Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī: "Jaunā "Alpine" mašīna neizskatās pārāk laba"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī: "Jaunā "Alpine" mašīna neizskatās pārāk laba"
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

Franču F1 pilots Pjērs Gaslī pēc aizvadītajiem testiem neslēpj, ka jaunais "Alpine" komandas sacīkšu auto "neizskatās pārāk laba".

Lai gan testos ātrākie apļi, protams, nav noteicošie, der atzīmēt, ka Gaslī un Estebans Okons, vērtējot visu trīs testu dienu summētos rezultātus, tomēr bija vieni no lēnākajiem, ierindojoties vien 16. un 17. pozīcijā.

Nav noslēpums, ka "Alpine" komanda uz šo gadu sagatavojusi pilnībā jaunu A524 mašīnas konceptu, bet testos pieredzētais neliecina ne par ko spožu, secina Gaslī, gan cerot, ka vēl tiks panākts progress.

"Ja godīgi, es tiešām neskatījos, ko dara citi, jo mums pašiem šeit bija ļoti daudz notiekošā," viņš stāsta. "Bet man nešķiet, ka mēs izskatāmies labi. Tomēr vēl ir dažas dienas, lai līdz galam saprastu visu, ko testos esam paveikuši. Izdarījām patiesi daudz, izpētījām mašīnu no visām pusēm. Cerams, ka iegūtās analīzes un atbildes iedos tai lielāku veiktspēju. Tad jau redzēsim, jo nākamajā nedēļā neviens neko vairs neslēps. Jābūt pacietīgiem, lai gan mums, kā pilotiem, tas nepatīk. Var paiet laiks, pirms spēsim atslēgt šīs mašīnas potenciālu."

Pagājušajā gadā Konstruktoru kausā "Alpine" ieņēma stabilu sesto piekto vietu un cerēja, ka jaunajā sezonā izdosies pacelties augstāk. Gaslī teiktais pagaidām lielas cerības neraisa.

"Pirmā sacīkste mums nebūs viegla," stāsta pilots. "Nebūsim tik augstu, cik gribam. Bet ir jādod laiks pašiem sev, lai izprastu mašīnas jauno konceptu. Labā lieta, ka esam skaidri sapratuši, kas mums kā komandai ir jāizdara. Laiks rādīs, vai uz pirmajām sacīkstēm izdosies to atrisināt ar mašīnas regulējumiem. Bet mums būs agresīvs uzlabojumu plāns, jo tāds ir nepieciešams, lai mazināt atstatumu."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv