Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Īrvains: "Agrāk kļūdas F1 beidzās ar nāvi, tagad pilots vien zaudē laiku"

Juris Grīns
Juris Grīns

Īrvains: "Agrāk kļūdas F1 beidzās ar nāvi, tagad pilots vien zaudē laiku"
Edijs Īrvains. Foto: Belfast Telegraph

Skandalozais bijušais F1 pilots Edijs Īrvains uzskata, ka mūsdienās sacīkstes vairs nav interesantas, jo vienkārši kļuvušas pārāk drošas. Tāpat viņš izvērtējis šī brīža ātrākos pilotus, sakot, ka Lūisam Hamiltonam ir tālu līdz Mihaela Šūmahera līmenim, kamēr Sebastians Fetels esot krietni pārvērtēts un vēl daudz netalantīgāks.

Savulaik startējis "Ferrari" komandā un bijis viens no populārākajiem F1 pilotiem, tagad Īrvains ir atvadījies no autosporta un nodarbojas ar uzņēmējdarbību. Kādā intervijā viņš izvērtējis dažus no labākajiem pilotiem, sakot, ka piecu F1 titulu īpašnieks Hamiltons ir ātrs, bet ne tik labs kā savulaik Šūmahers.

"Lūiss ir augstāka līmeņa pilots par visiem pārējiem, tomēr viņš nav Mihaela līmeņa braucējs, un nav pat tuvu tam līmenim, lai gan viņam ir daudz uzvaru," intervijā "BBC Sport" atzina Īrvains. "Viņam ir pati labākā mašīna, mūsdienās ir vairāk sacīkšu un konkurence ir apšaubāma. Kad Lūiss brauc sacīkstēs, viņš ir pilnībā tam koncentrējies un tiešām domā par to, ka vajag būt visiem priekšā. Mihaels tāds bija katru dienu, tāpat kā Airtons Senna, kamēr Lūisam ir atslodzes dienas. Ja paskatāmies uz divām sezonām, kad viņš brauca kopā ar Batonu, Džensons šos divus gadus bija pārāks. Mihaelu nekad neviens šādi nepārspēja, viņa sniegums vienmēr bija stabili pārāks. Lūiss, protams, ir apbrīnojami talantīgs, un spēja veikt labas apdzīšanas uzreiz, kad ieradās "Formulā 1". Varbūt viņš ir pat labāks apdzīšanu meistars nekā savulaik Mihaels, bet, ja vērtē ātrumu un stabilitāti visas sacīkšu nedēļas nogales garumā, nedomāju, ka kāds spēj aizsniegties līdz Mihaela līmenim, pat ne Senna."

Ar četriem F1 tituliem var lepoties Sebastians Fetels, taču Īrvains uzskata, ka šis sportists ir krietni pārvērtēts.

"Fetels ir labs pilots, kad atrodas visiem priekšā un neviens ar viņu necīnās," uzskata Īrvains. "Kad viņam ir jāsacenšas ar kādu, Fetels tik ļoti koncentrējas uz konkurentu, ka gandrīz vienmēr uztriecas kādam virsū. Fetels ir labs braucējs, bet es viņu vienkārši nespēju iztēloties kā četrkārtēju pasaules čempionu. Domāju, ka viņš ir ārkārtīgi pārvērtēts un viņam trūkst talanta, kā Hamiltonam ir daudz vairāk."

Pats Īrvains, kurš F1 karjeru noslēdza 2002. gadā, sacīkstes vairs neskatās: "Es tās vairs neskatos, jo tās mani garlaiko. Mašīnas vienkārši riņķo pa trasi un tas ir galīgi garlaicīgi, jo trases ir tik platas. Viss kļuvis mākslīgs, pārāk perfekts. Kad pilots pieļauj kļūdu, viņš pat necieš no tā. Tas, ka kļūdas rezultātā vienkārši zaudē daudz laika, tā tam nevajadzētu būt. Piecdesmitajos gados, ja kļūdījies, tad aizgāji bojā, sešdesmitajos gados kļūda, iespējams, varēja beigties ar nāvi, septiņdesmitajos gados varēja sevi savainot gandrīz vienmēr, bet astoņdesmitajos gados varēja savainoties dažkārt. Kļūst arvien drošāk un drošāk, kas ir laba lieta, bet tas ir aizgājis par tālu. Ir tikai progress, progress un progress, līdz sākam domāt, pie kā tas ir novedis? Un tas ir novedis pie kaut kā nebaudāma un vairs ne tik interesanta."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...

  -1 [+] [-]

, 2019-01-24 12:03, pirms 6 gadiem
Jā, bez nāvēm kaut kā neinteresanti

  +3 [+] [-]

, 2019-01-24 12:13, pirms 6 gadiem
ezeel rakstīja: Jā, bez nāvēm kaut kā neinteresanti
Nav runa par nāvi, bet par to, ka sacīkste ir kļuvusi monotona riņķošana, pārsvarā, kas izceļ startu, tas arī pirmais finšē, pakaļgalā kāds pagrūstās, viss ir piepačkāts ar elektroniku un 50 dažādi inženieri gonkā sēž un monitorē katru detaļu.
Drošība ir pirmajā vietā, viennozīmīgi.
Bet no skatāmības viedokļa gonka šobrīd ir draņķis.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 12:46, pirms 6 gadiem
Nevar nepiekrist Edu puikam

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 12:57, pirms 6 gadiem
Nevar nepiekrist tapēc šī laiku Motorsportā algas kas tiek maksātas ir pārak lielas jo bīstamīma tur ir maza. Es personīgi domāju , jo bīstamāks sporta veids , jo vairāk vajag maksāt

     [+] [-]

, 2019-01-24 12:58, pirms 6 gadiem
Dabiska attīstība. Un tur principā nekas nav darāms. Tie laiki, kad braucot nezināji vai mašīna sadalīsies un kad sadalīsies un kad par ideālu mašīnu tiek uzskatita tā kura sadalās tūlīt pēc finiša ir aizgājuši uz neatgriešanos. Attistība vienkārši ir jāpieņem.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 14:57, pirms 6 gadiem
Īrvains sacīkstes neskatās, bet viedoklis par pilotiem tomēr ir.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 16:28, pirms 6 gadiem
Drošība neapšaubāmi ir svarīga, bet tomēr kaut kā interesanti aizdomāties, cik mūsdienās (salīdzinot pat ar 20-30 gadus senu pagātni) milzīga apsēstība uz to pastāv visādās dzīves jomās. Sporta klubi un līgas baidās no miljonus vērtām tiesas prāvām, vecāki visapkārt saskata briesmas saviem bērniem utt. IMHO rupji sakot tas ir "aiz labas dzīves". Senāk vēl sabiedrībā toni noteica paaudzes, kas tā vai citādi saskārušās ar karu (WWII, visas Korejas, Vjetnamas utt.) un daudz ko nezināja par visādām veselībai kaitīgām lietām, un viņiem tomēr laikam bija nedaudz cita attieksme pret risku, nāvi, savainojumiem. Kas viņiem "shit happens", tam mūsdienās ir smagas juridiskas un PR implikācijas.

     [+] [-]

, 2019-01-27 16:28, pirms 6 gadiem
JimmyBr rakstīja: Īrvains sacīkstes neskatās, bet viedoklis par pilotiem tomēr ir.
te neviens neskatās bet viedoklis ir

     [+] [-]

, 2019-01-27 19:35, pirms 6 gadiem
Nu jau gan Īrvains koksu ...šmeku nekas neapsteidza, seerjozna Rosbergs...vienos vārtos, tas, ka pašam ĪRVAINAM titulu ferrariki neļāva iegūt ar nekas, nu nu d kā zariņa govs . Ja un salīdzināt Sennu ar šmeku ir tāpat kā teikt, ka Latvija ir teicama ekonomika, ražošana un esam paraugs pasaulei dienas joks