Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

'Aston Martin' motorus palīdzēs izstrādāt 'Honda' Amerikas nodaļa

Juris Grīns
Juris Grīns

'Aston Martin' motorus palīdzēs izstrādāt 'Honda' Amerikas nodaļa
Foto: Motorsport.com

No 2026. gada "Aston Martin" komandu ar F1 motoriem apgādās "Honda", bet to izstrādē palīdzēs piedalīties Japānas autoražotāja ASV bāzētā autosporta nodaļa.

Iepriekš Amerikas autosporta atzars bija zināms kā "Honda Performance Development", bet tagad ieguvis jaunu nosaukumu "Honda Racing Corporation USA". Nodaļa mērķē uz ciešāku sadarbību ar Japānā bāzēto autosporta divīziju "HRC Japan", līdz ar ko dos savu ieguldījumu rūpnīcas autosacīkšu programmās arī citur pasaulē.

Šāds solis sperts pēc tam, kad F1 pasaules čempionātā iekļauti jau trīs posmi ASV - Ostinā, Maiami un šogad pirmo reizi arī Lasvegasā. Papildus tam, "HRC USA" pārstāvji strādās komandā F1 posmos klātienē, sniedzot atbalsta lomu.

"Honda Performance Development" nodaļa tika izveidota 1993. gadā un jau nākamajā sezonā kļuva par motoru piegādātāju "IndyCar" čempionātā. Kopš tā laika "Honda" izdevies izcīnīt 15 uzvaras prestižajās "Indy 500" sacensībās, lai gan sešos gadījumos rūpnīca bija vienīgā tā brīža motoru piegādātāja komandām. Sezonās, kad bija konkurence no citiem piegādātājiem, "Honda" izdevies 13 reizes izcīnīt titulus pilotu ieskaitē un desmit reizes - ražotāju kopvērtējumā. "Honda" ASV nodaļa ir iesaistīta arī rallijreida, izturības sacīkšu, salonmašīnu un junioru formulās.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv