Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Priecājos par jaunu izaicinājumu"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Hamiltons: "Priecājos par jaunu izaicinājumu"
Frederiks Vasērs un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Septiņkārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons pēc paziņošanas, ka 2025.gada sezonā pārstāvēs ''Ferrari'' komandu, atzinis, ka ir priecīgs par jauniem izaicinājumiem.

Ceturtdien vakarā oficiāli kļuva zināms, ka 39 gadus vecais britu F1 pilots, septiņkārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons nākamgad pārstāvēs "Ferrari" komandu. Hamiltons atzinis, ka šis esot bijis viens no smagākajiem viņa lēmumiem dzīvē.

''Pamest ''Mercedes'' komandu ir viens no grūtākajiem lēmumiem, kāds man jebkad ir bijis jāpieņem. Taču ir pienācis īstais brīdis spert šo soli, un es priecājos par jaunu izaicinājumu," iesāk Lūiss Hamiltons.

"Būšu ''Mercedes'' komandai mūžīgi pateicīgs par neticamo atbalstu, īpaši Toto Volfam par draudzību un komandas vadību, un es vēlos kopā pabeigt sezonu ar augstiem sasniegumiem. Esmu simtprocentīgi apņēmības pilns šosezon parādīt labāko sniegumu, kādu vien spēju, un padarīt savu pēdējo gadu ar Sudraba bultām par tādu, kas paliks atmiņā."

Hamiltons ''Mercedes'' komandas rindās izcīnīja 82 no savām 103 uzvarām un 78 no 104 pole-position. Interesants fakts, ka kopš 2007.gada Hamiltons kopā izcīnījis 103 uzvaras, kamēr ''Ferrari'' – 51.

Līdz ar to ''Mercedes'' tagad būs jāmeklē Hamiltona aizstājējs. Zināms, ka Džordžs Rasels ir noslēdzis līgumu par vietu ''Mercedes'' komandā līdz 2025. gada beigām.

"Mūsu attiecības ar Lūisu ir kļuvušas par veiksmīgākajām, kādas šis sporta veids ir pieredzējis, un uz to mēs varam atskatīties ar lepnumu," saka ''Mercedes'' komandas vadītājs Toto Volfs. "Lūiss vienmēr būs svarīga ''Mercedes'' autosporta vēstures sastāvdaļa. Tomēr mēs zinājām, ka mūsu attiecības kādā brīdī dabiski beigsies, un šī diena ir pienākusi. Mēs pieņemam Lūisa lēmumu meklēt jaunu izaicinājumu, un mūsu nākotnes iespējas ir aizraujošas. Taču pagaidām mums vēl ir viena sezona, un mēs esam koncentrējušies uz sacīkstēm, lai nodrošinātu spēcīgu 2024. gada sezonu."

Tikmēr Karloss Sainss, kuram 2025.gada sezonā būs jāmeklē sev jauna komanda, piebilda, ka šosezon viņš ''Ferrari'' komandai, kā vienmēr, dos visu to labāko un viņa nākotnes plāni tiks paziņoti vēlāk.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2024-02-02 07:15, pirms 3 mēnešiem
Vienīgais ko es nesaprotu, kāpēc to visu tagad paziņo? Nu pēc sezonas arī teiktu ka ies tur vai tur, tagad haips par kaut ko kas būs kaut kad nezin kad

     [+] [-]

, 2024-02-02 09:15, pirms 3 mēnešiem
Apsveicu Maximu ar ceturto un piekto! Domāju ka 2024.g. un 2025.g. sezonas mierīgi var izlaist un uzreiz ķerties pie 2026.g.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-02 10:02, pirms 3 mēnešiem
Nebūtu es tāds mūžīgais Ferrarī fans, tad šāda pāreja īsti neiteresētu, bet nu šobrīd neredzu šādam darījumam nekādu loģiku. Hamiltons varēja beigt karjeru meršos un būtu mūžu mūžiem meršu ikona. Tagad paliks notraipīta ikona. Ferrari tāds Hamiltons ir un būs tukša vieta vēsturē...tikai tik, cik ir braucis ar to formulu kārtējais 7 kārtējais čempis. Ferrarī ļoti vīlies esmu, nu tā, ka ļoti. Vairs pat nezinu vai par šiem turpināt fanot. 25 gadi ir normāla uzticība bijusi pret šiem. Novēlu Karlosam izcīnīt F1 titulu šogad un vēl sālīgāk būtu, ja to izdarītu nākamajā sezonā piemēram meršos 😄😄😄😄

     [+] [-]

, 2024-02-02 11:42, pirms 3 mēnešiem
Nu ko? Hamis pāriet pie konkurentiem? Ja "Ferrari" būtu Meršu galvenie konkurenti šobrīd, tad saprastu, ka sauc par nodevēju. Bet īsti jau neko viņam nevar pārmest. Karjeras noriets un gribas vēl pastūrēt leģendāra zīmola spēkratu. Lai nu kā, ar šo viņš vairs nevar īsti pretendēt uz "Mercedes" vēstnieka titulu uz mūžu.