Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso varēja būt vairāk titulu kā Hamiltonam, uzskata Verstapens

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso varēja būt vairāk titulu kā Hamiltonam, uzskata Verstapens
Fernando Alonso un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Lai gan Fernando Alonso savā karjerā izcīnījis tikai divus F1 titulus, to paveicot teju pirms divām desmitgadēm, Makss Verstapens ir pārliecināts, ka spāņu pilots būtu spējis gūt vairāk titulus nekā tie ir Luisam Hamiltonam.

Par čempionu Alonso kļuva 2005. un 2006. gadā, taču aizvien turpina startēt F1 čempionātā, kur ir šī brīža vecākais pilots.

"Fernando varētu būt astoņi tituli, ja viņš savā karjerā būtu bijis veiksmīgāks attiecībā uz pareizo lēmumu pieņemšanu pareizajā laikā," spāņu medijam "El Mundo Deportivo" atzina pēdējo sezonu ātrākais pilots Verstapens. "Līdz ar to, tituli nav tik svarīgi. Cilvēki vienmēr skatās uz to, kurš izcīnījis vairāk titulus vai tamlīdzīgas lietas, automātiski šos braucējus nostādot pašā augšā. Bet tituli neizsaka visu, un tā tas ir visos sporta veidos. Vai futbolists, kurš uzvarējis sešās Čempionu līgās vai divos Pasaules kausos automātiski būs labākais spēlētājs? Ne vienmēr. Tas ir komandas darbs, kam jāsaliekas kopā. Tas ir iemesls, kāpēc es uzskatu Fernando par vienu no labākajiem pilotiem vēsturē. Jo, lai kur viņš arī nedotos, vienmēr bijis ļoti, ļoti ātrs."

Izcīnījis otro titulu, Alonso devās uz "McLaren", kur vien nedaudz pietrūka līdz trešajam titulam. Nespējis sastrādāties ar komandas biedru Luisu Hamiltonu, viņš atgriezās "Renault" komandā, kas tobrīd vairs nebija tik konkurētspējīga. Vēlāk piecas sezonas Alonso pavadīja "Ferrari", taču tas bija laiks, kad F1 trasēs dominēja "Red Bull" piloti. Lai gan dažās sezonās šādas iespējas bija, nevienu titulu kopā ar "Ferrari" sasniegt neizdevās. Arī atgriešanās "McLaren" sastāvā nesekmējās, jo komanda tobrīd ar "Honda" motoriem nebija konkurētspējīga. Dažus gadus pavadījis ārpus F1, Alonso 2021. gadā atgriezās čempionātā "Alpine" komandā, bet tagad jau otro sezonu pārstāv "Aston Martin".

"Ir nepieciešams materiāls, ar ko var uzvarēt sacīkstēs, un viņam tas, diemžēl, ne vienmēr ir bijis," secina trīskārtējais čempions Verstapens, runājot par Alonso komandu izvēli. "Fernando ir cīnītājs, tāpat viņš ir ļoti daudzpusīgs, jo var braukt ar atšķirīgām mašīnām, kā F1, "IndyCar", Dakara vai Lemāna, un vienmēr būs ātrs visās disciplīnās. Tas ir, kas tāds, kas piemīt vien dažiem pilotiem."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv