Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Visā Savienoto Valstu "Grand Prix" nedēļas nogalē gaidāms lietus

Juris Grīns
Juris Grīns

Visā Savienoto Valstu "Grand Prix" nedēļas nogalē gaidāms lietus
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Formula 1 sezonas posms ASV, Teksasā visticamāk notiks slapjā trasē. Īpaši daudz līs piektdien un sestdien, nokrišņiem mazliet mitējoties sacensību dienā.

Šonedēļ "Circuit of the Americas" trasē Ostinā F1 čempionāta posms notiks jau ceturto reizi. Tiesa, šoreiz rezultāti varētu būt īpaši neprognozējami, jo sinoptiķi sola ļoti lielu iespējamību, ka notikumos iejauksies lietus.

Tiek vēstīts, ka tuvāko dienu laikā Ostinā varētu nolīt lielāks nokrišņu daudzums nekā pēdējos dažos mēnešos kopā. Šādu informāciju sniedz Austrijā bāzētie laikapstākļu novērotāji UBIMET, kas ir Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) oficiālie sadarbības partneri. Lietus trasē būs gan piektdien, gan sestdien un svētdien.

"Abās treniņbraucienu sesijās, pirmajā un otrajā, pilotiem jārēķinās ar lietu un mitru trasi," saka galvenais F1 meteorologs Stefens Dīcs, prognozējot piektdienas laikapstākļus. Viņš arī stāsta, ka gaisa temperatūra piektdien līdz ar to nebūs augsta - no +22 līdz +25 grādiem pēc Celsija.

Sestdien visu dienu būs mākoņains un ik pa laikam stipri līdz. Īpaši daudz lietus gaidāms priekšpudienā, tomēr arī uz kvalifikāciju trase visticamāk būs slapja, lai gan lietus iespējamība tobrīd vairs nebūs tik liela. Arī kvalifikācijas dienā gaiss Ostinā neiesils vairāk par +24 grādiem.

Lai gan arī svētdien visticamāk būs mākoņains, lietus iespējamība vairs nebūs tik liela - galvenokārt nelielas lietavas ik pa laikam. Tomēr arī sacensību laikā var uznākt lietus. Temperatūra nepārsniegs +22 grādus.

Līdz šim visas sacīkstes Ostinā notikušas sausā trasē, bet 2013. gadā pirmo treniņbraucienu atcēla biezās miglas dēļ.

ASV "Grand Prix" uzvarētāji

GadsUzvarētājsKomandaTrase
2014Lewis HamiltonMercedesOstina
2013Sebastian VettelRed Bull-RenaultOstina
2012Lewis HamiltonMcLaren-MercedesOstina
2008-2011Nenotika
2007Lewis HamiltonMcLaren-MercedesIndianapolisa
2006Michael SchumacherFerrariIndianapolisa
2005Michael SchumacherFerrariIndianapolisa
2004Michael SchumacherFerrariIndianapolisa
2003Michael SchumacherFerrariIndianapolisa
2002Rubens BarrichelloFerrariIndianapolisa
2001Mika HäkkinenMcLaren-MercedesIndianapolisa
2000Michael SchumacherFerrariIndianapolisa
............

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja