīna bija pilnībā apstājusies."

Mikīss arī norāda, ka šī avārija bija pirmais lielais pārbaudījums jaunā veida drošības barjerām un dos iespēju tās turpināt attīstīt, lai turpmāk pēc šādiem triecieniem mašīna nepakļūtu zem barjeras.

"Grand Prix" pilotu asociācijas (GPDA) prezidents Alekss Vurcs norāda, ka iegūtie dati ir pozitīvā ziņā "graujoši", ņemot vērā, ka jau nākošajā dienā Sainss atkal sēdās pie sacīkšu auto stūres.

"Mēs nekad neapstājamies - F1 meklē arvien labākus drošības risinājumus," saka bijušais pilots.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-25 14:29, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: Juri Zaļais, tad 154 vai 153?

video lūdzu
https://www.youtube.com/watch?v=K3_...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-25 16:19, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: ja jau autors piemin, ka :Video redzams, ka barjera nostrādāja 0.167 līdz 0.2 sekundēs, pirms mašīna bija pilnībā apstājusies."

neredzu to video, ko viņš domā.
bet tev Paldies
nav par ko

     [+] [-]

, 2015-10-25 21:03, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: Juri Zaļais, tad 154 vai 153?

video lūdzu
nu tur iipashas starpiibas nav

     [+] [-]

, 2015-10-26 11:14, pirms 9 gadiem
kāda pārslodze ir nometot 4m distancē no 154(153) km/h uz 0 ?