Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" sola uzvaras, Fetels nezaudē cerības uz F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" sola uzvaras, Fetels nezaudē cerības uz F1 titulu
"Ferrari" komanda svin uzvaru Singapūrā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pēc izcīnītajiem lieliskajiem rezultātiem F1 pasaules čempionāta posmā Singapūrā, "Ferrari" komanda sola, ka arī turpmāk tiks gūtas uzvaras, bet aizvadītās sacīkstes uzvarētājs Sebastians Fetels pat nav zaudējis cerību šogad vēl pacīnīties par čempiona titulu ar abiem "Mercedes" pilotiem Luisu Hamiltonu un Niko Rosbergu.

Tā kā sezonas līderis Hamiltons piedzīvoja izstāšanos, Fetels sezonas kopvērtējumā no viņa tagad atpaliek vairs tikai 49 punktus. Lai gan ar uzvarām vien var būt par maz, lai šo deficītu sadeldētu, Fetels cerības nezaudē.

"Ja man būs vairāk šādas nedēļas nogales, tad jā," jautāts par to, vai vēl ir iespējams izcīnīt 2015. gada titulu, saka Fetels, kurš tagad ir trešais uzvarām bagātākais pilots F1 vēsturē. "Tomēr mums jāskatās vien uz to, ko mēs paši varam paveikt, jo tas, ko dara "Mercedes" nav mūsu rokās. Mums saglabājas neliela iespēja un varbūt mēs neiespējamo padarīsim par iespējamu."

Priecīgs par rezultātu ir arī "Ferrari" priekšsēdētājs Serdžio Marčione, kurš komandas faniem turklāt apsolījis uzvaras arī turpmākajās sacīkstēs.

"Apsveicu visus, kas iesaistīti šīs uzvaras gūšanā," saka Marčione. "Sebastians Fetels brauca kā īsts čempions, un visi šajā komandā gan tie, kas bija trasē, gan tie, kas pa to laiku strādāja Maranello, savu darbu bija paveikuši absolūti perfekti. Prieks arī par Kimi Raikonenu. Brīnišķīgi redzēt viņu atpakaļ uz podiuma. Ir pagājis pārāk ilgs laiks kopš pēdējo reizi divi "Ferrari" piloti reizē kāpa uz pjedestāla. Šī bija liela uzvara grūtā trasē un es gribu to veltīt visiem mūsu tifosi, kas bijuši tik nelokāmi savās simpātijās un atbalstā pret mums. Varu apsolīt, ka šis nebija izņēmuma gadījums, bet liels solis uz priekšu un turpmāk Itālijas nacionālā himna tiks spēlēta daudz biežāk."

Šī bija pirmā sacīkste kopš 2013. gada, kad uz pjedestāla kāpa divi "Ferrari" piloti, jo trešo vietu guva Kimi Raikonens. Soms gan nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru un atzina, ka riepas viņa mašīnai nav kalpojušas tik labi, lai būtu iespējams cīnīties ar komandas biedru Fetelu un "Red Bull" pārstāvi Danielu Rikjardo, kurš finišēja otrais.

"Piektdiena pagāja labi, sestdien kaut kādu iemeslu dēļ biju lēnāks, tāpēc trešā vieta bija pārsteigums, bet svētdien atkal trūka ātruma," stāsta Raikonens. "Man pietika ātruma, lai finišētu trešajā vietā, taču nebija nekādu iespēju cīnīties par pirmo vai otro vietu. Pēc pitstopiem ar jaunām riepām spēju viņiem Fetelam un Rikjardo sekot, bet tad riepas vairs nekalpoja tik labi un nebija patīkami, ka ir šāda veida grūtības. Tomēr ir diezgan laba sajūta, ja pēc dažām ne tik vieglām dienām finišē trešais. Arī komandai tas ir labs rezultāts, tāpēc ceru, ka spēsim to atkārtot."

Raikonens pēc Singapūras posma F1 kopvērtējumā atgriezies ceturtajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...

     [+] [-]

, 2015-09-22 09:00, pirms 9 gadiem
Jāatzīst, ka kopš pievienošanās Ferrari Fettels kļuvis par daudz paciešamāku tipāžu. Vairs neuzvedas kā izlutināts tīnis, nerodas asociācijas ar Džastinu Bīberu
Dažkārt Seba uzvaras sāk pat šķist tīri okey.
Toties daudz kaitinošāks šķiet Rosbergs, kurš var izstiepties vai sarauties, bet tīrā cīņā trasē viņam par čempionu nekad nekļūt, vismaz kamēr viņa komandas biedrs būs Hamis, kurš ir galvas tiesu ātrāks un talantīgāks.

     [+] [-]

, 2015-09-22 13:30, pirms 9 gadiem
Fetels cer cīnīties ar Rosbergu par 2. vietu kopvērtējumā.

     [+] [-]

, 2015-09-22 17:35, pirms 9 gadiem
Ilgi nebūs jāgaida, lai apstiprinātos pati iepsējamība. Ja Suzukā Ferrari spēs turēt kaut nedaudz līdzi Mercedes, tad pastāv diezgan reāla iespēja par titulu.
Šīs nedēļas sacīkstei jābūt aizraujošai. Cerams!

     [+] [-]

, 2015-09-22 20:22, pirms 9 gadiem
Go FERRARI Go