Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Komandas vadītājs: "Šī gada "Ferrari" ir kā no citas planētas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas vadītājs: "Šī gada "Ferrari" ir kā no citas planētas"
Foto: Motorsport.com

Iepriekšējā F1 sezonā viens no "Ferrari" sacīkšu mašīnas lielākajiem trūkumiem bija pastiprinātais riepu nodilums sacensību režīmā, bet tagad ar šo problēmu izdevies tikt galā, atklāj komandas vadītājs Frederiks Vasūrs.

Tas, ka "Ferrari" pērnais modelis bija ātrs, šaubas neraisīja - Šarls Leklērs un Karloss Saincs pa abiem septiņas reizes uzvarēja kvalifikācijās. Taču tikai vienreiz to izdevās pārvērst uzvarā sacensībās. Singapūras posmā pirmais startēja un finišēja Saincs, kas bija vienīgā reize sezonā, kad sacīkstē visiem priekšā nefinišē kāds no "Red Bull" braucējiem.

Testos iegūtie dati liecina, ka problēmas ar riepām izdevies atrisināt. "Ferrari", pēc Vasūra teiktā, pašlaik ir otrā spēcīgākā komanda, tomēr sezonas sākumu uzsāks no daudz labāka punkta nekā tas bija pirms gada, līdz ar to iespējams straujāks progress.

"Runājot par stabilo sacīkšu tempu un riepu dilšanu garajās distancēs, salīdzinot ar pagājušo gadu, tagad esam kā no citas planētas," tēlaini saka Vasūrs. "Vismaz šajā ziņā mums izdevies spert soli uz priekšu. Turpmāk jādomā par to, lai mēs būtu ne tikai stabili, bet arī ātri. Ja ņemam rezultātus no testu otrās vai trešās dienas, tiem nav nekāda sakara ar to, kāds būs vietu izkārtojums pirmā posma sacīkstes finišā. Svarīgākais ir uzticēties braucējiem, jo viņu atzinums bija pozitīvs, esam krietni attīstījušies. Domāju, ka "Red Bull" komanda aizvien ir priekšā, bet turpināsim strādāt un redzēsim, kur būsim nākamajā nedēļā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2024-02-25 07:36, pirms 7 mēnešiem
viņiem vajag vēl cilvēku kas spēj normāli saplanot sacīkšu taktiku