Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Uzvaru pazaudēju ar sliktu startu, nevis atdodot pozīciju Piastri"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Uzvaru pazaudēju ar sliktu startu, nevis atdodot pozīciju Piastri"
Lando Noriss un Oskars Piastri. Foto: Motorsport.com

Lando Noriss atzinis, ka tas bijis tikai godīgi, Ungārijas F1 posmā atdot pirmo pozīciju atpakaļ komandas biedram Oskaram Piastri, kurš veica labāku startu un bija nonācis vadībā.

Noriss startēja no pole position, taču vadību pirmajā līkumā pārņēma otrs "McLaren" pilots Piastri. Vēlāk, lai Norisu uz boksu apmeklējumu rēķina nevarētu apdraudēt aizmugurē esošie piloti, viņš tika iesaukts pitstopā ātrāk. Līdz ar to, kad boksos pabija Piastri, Noriss pārņēma vadību, taču komanda laikus instruēja, ka vadība būs jāardod. Britu pilots ilgi kavējās to darīt, dabūja arī noklausīties morāli no komandas par šo tēmu, līdz neilgi pirms finiša tomēr atbrīvoja ceļu Piastri.

Jautāts, cik emocionāli grūti bija atdot vadību komandas biedram, Noriss atzina: "Tas bija smagi. Domāju, ka jebkuram būtu smagi atdot pirmo pozīciju. Tiku ielikts šajā pozīcijā, kad viņi mani pirmo iesauca boksos, un tas deva man iespēju nokļūt vadībā un komfortabli attālināties. Līdz ar to uzskatu, ka tas bija godīgi, atdot pozīciju atpakaļ. Negribu kļūt par cilvēku, kurš nav godīgs. Oskars pagātnē man sacīkstēs daudz palīdzējis. Viņš šajā reizē nobrauca labāk par mani, veica labu startu, kamēr manējais starts "iesūkāja". Viņš bija pelnījis šo uzvaru, un šādi rīkoties bija pareizi."

Atdot vadību Norisam tika likts, neskatoties uz to, ka šobrīd tieši viņš ir tuvākais sekotājs F1 kopvērtējumā līderim Maksam Verstapenam. Abu starpā gan 76 punkti.

"Kad esi vadībā un šī vieta jāatdod, tas ir sāpīgi," neslēpj čempionāta vicelīderis. "Sevišķi ņemot vērā, ka cīņā par titulu svarīgs ir katrs punkts. Es zinu un saprotu, ka esmu ļoti tālu aiz Maksa. Nevienam to man nav jāatgādina. Šodien tādā veidā zaudēju septiņus punktus. Bet ne tāpēc, ka atdevu pozīciju - tāpēc, ka atkal sanāca slikts starts. Tur arī zaudēju uzvaru."

Piastri guvis savu pirmo F1 uzvaru "Grand Prix" sacensībās. Iepriekš viņš vienreiz bija uzvarējis sprintā.

"Jo ilgāk viņš kavējās atdot pozīciju, jo nervozāka kļuva situācija," komentē Piastri. "Bet komanda to sekmīgi atrisināja. Un jā, domāju, ka tā bija pareiza lieta."

Pēdējo dubultuzvaru pirms tam "McLaren" bija izcīnījusi 2021. gada sacensībās Moncā, kad pirmo vietu guva Daniels Rikjardo, bet Noriss finišēja otrais.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-07-23 11:02, pirms 3 mēnešiem
visi tik politkorekti .......buusim reaali .... Piastri nav konkurents Norisam, un tikpat labi - ar svaigaakaam riepaam vinjam buutu jaabuut speejiigam saciikstes beigaas nokjert Norisu , bet taa vietaa sanaaca tikai lieki kljuudiities un veel vairaak atpalikt ..... Saciikste jau tomeer ir 50+ apljus, nevis no starta liidz pirmaa aplja beigaam. Shitaa cirka deelj tagad Piastri visu atlikusho sezonu buus Norisam chempiona titula punktus paraadaaa