Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs ātrākais pēdējā treniņā, Botass nolauž riteni

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs ātrākais pēdējā treniņā, Botass nolauž riteni
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Otro treniņu pēc kārtas Monako F1 trasē ātrāko rezultātu uzrādījis Šarls Leklērs, kas tagad "Ferrari" pilotu nostāda favorīta lomā uz šovakar gaidāmo kvalifikāciju.

Monako GP trešajā treniņā Leklērs atkal demonstrēja lielisku ātrumu un dažbrīd varēja lepoties ar ievērojamu pārsvaru pār sekotājiem. Beigās gan mazāk nekā 0.2 sekunžu atstatumā spēja pietuvoties sezonas līderis Makss Verstapens no "Red Bull", ieņemot otro pozīciju.

Tāpat kā piektdien, ātrs turpināja būt Luiss Hamiltons, šajā reizē ieņemot trešo pozīciju, bet Leklērs bija vairāk nekā 0.3 sekundes ātrāks. "Mercedes" pilotam ceturtajā pozīcijā sekoja Oskars Piastri, kurš šoreiz bija ātrākais no "McLaren" pilotiem. Tālāk sekoja Serhio Peress, Džordžs Rasels, Karloss Sainss un Lando Noriss.

Jau pirmajās 15 minūtēs trasē tika izkārti sarkanie karogi. Valteri Botass aizķēra līkuma ārmalas barjeru un, lai gan trieciens neizskatījās spēcīgs, ar to pietika, lai salauztu balstiekārtu. Uzreiz pēc tam nolūza mašīnas priekšējais labais ritenis un "Kick Sauber" komandas braucējs nespēja iegriezt līkumā, kā rezultātā daļēji nobloķēja trasi. Treniņu gan bija jāpārtrauc vien uz dažām minūtēm, kamēr Botasa spēkrats tika nogādāts drošā vietā.

Plkst. 17:00 pēc Latvijas laika startēs Monako GP kvalifikācija, kas šajā trasē ir īpaši svarīga, ņemot vērā niecīgās apdzīšanas iespējas.

Monako GP trešais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv