Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens pēc soda par lamāšanos draud ātrāk pamest F1

Andris Liepa
Andris Liepa

Verstapens pēc soda par lamāšanos draud ātrāk pamest F1
Makss Verstapens Foto: ZP/Scanpix

F1 čempionāta līderis Makss Verstapens pēc aizvadītā Singapūras "Grand Prix" sarunā ar medijiem norādīja, ka nesen saņemtais sods par lamāšanos viņa lēmumu pamest F1 tikai pasteidzinās.

26 gadus vecais Verstapens vairākkārt norādījis, ka neplāno aizvadīt garu F1 karjeru, jo vēlas pārbaudīt savas spējas arī citos autosporta seriālos.

Pagājušajā nedēļā Verstapenam par lamuvārda izmantošanu preses konferencē tika nozīmēts piespiedu darba sods. Šāds Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) lēmums izraisīja sašutumu arī citu pilotu vidū. FIA lēmumam nepiekrita gan Lendo Noriss, gan Luiss Hamiltons, savukārt pats Verstapens preses konferencē pēc Singapūras GP kvalifikācijas izmantoja ļoti strupas atbildes.

Pēc sacīkstēm Verstapens vēlreiz pieskārās jautājumam par saņemto sodu, norādot, ka šāds FIA lēmums tikai pāatrināšot viņa aiziešanu no F1.

"Šādas lietas pavisam noteikti ietekmē manu nākotni. Tu nevari būt tu pats vai arī tev ir jārēķinās ar šādām muļķībām. Es savā karjerā esmu sasniedzis fāzi, kurā man ar šādām lietām vairs negribas regulāri saskarties. Tas ir nogurdinoši," norādīja trīskārtējais pasaules čempions.

"Manā uztverē tas viennozīmīgi nav veids, kā šim sportam iet uz priekšu," piebilda Verstapens.

Pēcāk Verstapens "Red Bull" bāzē plašāk aprunājās ar medijiem, radušos situāciju vēlreiz nosaucot par muļķīgu.

"Ja tu pilnībā nevari būt tu pats, tad labāk nerunāt. Bet arī to neviens nevēlas, jo tad tu kļūsti par robotu, un tas nav veids, kā pieiet šim sportam. Mums vajadzētu drīkstēt izrādīt emocijas. Tāds ir autosports vai jebkurš cits sports," sacīja Verstapens.

Pašreizējais čempionāta līderis arī piebilda, ka nav pārliecināts par to, cik nopietni FIA uzspiedīs augstāk minēto sodu.

"Nezinu, cik nopietni viņi to uztvers, bet, kad man būs gana, tad būs gana. Redzēsim. Sacīkstes turpināsies bez manis. Arī F1 spēs turpināties bez manis. Tā nebūs problēma," norādīja Verstapens.

Viņš atklāja, ka pēc saņemtā soda par to esot minējis "Grand Prix" Pilotu asociācijas "WhatsApp" grupas sarakstē, kur vairums tā dalībnieku esot FIA lēmumu izsmējuši.

Verstapens arī uzsvēra, ka, viņaprāt, neloģisks ir ne tikai viņam piespriestais sods: "Karloss tika pie naudas soda par trases šķērsošanu. Par ko mēs šeit runājam? Ir sarkanais karogs, mašīnas dodas pitstopos un situācija ir droša. Viņš zina, ko dara. Mēs neesam stulbi."

Sarunas nobeigumā Verstapens norādīja, ka problēma nav tikai FIA, bet arī F1 pārvaldītāju pieņemtajos lēmumos.

Nākamās sacīkstes tiks aizvadītas pēc nepilna mēneša, 20. oktobrī ASV pilsētā Ostinā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...