Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Sajūta ir labāka, nekā tas bija pagājušā gada mašīnā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Sajūta ir labāka, nekā tas bija pagājušā gada mašīnā"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Pēc aizvadītās pirmās F1 testu dienas pozitīvā noskaņojumā ir "Mercedes" pilots Džordžs Rasels un Lando Noriss no "McLaren". Tikmēr abi "Ferrari" komandas braucēji pagaidām nevēlas izdarīt nekādus secinājumus attiecībā uz savas jaunās sacīkšu mašīnas ātrumu.

Pārliecinoši ātrākais pirmajā testu dienā bija iepriekšējās sezonās praktiski neuzveicamais Makss Verstapens ar jauno "Red Bull RB20" sacīkšu modeli. Noriss un Karloss Saincs, kuri trasē devās pēcpusdienā, viņam zaudēja vairāk par sekundi, ieņemot nākamās divas pozīcijas. Rasels dienu pabeidza tikai 12. vietā, taču ātrāko laiu sasniedza ar cietākām riepām nekā konkurenti.

"Mercedes" atrisinājusi mašīnas "nervozitāti"

Lai gan Rasels no Verstapena atpalika 2.7 sekundes, skaidrs, ka tas neatspoguļo reālo jaunās "Mercedes W14" mašīnas ātrumu. Vakarpusē arī tika veikta pilna sacīkšu distances simulācija. Salīdzinot ar iepriekšējā gada auto, šim vairs neesot tik "nervoza" aizmugure, kas krietni traucēja komandas pilotiem pagājušajā sezonā. Šodien trasē pirmos apļus veiks arī Luiss Hamiltons.

"Kopumā ar W15 sajūta ir labāka nekā tas bija pagājušā gada mašīnā," saka Rasels. "Mēs, protams, zinām, ka runa nav par sajūtu, bet ātrumu. Jebkurā gadījumā, šajā dienā galvenais bija to apgūt, nevis tiekties pēc ātruma. Koncentrējāmies paši uz savu darbu, un tā būs nākamā nedēļa, kad redzēsim, kur esam attiecībā pret konkurentiem. Uzreiz sapratu, ka mums ir labs pamats, no kā sākt. Nobraucām daudzus apļus un ieguvām daudz datus, ko izanalizēt pirms otrās testu dienas. Koncentrēsimies uz to, lai izdotos nobraukt iespējami vairāk kilometrus un iegūt pēc iespējas lielākas zināšanas arī turpmākajās divās dienās."

Pozitīva noskaņa "McLaren" nometnē

Otrā ātrākā apļa laika īpašnieks Noriss no "McLaren" atzina: "Pirmā testu diena bija baudāma. Mašīna bija izturīga, tāpēc diena padevās pozitīva. Paveicām daudzus uzdevumus, kas bija ieplānoti, pieturējāmies pie plāna, ko izpildījām. Vēl priekšā divas dienas, kuru laikā ir daudz ko uzlabot un noregulēt, bet viss iet pareizajā virzienā."

"Ferrari" piloti atsakās prognozēt jaunās mašīnas ātrumu

"Ferrari" pilots Saincs: "Šī bija pozitīva diena, kuras laikā veicām 373 kilometrus. Izpildījām visu plānoto programmu bez aizķeršanās un ieguvām vērtīgus datus, lai kopā ar inženieriem varētu labāk izprast SF-24. Kā jau tas ir pirmssezonas testos, ir pārāk agri izdarīt kādus secinājumus. Turpmākajās dienās mēģināsim nobraukt iespējami vairāk, lai būtu gatavi sezonas startam nedēļu vēlāk. Bija labi atkal pilnvērtīgi atgriezties pie stūres pēc ziemas pārtraukuma."

Līdzīgi izteicās arī viņa komandas biedrs Leklērs, kurš trasē strādāja rīta pusē, kad asfalts bija karstāks: "Pirmais testu rīts bija produktīvs, sevišķi kilometrāžas ziņā. Veiktspējas ziņā ir pārāk agri ko komentēt vai secināt. Izdarījām visu, kas bija paredzēts, un lietas notika tā, kā bijām paredzējuši, tāpēc viss ir pozitīvi. Ceram uz vēl divām lietderīgām testu dienām pirms pirmā posma."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv