Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Nedomāju, ka man par kaut ko būtu jāatvainojas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Nedomāju, ka man par kaut ko būtu jāatvainojas"
Maksa Verstapena un Lūisa Hamiltona sadursme. Foto: Motorsport.com

Aizvadījis ne to veiksmīgāko sacīksti F1 čempionātā, pēc Ungārijas posma Makss Verstapens visus savus kritiķus pasūtījis necenzētiem vārdiem, kā arī paudis neizpratni, kāpēc sacensību laikā pilots ar komandu pa radio nevarētu paust neapmierinātību.

Verstapens Hungaroringā startēja no trešās pozīcijas, bet uz boksu apmeklējumu rēķina priekšā tika sportista senais sāncensis Lūiss Hamiltons. Abi vēlāk aizvadīja spraigu cīņu par pjedestāla zemāko pakāpienu, līdz vienā no epizodēm notika sadursme. Verstapens bremzējot nobloķēja riteņus un šķērsoja sāncenša trajektoriju. Rezultātā "Red Bull" pilots atkrita uz piekto vietu, kurā arī finišēja. Sacensību laikā viņš arī pa radio nekautrējās kritizēt komandu par slikto stratēģiju.

Jautāts, kāda ir viņa atbilde cilvēkiem, kas kritizē pilota izteikumus savai komandai sacensību laikā, Verstapens pēc finiša bija aizsvilies: "Viņi visi varētu atp***ies. Nedomāju, ka man vajadzētu par kaut ko atvainoties. Mums vienkārši savu darbu jāizdara labāk. Nesaprotu, kāpēc cilvēki domā, ka mēs pa radio nedrīkstētu izteikties. Šis ir sports. Ja kādam tas nepatīk, var palikt mājās."

Šī Verstapenam ir jau otrā sadursme trīs posmu laikā. Austrijā viņš piedzīvoja kontaktu ar Lando Norisu, kad abi sacentās par uzvaru. Runājot par Ungārijā piedzīvoto incidentu ar Hamiltonu, čempions savu vainu tajā nesaskatīja.

"Jau Austrijā pār mani tika noliets daudz sūdu, kad cilvēki sacīja, ka esmu mainījis trajektoriju bremzējot un tamlīdzīgi," viņš teica. "Bet es pozicionēju savu mašīnu ar sākotnējo manevru un pēc tam braucu taisni. Šajā sacīkstē Luiss bremzēja un turpināja griezt pa labi. Tas arī ir iemesls, kāpēc nobloķēju riteņus. Tobrīd veicu apdzīšanas manevru, bet ieraudzīju, ka mašīna, kas atrodas ārmalā, griež man virsū. Citādi mēs būtu avarējuši vēl ātrāk. Man bija jāmēģina apturēt sava mašīna, tāpēc arī nobloķēju riteņus."

Tiesneši Verstapena vainu negadījumā nesaskatīja, līdz ar to neviens netika sodīts. Hamiltonam 200. reizi karjerā kāpa uz pjedestāla, šoreiz iekarojot trešo pakāpienu. Tomēr arī "Mercedes" pilotam bija savs sakāmais par sadursmi ar Verstapenu.

"Cik no tās epizodes atceros, mēs tikko bijām apdzinuši atpalicēju," viņš skaidro. "Es atstāju gana daudz vietas iekšmalā, bet Makss brauca pa citu trajektoriju un nobloķēja riteņus. Man tas izskatījās pēc sacīkšu negadījuma. Ir viegli pieļaut šādas kļūdas. Tāpēc nedomāju, ka vajadzētu būt kādam naidīgumam. Bet no viņa puses, protams, tas vienmēr būs."

Acīgākie F1 līdzjutēji arī pamanīja, ka iepriekšējā naktī Verstapens piedalījās tiešsaistes datorspēļu sacensībās, spēlējot līdz pat trijiem rītā. Komanda gan skaidro, ka tas nav iemesls sportista sniegumam un agresīvajai komunikācijai pa radio Ungārijas GP izcīņā.

"Imolā viņš bija nomodā vēl ilgāk un uzvarēja tajā sacīkstē," skaidro "Red Bull" padomnieks Helmuts Marko. "Nesaprotu, kur cilvēki vispār ņem viņa gulēšanas laikus. Maksam ir citāds ritms nekā man un citiem cilvēkiem. Un tas, cikos viņš aizgāja gulēt, nav nekas neparasts. Zandvortā viņā nepamodās pat tad, kad desmitos no rīta pār viņa motormāju lidoja helikopteri. Viņam ir savs laiks miegam. Un arī šoreiz bija kā parasti."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-07-24 15:45, pirms 2 mēnešiem
Nav nav. Kā parasti - pavācieties malā, es te braucu.