Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons uz ''McLaren''?

Batons uz ''McLaren''?
Džensons Batons
Foto: AFP

Britu mediji ziņo, ka F-1 šī gada čempionāta titula ieguvējs Džensons Batons varētu arī nemaz nevienoties ar savu līdzšinējo komandu ''BrawnGP'' un pāriet uz ''McLaren'', kur jau brauc viņa tautietis Luiss Hamiltons.

Lai arī pats Džensons Batons iepriekš paziņoja, ka vēlas palikt ''BrawnGP'', līdz šim vienošanās starp abām pusēm nav panākta. Joprojām notiek diskusijas par to, cik liela alga varētu būt Džensonam Batonam. Šajā sezonā Batons pelnīja trīs miljonus sterliņu mārciņu, bet pēc uzvaras čempionātā arī pats sportists vēlas nedaudz lielāku algu.

Britu mediji šobrīd ziņo, ka, iespējams, Batons pāries uz ''McLaren'', kur jau brauc viņa tautietis Luiss Hamiltons, bet pēc šīs sezonas tā ir otrā pilota meklējumos. Ilgu laiku tika ziņots, ka par to varētu kļūt ''Ferrari'' pilots Kimi Raikonens, kurš pēc sezonas pamet šo komandu, taču pagaidām pats sportists nav izlēmis, vai turpinās braukt F-1, tāpēc līdz šim ''McLaren'' neko piedāvājusi Raikonenam nav. Tiek ziņots, ka ''McLaren'' noteikti varētu piedāvāt lielāku algu nekā to spēj ''BrawnGP'', vienīgi, bažas rada tas - cik labi Batons spēs sastrādāties ar Luisu Hamiltonu.

Komandas vadītājs Martins Vitmāršs apgalvoja, ka vienība uz šo brīdi runā ar vairākiem pilotiem: ''Mēs esam runājuši ar daudziem pilotiem. Nedomāju, ka man būtu jāsauc šo pilotu vārdi. Mūsu komandā brauks divi labākie piloti, kurus varēsim uz šo brīdi iegūt. Tā vienmēr ir bijis.''

Tikmēr ''BrawnGP'' komandas pilota Džensona Batona menedžeris Ričards Godards atzina, ka pagaidām viņi koncentrējas sarunām ar ''BrawnGP'': ''''BrawnGP'' jau varēja parakstīt līgumu ar Džensonu pirms vairākām nedēļām, jo tad šādas ziņas nemaz neparādītos. Mēs cenšamies vienoties ar viņiem. Džensons ir izteicis vēlmi palikt ''BrawnGP'' arī turpmāk un šobrīd strādājam, lai panāktu vienošanos, kas apmierinātu abas puses. Šīs ir tikai preses spekulācijas, kuras tiek izdarītas, jo Džensons ir pasaules čempions. Komandām ir brīvas pilotu vietas un liekas, ka tās uzreiz to piedāvās Džensonam. Šīs spekulācijas beigsies, kad Džensons noslēgs jaunu līgumu.''

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-24 10:21, pirms 15 gadiem
nē paldies. lai paliek Brawn, būs tā kā ar Alonso - bijušais čempions brauks kā otrais numurs.

  -2 [+] [-]

, 2009-10-24 10:21, pirms 15 gadiem
Hamiltons nespēj sadarboties ar pilotu, kas ir viņa ''svara'' kategorijā, ja Batons aizies uz McLaren, tad viņam tā būs kārtējā ''sadirstā'' sezona. Raikonenu uz BrawnGP! tas būtu lieliski

  -1 [+] [-]

, 2009-10-24 10:25, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Hamiltons nespēj sadarboties ar pilotu, kas ir viņa ''svara'' kategorijā, ja Batons aizies uz McLaren, tad viņam tā būs kārtējā ''sadirstā'' sezona. Raikonenu uz BrawnGP! tas būtu lieliski
pec ka tu to spried? 2007 gada alonso nevareja sastradaties ar savas svara kategorijas pilotu, kops ta laika makos hamiltona limena pilots nav braucis. turklat stipri saubos vai batons ir liekams augstak par heiki

  -1 [+] [-]

, 2009-10-24 10:42, pirms 15 gadiem
Man tas liekas mulkiiigi, lai tak Difuzors mekleee citu komandu

  +2 [+] [-]

, 2009-10-24 10:46, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: turklat stipri saubos vai batons ir liekams augstak par heiki
Nu jau Tu šauj pār strīpu. Nosauc kaut vienu sacīksti pēdējo gadu laikā, kad Batons būtu pieļāvis kādu fundamentālu kļūdu: izraisīta avārija, izslīdēšana, utt! Heiki liste ir nebeidzama. Labs braucējs, bet F1 nevelk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-24 10:52, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: kops ta laika makos hamiltona limena pilots nav braucis
Un ja nebūs Kimi, tad nebrauks arī

     [+] [-]

, 2009-10-24 11:01, pirms 15 gadiem
Makaka7 rakstīja: un nav aizdomīgi, ka ari Baričello šosezon neizslīd? Nejau meistarība vainīga, bet pati formula
Un kā ar iepriekšējām sezonām? Ne jau tikai par šo runāju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-24 11:09, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: Un ja nebūs Kimi, tad nebrauks arī
tur tev japiekrit, tacu domaju ka ari rosbergs tiekot pie labas formulas varetu klut par vienu no top pilotiem

     [+] [-]

, 2009-10-24 11:28, pirms 15 gadiem
Nekur viņš neies !

     [+] [-]

, 2009-10-24 11:42, pirms 15 gadiem
xZ rakstīja: Nu jau Tu šauj pār strīpu. Nosauc kaut vienu sacīksti pēdējo gadu laikā, kad Batons būtu pieļāvis kādu fundamentālu kļūdu: izraisīta avārija, izslīdēšana, utt! Heiki liste ir nebeidzama. Labs braucējs, bet F1 nevelk.
nu varbut nedaudz parspileju, batons ir samera stabils atskiriba no heiki bet saubos vai vins ir ari atraks ka heiki.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-24 12:11, pirms 15 gadiem
Nu bl! Tā nedrīkst, ka vienā komandā ir divi līderi. Vajag pirmo un otro numuru, nevis pirmo un pirmo.

     [+] [-]

, 2009-10-24 13:06, pirms 15 gadiem
Raikkonen ko tu dari?! psc... tagat papisis iespeju braukt mclaren un var aizmirst par chempion titulu... toyota? Maksas labi, bet labi ja divas uzvaras dabuus..

Un Button brauc sudigak par barikkelo, tatad tur viss skaidrs kurs bus pirmais pilots un kurs otrais.

     [+] [-]

, 2009-10-24 14:26, pirms 15 gadiem
Tur jau tas joks, ka jau vairāk par pus sezonu Batons bijis lēnāks par Rubinjo. Tātad viņš arī turpmāk būtu Nr.2, pat neskatoties uz izcīnīto titulu. Aizejot uz "makiem" situācija būtu tieši tāda pati, ja neskaita to, ka Batons būtu vēl izteiktāks otrais pilots. Viņš ir un paliek viduvējība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-24 15:13, pirms 15 gadiem
Alexij rakstīja: nu nē, kas kaut reizi ir izcīnījis titulu nevar būt viduvējība. Cik Batons šogad izcīnīja uzvaras? un cik tavs Rubinjo? domāju ka jautājumi lieki
Pēc šādiem tekstiem man pat Tev negribas atbildēt, jo nešķiet, ka vispār seko līdzi F1. Bet labi...
Tātad! Sezonas sākumā "BrawnGP" formulas bija tehniski pārākas par konkurentu formulām, kas arī bija galvenais iemesls, kāpēc sezonas sākumā Batons tik viegli izcīnīja visas savas uzvaras (6 uzvaras 7 sacīkstēs). Pēc tam viss pilnībā mainījās un atlikušajās 9 sacīkstēs brits tikai reizi kāpa uz goda pjedestāla (2.vieta Itālijā). Savukārt Barikello pēc visām tehniskajām izmaiņām daudz labāk spēja pilotēt savu formulu, regulāri pārspējot savu komandas biedru. "BrawnGP" vairs ne tuvu nebija tik ātri kā sezonas sākumā, tomēr brazīlietim 2x izdevās uzvarēt, tāpēc šīs uzvaras noteikti vērtējamas augstāk par Batona izcīnītajām, jo tās noteikti nebija tās vieglākās.
Un kāds "mans Rubinjo"! (man vispār riebjas "BrawnGP") Ko Tu vispār kasies? Es tikai izteicu savu viedokli! Tur tak nav jābūt ģēnijam, lai saprastu, ka Barikello sezonas otrajā pusē bija pārāks par komandas biedru. Arī eksperti atzina, ka pēc visām tehniskajām izmaiņām "BrawnGP" formula sezonas otrajā pusē bija vairāk piemērota tieši Rubinjo agresīvajam braukšanas stilam. Batons galīgi vairs nebija konkurētspējīgs. Ja nespēj pielāgoties, kas tu par meistaru? - Viduvējība. Vai var būt gribi teikt, ka 5., 6., 7., 8. vieta ir čempiona cienīgs sasniegums? - Diez vai!
Batons pierādīja, ka ar labu formulu jebkurš var būt čempions, kaut gan tas jau tā pat bija skaidrs. Un kas bija, piemēram, Vilinēvs? - meistars?

     [+] [-]

, 2009-10-24 15:43, pirms 15 gadiem
Tikai viens jautajums, kadel sezonas sakumaa Barichello ne reizi nepaarspeeja Batonu?

     [+] [-]

, 2009-10-24 15:53, pirms 15 gadiem
yuris_ rakstīja: Tikai viens jautajums, kadel sezonas sakumaa Barichello ne reizi nepaarspeeja Batonu?
Formulas īpatnības. Sezonas sākumā formula bija būvēta tā, lai atbilstu Batona "līdzenajam" braukšanas stilam, bet turpmākās tehniskās izmaiņas visu izmainīja, bet Batons nespēja pielāgoties, tāpēc arī Rubinjo bija iespēja pierādīt, ka viņš spēj braukt ātrāk par komandas biedru. Rubinjo nav nekāds superbraucējs, bet viņam ir liela pieredze. Savukārt Bartons vienmēr ir bijis perspektīvais pilots, kurš līdz galam nav spējis realizēt savu potenciālu. Šosezon palīdzēja tehnika, bet prognozēju, ka nākamajā sezonā tā vairs nenotiks.

Ak jā, un, Juri, kāpēc sezonas pēdējos 9 posmos Batons brauca vājāk par savu komandas biedru, nespējot izcīnīt nevienu uzvaru?

     [+] [-]

, 2009-10-24 16:15, pirms 15 gadiem
Par peedeejiem posmiem. Tiesi taapat kaa pirmajos posmos, tikai otraadi. Tas arii viss un neviens nav labaaks. Bet taa kaa Batons savaaca tomeer vairaak punktu, tad vins tomeer ir bijs mazliet labaaks vai veiksmiigaaks.

     [+] [-]

, 2009-10-24 16:31, pirms 15 gadiem
yuris_ rakstīja: Par peedeejiem posmiem. Tiesi taapat kaa pirmajos posmos, tikai otraadi. Tas arii viss un neviens nav labaaks. Bet taa kaa Batons savaaca tomeer vairaak punktu, tad vins tomeer ir bijs mazliet labaaks vai veiksmiigaaks.
Bet ir taču atšķirība, vai braukt labāk, kad komanda pilnībā dominē pār citām, vai braukt labi, kad komandai vairs neiet tik rožaini. Un jā, veiksmes Batonam šosezon nav trūcis.