Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" apstiprina jaunu F1 testpilotu un iegūst savu GP2 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" apstiprina jaunu F1 testpilotu un iegūst savu GP2 komandu
Stofels Vandorns
Foto: McLaren

F1 komanda "McLaren" un japāņu autoražotāji "Honda" parakstījuši vienošanos par sadarbību ar GP2 čempionāta vienību "ART Grand Prix" un turpmāk to izmantos savu jauno braucēju attīstīšanai.

Par to, ka franču komanda ART varētu kļūt par "McLaren" partneriem, ziņojām jau iepriekš, taču tagad informācija apstiprināta oficiāli. 2014. gada GP2 sezonā ART sastāvā startēs "McLaren" jauno braucēju attīstības programmas pilots Stofels Vandorns, kā arī japāņu sportists Takuja Izava.

21 gadu vecais beļģis Vandornds formulu sacīkstēs aizvadījis četras sezonas, iepriekš kļuvis par "F4 Eurocup 1.6" un "Eurocup Formula Renault 2.0" čempionu, bet pērn debijas sezonā izcīnīja otro vietu prestižajā "Formula Renault 3.5" čempionātā. Savukārt 29 gadus veco Izavu atbalsta "Honda", taču viņš pēc vairākām sezonām Vācijas F-Renault 2.0 un Japānas F3 čempionātos septiņus gadus startēja "Super GT" sacīkstēs, 2009. gadā kļūstot par vicečempionu. Viņiem abiem tā būs debija GP2.

Savukārt Vandorns šodien tika apstiprināts arī par "McLaren" komandas F1 oficiālo testpilotu. Pagājušajā gadā "Formula Renault 3.5" čempionātā viņu uzveica Kevins Magnusens, kurš šogad būs "McLaren" sacīkšu pilots, bet komandas mērķis ir arī Vandornu aizvest līdz debijai Formulā 1. Lai gan mūsdienu testpilotiem tiešo pienākumu ir salīdzinoši maz, Vandornam būs iespēja būt kopā ar komandu visos F1 posmos, kopā strādāt, izmantot F1 simulatoru un daudz ko iemācīties.

ART komanda pastāv kopš 1991. gada, kad to dibināja Frederiks Vasērs un Nikolā Tods, tagadējā Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidenta Žana Toda dēls. Viņi abi joprojām ir pie komandas stūres. Kopš 2005. gadā F3000 čempionāts pārtapa par GP2, šīs komandas sastāvā titulus ieguvuši Niko Rosbergs, Luiss Hamiltons un Niko Hilkenbergs, bet otrās un trešās vietas čempionātā izcīnījuši Aleksandrs Premā, Lukašs di Grasi, Žils Bjanki, Estebans Gutjeress un Džeimss Kalado. ART trīsreiz izdevies uzvarēt komandu ieskaitē.

Izmantotie resursi:
Home - GP2 Series
The Official McLaren Website – McLaren.com