Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens ar graujošu pārsvaru uzvar Japānas GP kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens ar graujošu pārsvaru uzvar Japānas GP kvalifikācijā
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Ar F1 čempionāta līdera, "Red Bull" pilota Maksa Verstapena ļoti pārliecinošu uzvaru Suzukas trasē noslēgušies Japānas posma kvalifikācijas braucieni. Tuvākos sekotājus, "McLaren" braucējus Oskaru Piastri un Lando Norisu viņš pārspēja par aptuveni 0.6 sekundēm.

Pirmā kvalifikācijas kārta tika apturēta, kad pēdējā līkumā trasē nenoturējās un avarēja Logans Sardžents. "Williams" pilotam tā ir kārtējā avārija un līdz ar to pavisam mazas izredzes saglabāt vietu komandā uz nākamo F1 sezonu.

Pirmo kārtu pārvarēt neizdevās ne Sardžentam, kurš nepabeidza nevienu apli un palika pēdējais, ne arī Valteri Botasam, Lānsam Strolam, Niko Hilkenbergam un Guanju Žou. Savukārt otro kvalifikācijas kārtu nepārvarēja Liams Lavsons, Pjērs Gaslī, Aleksandrs Albons, Estebans Okons un Kevins Magnusens. Pirmajā kārtā ātrākais bija Verstapens, bet otrajā labāko laiku uzrādīja Šarls Leklērs.

Trešajā kvalifikācijā, kur norisinājās izšķirošā cīņa, jau ar pirmo mēģinājumu Verstapens bija ievērojami priekšā tuvākajiem sekotājiem. Abi "McLaren" braucēji no viņa atpalika ap 0.4 sekundēm. Otrajā piegājienā Verstapens bija vēl ātrāks, atstājot Piatsri un Norisu apmēram 0.6 sekunžu attālumā. Jāpiebilst, ka Verstapens Suzukā uzvarēja pirms gada, un tā pagaidām ir viņa vienīgā uzvara šajā trasē.

"Ferrari" komanda izvēlējās ietaupīt riepas un veica tikai pa vienam ātrajam aplim. Leklērs spēja pacelties uz ceturto vietu, kamēr Singapūras posma uzvarētājs Karloss Sainss ieņēma sesto vietu, zaudējot Verstapena komandas biedram Serhio Peresam. Tālāk sekoja "Mercedes" komandas braucēji Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, kā arī mājinieks Juki Cunoda un Fernando Alonso.

Sacensību starts tiks dots svētdien plkst. 8:00 pēc Latvijas laika.

F1 sezonas kopvērtējumā Verstapens ir jau 151 punktu priekšā otrajā vietā esošajam komandas biedram Peresam. Tikmēr Hamiltons pēc Singapūras posma pacēlās uz trešo vietu kopvērtējumā, kur šobrīd par desmit punktiem pārspēj Alonso. Konstruktoru kausā "Red Bull" vienībai iespaidīgs 308 punktu pārsvars pār "Mercedes", kam savukārt 24 punktu atstatumā seko "Ferrari".

Japānas GP kvalifikācijas rezultāti:

  -3 [+] [-]

, 2023-09-23 11:50, pirms 9 mēnešiem
Ver gonkā nefinišēs, 100% info

     [+] [-]

, 2023-09-23 11:57, pirms 9 mēnešiem
taverna daun.s, 100% info. Un mīkstais

     [+] [-]

, 2023-09-23 12:05, pirms 9 mēnešiem
F1 mājaslapā rāda, ka sacīkste pēc Latvijas laika būs 8:00. Pēc 20h
Slēpts komentārs: Newcastle United

  +1 [+] [-]

, 2023-09-23 14:07, pirms 9 mēnešiem
Newcastle United rakstīja: visa Latvija nakamgad par Hamiltonu!
Par Alonso, Leklēru, Norisu. Hamim jau pietiek. Bet Verstapens tik un tā būs četrkārtējais.

     [+] [-]

, 2023-09-23 17:52, pirms 9 mēnešiem
Arī es dzirdēju ka Max šoreiz nefinišes

     [+] [-]

, 2023-09-23 17:57, pirms 9 mēnešiem
Arī es dzirdēju, ka girgensonsNHL daun.s un mīkstais (cietuma žargonā - gailis)

     [+] [-]

, 2023-09-24 08:57, pirms 9 mēnešiem
Nopietni sportacentrs? juusu informacijai vairs nevar uzticeeties! Par sacensiibu saakumu paarbaudiet 3 reizes pirms publiceejiet! Vakar bija rakstiits ka 9 saakums un es no Irijas pieceelos 6:50 un liela vilshanaas kad ieraudziiju 27/53 apliem! Paldies par sabojaato sveetdienu!