Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo un Cunoda paliek "AlphaTauri" sastāvā uz nākamo F1 sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo un Cunoda paliek "AlphaTauri" sastāvā uz nākamo F1 sezonu
Daniels Rikjardo un Juki Cunoda. Foto: Motorsport.com

Japānā notiekošā F1 posma laikā šodien tika oficiāli paziņots, ka 2024. gada sezonā "AlphaTauri" komandā startēs Daniels Rikjardo un Juki Cunoda. Tas nozīmē, ka Liams Lavsons nākamgad, visticamāk, turpinās pildīt "Red Bull" rezervista pienākumus.

Rikjardo komandā paguva aizvadīt vien divus posmus, pirms Zandvortas trasē avārijā lauza roku. Šonedēļ viņš izlaidīs jau trešo sacīksti pēc kārtas, jo turpina atlabt no traumas. Iepriekš tika baumots par viņa iespējamo pāriešanu uz "Red Bull" vienību Serhio Peresa vietā, taču šodien tika paziņots par austrāliešu veterāna palikšanu "AlphaTauri" uz nākamo sezonu.

Cunoda šogad aizvada trešo sezonu čempionātā un arī "AlphaTauri" komandā. Par viņu tika baumots, ka japāņu pilots varētu pievienoties "Aston Martin" sastāvam. Šāds solis, ļoti iespējams, tiks sperts 2025. vai 2026. gadā, kad "Aston Martin" uzsāks sadarbību ar "Honda" motoru piegādes jomā. Kā zināms, Cunoda ir "Honda" rūpnīcas protežē.

Pirmajās trīs sacīkstēs sevi labi parādījušais Lavsons nākamgad turpinās pildīt F1 rezervista un testpilota pienākumus "Red Bull" un "AlphaTauri" komandās. Tika arī runāts, ka jauno un talantīgo braucēju varētu izīrēt "Williams" komandai, kurā, visticamāk, atbrīvosies Logana Sardženta vieta. Visas pārējās vietas uz 2024. gada sezonu jau ir aizņemtas.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv