Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šarla Leklēra brālis pametīs "Ferrari" pilotu akadēmiju

Juris Grīns
Juris Grīns

Šarla Leklēra brālis pametīs "Ferrari" pilotu akadēmiju
Arturs Leklērs. Foto: Prema Racing

Jauno braucēju attīstības programmā "Ferrari Driver Academy" uz nākamo gadu gaidāmas izmaiņas. To pametīs F1 pilota Šarla Leklēra brālis Arturs, bet par akadēmijas jauno vadītāju kļuvis Džoks Klīrs.

Arturs Leklērs par "Ferrari" junioru braucēju kļuva 2020. gadā. Kopš tā laika viņš kļuvis par "Formula Regional" Āzijas čempionu un Eiropas vicečempionu, guvis vairākas uzvaras FIA F3 čempionātā, bet šogad debitēja FIA F2, kur vienreiz kāpa uz pjedestāla. Paziņojumā teikts, ka 23 gadus vecais Leklērs akadēmiju pametīs, bet "paliks kopā ar "Ferrari" ģimeni".

Tāpat "Ferrari Driver Academy" atstās Džeimss Vartons, kurš 2020. gadā kļuva par pirmo "Ferrari" braucēju akadēmijas skautu nometnes pasaules fināla uzvarētāju. Šogad viņš kļuva par Apvienoto Arābu Emirātu F4 čempionu, "Euro 4" vicečempionu, kā arī guva ceturto vietu Itālijas F4 seriālā.

Jāpiebilst, ka šogad otro gadu pēc kārtas "Ferrari" akadēmijas skautu nometnē piedalījās arī latviešu jaunais autosportists Tomass Štolcermanis. Savukārt lielajā finālā par uzvarētāju tika atzīts kādreizējā F1 pilota Jana Lammersa dēls Renē.

Šobrīd vēl precīzs nākamā gada "Ferrari Driver Academy" braucēju saraksts nav paziņots. Bez Leklēra un Vartona šogad programmā darbojās arī Olivers Bērmans (sestā vieta FIA F2), Dino Beganovičs (sestā vieta FIA F3), Rafaels Kamara (piektā vieta Eiropas "Formula Regional"), Tūkka Taponens (piektā vieta Itālijas F4 un "Euro 4"), kā arī divas jaunās dāmas – Aurēlija Nobelsa (22. vieta "Euro 4" un 26. vieta F4 Italia) un Maja Veuga (17. vieta Eiropas "Formula Regional"). Viņiem visiem attiecīgajos seriālos šī bija debijas sezona.

Kopš 2018. gada akadēmiju vadīja Marko Matasa, bet turpmāk viņa pienākumus pārņems Džoks Klīrs. F1 čempionātā Klīrs strādājis kopš 1989. gada, kad pievienojās "Benetton", bet vēlāk bijis inženieris Žakam Vilnēvam "Williams" komandā un Rubensam Barikello "Brawn GP" komandā. Tāpat viņš strādājis par Luisa Hamiltona un Mihaela Šūmahera inženieri, kad šie piloti startēja "Mercedes" sastāvā. 2015. gadā Klīrs pievienojās "Ferrari" un bijis šīs vienības pilotu treneris.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv