Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 boss sievietes sēšanos pie formulas stūres pielīdzina meteorīta ieraudzīšanai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

F1 boss sievietes sēšanos pie formulas stūres pielīdzina meteorīta ieraudzīšanai
Džeimija Čedvika. Foto: IMAGO/Every Second Media/Scanpix

F1 prezidents Stefano Domenikali paudis pārliecību, ka tuvāko piecu gadu laikā pie formulas stūres sievietes neredzēsim. Sacensību vēsturē startējušas tikai divas sievietes.

"Ir svarīgi, lai sievietēm būtu visas iespējas tikt pie startēšanas F1, un mēs tam esam atvērti. Taču vēlos būt reāls – ja vien no debesīm nenokrīt meteorīts, nedomāju, ka nākamo piecu gadu laikā pie formulas stūres redzēsim sievieti. Tas nav pārāk reāli," pauda Stefano Domenikali.

Viņš piebilda, ka F1 strādā, lai uzlabotu sieviešu izredzes. Šosezon sacensību nedēļas nogales ietvaros notiek arī W Series, kur uz starta dodas tikai sievietes. "Lai meiteņu izredzes būtu vienādas ar puišu, viņām jāsāk sacensties tajos pašos vecumos. Mēs strādājam, lai redzētu, kā uzlabot sistēmu. Drīz redzēsiet pirmos darbus."

F1 vēsturē bijušas tikai divas pilotes, abas – no Itālijas. 1950. gados startēja Marija Terēza de Filipisa, kura piedalījās piecās sacensībās, bet 1970. gados sacentās Lella Lombardi. Viņa startēja 12 sacensībās un Spānijas Grand Prix tika pie puspunkta, ieņemot sesto vietu. Smagas avārijas dēļ sacensības netika veiktas pilnā garumā, tādēļ dalībniekiem tika piešķirta puse no punktiem.

Divkārtējā W Series čempione Džeimija Čedvika atzinusi, ka vēlētos izmēģināt spēkus F1 bolīdā, taču atzina, ka nav droša par to, vai sievietēm būtu pa spēkam tikt galā ar fiziskajām prasībām, kas nepieciešamas, lai vadītu formulu.

F1 posmu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

  -1 [+] [-]

, 2022-08-25 15:31, pirms 2 gadiem
Nav ko viņām tur meklēt, lai audzina bērnus un gatavo vakariņas.

     [+] [-]

, 2022-08-25 19:41, pirms 2 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Nav ko viņām tur meklēt, lai audzina bērnus un gatavo vakariņas.
Vienīgā sieviete kas tev jebkad gatavos vakariņas ir tava mammīte.

     [+] [-]

, 2022-08-25 20:04, pirms 2 gadiem
Pareizi jau viņš sākumā saka - ir jārada vienādas iespējas konkurēt par tikšanu. Pēc tam jau katras dāmas pašas ziņā - spēj to izdarīt vai nē.