Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komanda noslēdz līgumu ar franču pilotu Okonu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komanda noslēdz līgumu ar franču pilotu Okonu
Estebans Okons. Foto: Motorsport.com

Kā iepriekš tika prognozēts, franču F1 pilots Estebans Okons parakstījis līgumu ar "Haas" komandu, kuras sastāvam pievienosies nākamgad. Kontrakts noslēgts uz vairākām sezonām.

Nesen tika paziņots, ka pēc šīs sezonas Okons pametīs "Alpine" vienību. Sportists nespēja sadzīvot ar komandas biedru Pjēru Gazlī, ne reizi vien trasē notikušas abu sadursmes, kā rezultātā komandā vairojās spriedzes pilna atmosfēra. Gazlī nākamgad turpinās pārstāvēt līdzšinējo komandu, bet viņa jaunais pārinieks vēl nav paziņots.

"Haas" komandā nākamgad nomainīsies abi piloti. Niko Hilkenbergs jau vienojies par startēšanu "Kick Sauber"/"Audi" komandā, tāpat tika paziņots, ka sadarbība netiks turpināta ar pārāk nestabilu sniegumu rādošo Kevinu Magnusenu. Jau iepriekš tika paziņots, ka viens no Džīna Hāsa jaunajiem pilotiem būs "Ferrari" rūpnīcas protežē, debitants Olivers Bērmans. Tagad sastāvā apstiprināts arī Okons, lai gan bija ziņas, ka viņš pretendē arī uz vietu "Williams".

Kad 2014. gadā Okons bija kļuvis par "Formula 3" čempionu, viņam tika dota iespēja aizvadīt testus ar F1 komandas "Lotus" mašīnu. Tagadējais "Haas" komandas vadītājs Ajao Komacu toreiz bija jaunā un talantīgā pilota F1 sacīkšu inženieris.

Okons F1 čempionātā startē kopš 2016. gada, kad sezonas otro pusi aizvadīja "Manor" komandas rindās. Pēc tam divas sezonas sportists pavadīja "Force India" sastāvā, bet kopš 2020. gada pārstāvēja "Renault", kas gadu vēlāk mainīja nosaukumu uz "Alpine". 2021. gada Ungārijas GP Okons izcīnīja savu līdz šim vienīgo uzvaru. Kopumā viņš aizvadījis jau 146 sacīkstes, trijās no tām kāpjot uz pjedestāla.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-07-25 13:38, pirms 2 mēnešiem
Vai viņš ir ātrāks par Magnusenu? Droši vien, ka ir. Bet vai es ņemtu viņu savā komandā? Pilnīgi noteikti nē. Viņš tikai māk satriekties ar saviem komandas biedriem un nespēlēt komandas labā un sačakarēt attiecības ar visiem. Paši to nožēlos, paļubomu!
Tas kā Magnusens ir braucis turot visus aiz sevis, lai Halks varētu dabūt punktus... Vai Okons tā darītu? Nu ne tak. Šis Haas komandas lēmums ir pilnīgs sviests!

     [+] [-]

, 2024-07-26 08:03, pirms mēneša
Par sponsoru naudu piemirsi.. no parēja viedokļa Okons nav tā labākā izvēle.