Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bjanki tēvs: "Šobrīd ir pārāk grūti skatīties F1"

Bjanki tēvs: "Šobrīd ir pārāk grūti skatīties F1"
Filips Bjanki
Foto: AFP/Scanpix

Traģiski bojāgājušā F1 pilota Žila Bjanki tēvs Filips Bjanki gadu pēc dēla liktenīgās avārijas Japānas "Grand Prix" atzina, ka šobrīd ir "pārāk grūti" vērot F1 sacīkstes.

"Iespējams, pēc dažiem mēnešiem, dažiem gadiem es atkal varēšu skatīties "Grand Prix" izcīņas posmus, to es nezinu. Taču pašlaik tas ir pārāk grūti," ekskluzīvā intervijā "BBC Sport" norādījis autosportista tēvs.

Šajā nedēļas nogalē Sudzukas trasē risināsies Japānas "Grand Prix" posms, kurā pirms gada avāriju piedzīvoja 25 gadus vecais Žils Bjanki, kura "Marussia" formula izslīdēja no slapjās trases un sadūrās ar celtni, autosportistam gūstam vairākas nopietnas galvas traumas. Jūlijā Bjanki mira slimnīcā Francijā tā arī nenācis pie samaņas. Viņš kļuva par pirmo F1 pilotu, kurš miris no sacīkstēs gūtajām traumām, kopš leģendārā Airtona Sennas bojāejas 1994. gadā.

"Šis ir grūts brīdis, jo ir pagājis gads kopš Žila avārijas. Šī nav laba nedēļa Bjanki ģimenei," izteicies Filips Bjanki. "Visai ģimenei, visiem draugiem un līdzjutējiem ļoti pietrūkst Žila. Ir grūti."

Žils Bjanki līdz nāves dienai komā pavadīja deviņus mēnešus, nesagaidot uzlabojumus viņa veselības stāvoklī. "Laikam ritot un redzot, ka Žila stāvoklis ir nemainīgs, saproti, ka ir viņa ir neiespējami atgūties, jo gūtie savainojumi ir pārāk smagi. Domāju, ka avārijas brīdī viņa galvai un smadzenēm tika nodarīti neatgriezeniski bojājumi."

"Ir neiroloģiskā un fiziskā puse. Žils palika dzīvs, jo bija fiziski ļoti stiprs," uzskata autosportista tēvs. "Domāju, ka Žils tagad ir kopā ar mani, bet ir grūti, jo viņš zvanīja man un mammai katru dienu. Bet tagad ir apritējis gads kopš es un viņa mamma vairs nevar ar viņu sarunāties. Deviņus mēnešus es nevaru viņu apskaut un noskūpstīt. Viņš ar ģimeni bija ļoti tuvs un tas ir briesmīgi."

Izmantotie resursi:
BBC Sport