Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Maņikūras liktenis izšķirsies ceturtdien

Maņikūras liktenis izšķirsies ceturtdien
Foto - AFP

Francijas Autosporta federācija (FFSA) paziņojusi, ka nākamceturtdien rīkos sanāksmi, kuras laikā tiks lemts, vai nākamgad Francijā notiks Pirmās formulas sacensību posms.

FFSA ar Pirmās formulas vadību ir noslēgts līgums par Francijas Lielās balvas izcīņas rīkošanu līdz 2011. gadam. Tā kā patlaban Maņikūra ir vienīgā trase, kurā nākamgad būtu iespējams sarīkot F1 sacensības, trases saimnieki ir iecerējuši gada laikā veikt dažādus uzlabojumus, lai sporta komplekss atbilstu F1 noteiktajām prasībām.

Nikolā Dešo, FFSA direktors: "Mums 26. jūnijā būs tikšanās ar rīcības komiteju, kurā apspriedīsim situāciju ar Francijas "Grand Prix". Lēmums tiks pieņemts, vadoties no diviem aspektiem. Pirmkārt - mums līdz 2009. gadam ir līgums ar vietējo pašvaldību, kas nodrošina lielāko finansējuma daļu. Otrkārt - jāņem vērā sacensību rīkošanas izdevīgums [pērn Francijas GP nesa divu miljonu eiro zaudējumus - aut.]."

F1 boss Bērnijs Eklstons, kaut gan vairākas reizes ir paudis nevēlēšanos turpināt sacīkšu rīkošanu Maņikūrā, atzinis, ka līgumā atrunāto prasību izpildes gadījumā šajā trasē arī turpmāk varēs notikt sacensības.

"Mums ir līgums ar Francijas federāciju, kas rīko šīs sacīkstes," tā Eklstons. "Mēs nelaužam līgumus. Tomēr šajā situācijā atrasties nav patīkami. Mēs pirms dažiem gadiem ar federāciju un toreizējo Francijas prezidentu vienojāmies, ka sacensības no šīs trases tiks pārceltas uz citurieni, vislabāk Parīzi. Šāds variants mums derētu. Taču nu mums ir līgums ar Maņikūru vēl uz vairākiem gadiem."

Jāpiebilst, ka nedēļas nogalē tika prezentēts arī Maņikūras iespējamais atjaunošanas projekts "Magny Cours 2". Lai pārliecinātu Eklstonu un pārējo F1 vadību turpināt sacīkšu rīkošanu Maņikūrā, projekts sevī ietver jauna boksu kompleksa izbūvi, boksu celiņa un starta-finiša taisnes paplašināšanu un citus uzlabojumus.

Izmantotie resursi:
autosport.com