Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmaheru ģimene no medija piedzen 200 tūkstošu eiro kompensāciju

Juris Grīns
Juris Grīns

Septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera ģimene kompensācijā par viltus intervijas publicēšanu no medija piedzinusi 200 tūkstošus eiro.

Aptuveni pirms gada iknedēļas izdevums "Die Aktuelle" publicēja mākslīgā intelekta veidotu interviju ar leģendāro F1 pilotu, kurš ar presi nav runājis kopš 2013. gada beigās slēpošanas laikā piedzīvotā negadījuma.

"Beidzot saņemiet atbildes gandrīz desmit gadus pēc traģiskā slēpošanas incidenta," toreiz savu viltus interviju reklamēja žurnāls.

Gandrīz uzreiz pēc tam Šūmaheru ģimene iesūdzēja tiesā žurnāla izdevēju "Funke Mediengruppe". Izdevējs reaģēja, atlaižot no darba žurnāla galveno redaktori Anni Hofmani un atvainojās par "bezgaumīgo un maldinošo rakstu".

"Ubermedien" tagad ziņo, ka Šūmaheru ģimenei ar to nav pieticis, un tā iztiesājusi no "Funke Mediengruppe" kompensāciju 200 tūkstošu eiro apmērā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv