Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Madridē no 2026. gada norisināsies F-1 posms

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Madridē no 2026. gada norisināsies F-1 posms
Lūiss Hamiltons un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

LETA--AP. 2026.gada sezonā pēc 45 gadu pārtraukuma Madride uzņems Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmu - Spānijas "Grand Prix".

F-1 prezidents Stefano Domenikali pavēstīja, ka vienošanās ar Madridi par tās iekļaušanu F-1 kalendārā noslēgta līdz 2035.gadam.

Kopš 1991.gada Spānijas "Grand Prix" sacīkstes uzņēma Barselona, taču pašreizējais līgums noslēgsies 2026.gadā, kad Spānijas "Grand Prix" sacīksti paredzēts pārņemt Madridei.

Jaunajā 5,4 kilometrus garajā trasē, kuru Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) vēl ir jāapstiprina, paredzēti 20 līkumi un tā atradīsies netālu no Madrides lidostas. Tāpat paredzēts, ka tiks izbūvēts jauns sacīkšu tornis, boksu ēka, biroju telpas un izklaides zona.

F-1 paziņojumā norādīts, ka jaunā trase Madrides sacensību periodā vienas dienas laikā varēs uzņemt vairāk nekā 110 000 apmeklētāju, padarot Spānijas "Grand Prix" norises vietu par vienu no lielākajām F-1 sacensību kalendārā.

Madrides reģionā pēdējo reizi F-1 sacīkste norisinājās 1981.gadā Haramas trasē.

Izmantotie resursi:
LETA