Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons: "Ceru, ka Alonso mani šonedēļ sakaus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons: "Ceru, ka Alonso mani šonedēļ sakaus"
Džensons Batons
Foto: AFP/Scanpix

Džensons Batons cer, ka šajā nedēļas nogalē ASV posmā otrs "McLaren" pilots Fernando Alonso būs "iznīcinoši" ātrāks par viņu. Batonam ir loģisks pamats šādai vēlmei.

Alonso vienīgais no abiem komandas braucējiem sacensībās Ostinā izmantos uzlaboto "Honda" dzinēju, līdz ar to Batons vēlas, lai tas būtu daudz jaudīgāks un labāks par to motoru, ko pagaidām vēl izmantos viņš pats.

"Parasti komandas biedri vēlas startēt ar pilnībā vienādiem motoriem," skaidro Batons. "Tomēr es ceru, ka šie uzlabojumi būs tiešām labi. Es ceru, ka viņš būs ļoti ātrs un visu nedēļas nogali spēs mani sakaut. Nav pierasts tā teikt."

Batons skaidro, ka šobrīd būtiskākais ir domāt par nākotni, jo pašlaik "McLaren" ieņem priekšpēdējo vietu komandu ieskaitē un tas nav apmierinošs rādītājs.

"Kad cīnies par čempiona titulu vai pirmajām pozīcijām, visam starp komandas biedriem jābūt līdzvērtīgam," norāda 2009. gada F1 čempions Batons. "Tomēr mūsu situācijā tas vairs nav svarīgi. Runa iet par mašīnas uzlabošanu."

Alonso jauno, ceturtās specifikācijas dzinēju izmantoja jau Krievijas "Grand Prix" pirmajā treniņā, bet sacensībās ASV lietos to visās sesijās, arī kvalifikācijā un sacīkstē. Tikmēr Batons, kurš turpinās braukt ar trešās specifikācijas motoru, jauno dzinēju saņems uz sacensībām Meksikā.

Batons tomēr cer, ka jau Ostinas trasē "McLaren" komandai izdosies progresēt.

"Šī trase mums būs daudz piemērotāka nekā Soči," saka Batons. "Tur mēs spējām iegūt punktus tikai tāpēc, ka mašīna bija izturīga un mēs neko neizdarījām nepareizi. Ceru, ka šeit mēs būsim spējīgi konkurēt vairāk un varēsim par punktiem cīnīties."

ASV "Grand Prix" programma

SesijaNorises laiksSākums (LV)
1.treniņšPiektdiena (23.oktobris)18:00
2.treniņšPiektdiena (23.oktobris)22:00
3.treniņšSestdiena (24.oktobris)18:00
KvalifikācijaSestdiena (24.oktobris)21:00
SacīksteSvētdiena(25.oktobris)22:00
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-23 19:49, pirms 9 gadiem
Ne, vins vienkarsi cer, ka beidzot Honda bus normali motori, vismaz Renault limeni.