Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Barselonas F1 testu noslēdzošajā dienā ātrākais Hamiltons

Barselonas F1 testu noslēdzošajā dienā ātrākais Hamiltons
Lūiss Hamiltons
Foto: Scanpix/AFP

Šodien Barselonā tika aizvadīta pēdējā pirmssezonas testu diena šajā nedēļā. Tajā ātrākais izrādījās ''Mercedes'' pilots Lūiss Hamiltons, aiz sevis otrajā un trešajā vietā atstājot ''McLaren'' un ''Toro Rosso'' braucējus - Džensonu Batonu un Žanu-Ēriku Verņi.

Šodien Barselonā pirmo no četrām testu dienām parādījās lietus, kas ļāva pilotiem izmēģināt jaunās ''Pirelli'' lietum domātas riepas. Lai gan trase lielāko daļu laika bija slapja, tomēr Hamiltons rīta pusē paspēja notestēt ''Mercedes'' formulu vēl sausā trasē, veicot apli ātrāk nekā minūtē un 24 sekundēs. Jāatzīmē gan, ka neilgi pirms testu beigām Hamiltons tehnisku problēmu dēļ palika trases malā...

''Sebastians Fetels un Fernando Alonso ir sacījuši, ka arī es varētu cīnities par čempiona titulu 2013. gadā, bet pašlaik es šādu iespēju neredzu. Protams, mūsu mērķis ir būt ātrākajiem, tomēr ir jāatceras, ka pagājušogad ''Mercedes'' formulas bija sekundi vai pat divas lēnākas kā vadošajām komandām, un tādu handikapu ir grūti sadeldēt vienas ziemas laikā... Lai gan esam veikuši vairākus jauninājumus aerodinamiskajos elementos, tomēr tas nav pietiekami, lai šīs sezonas sākumā mēs būtu augšgalā,'' pēc aizvadītas pēdējās testu dienas Barselonā sacīja 2008. gada F1 čempions Hamiltons.

Vienīgais, kurš vēl spēja pabraukt zem minūtes un 24 sekundēm bija Hamiltona bijušais komandas biedrs Batons no ''McLaren'' komandas, kuram noslēdzošajā testu dienā attiecīgi otrā pozīcija. Pirmo trijnieku šodien noslēdza ''Toro Rosso'' pilots Žans-Ēriks Verņe, kura kontā 80 apļi, bet ceturtajā un piektajā vietā palika Žuls Bjanki no ''Force India'' un ''Sauber'' pilots Estebans Gutiress. Negaidīti augstu rezultātu šodien uzrādīja Gido van der Garde ar ''Caterham'' formulu, pabeidzot dienu sestajā vietā, kas pagaidām ir augstākais komandas uzrādītais rezultāts pirmssezonas testu braucienos. Līderim gan viņš zaudēja vairāk nekā četras sekundes...

Tikai septītais labākais rezultāts brazīlietim Felipem Masam no ''Ferrari'' vienības, kuram šī bija vienīgā testu dienu Barselonas trasē, bet vēl vietu zemāk Barselonas testu nedēļu pabeidza ''Red Bull'' komanda un tās pilots Marks Vēbers, kuram astotā vieta. Tālāk sekoja ''Marussia'' pilots Makss Čiltons, savukārt labāko desmitnieku noslēdza ''Lotus'' braucējs Romēns Grožāns, kurš līderim Hamiltonam šodien zaudēja vairāk nekā 11 sekundes. Lielā atstarpe, protams, lietainā laika dēļ.

Pēdējās divas vietas šodien ieņēma abi ''Williams'' piloti Valteri Botass un Pastors Maldonado. Jaunais somu talants devās trasē dienas pirmajā pusē un daudz laika pavadīja praktizējoties riepu nomaiņai sacīkšu laikā, bet vakara treniņos viņu nomainīja Maldonado.

Vairāki piloti dienas gaitā paspēja izslīdēt ārpus trases. Pirmais no tiem bija Žuls Bjanki, bet vēlāk ārpus trases esošajā grantī palika arī Estebans Gutiress un Žans-Ēriks Verņe.

Nākamā testu sērija tiks aizvadīta no 28. februāra - 3. martam Barselonas trasē, kas komandām būs pēdējā sagatavošanās jaunās sezonas pirmajam posmam Austrālijā, kas notiks 17. martā.

Ceturtās F1 testu dienas rezultāti Barselonas trasē

VietaBraucējsKomandaLaiksVeiktie apļi
1.Lewis HamiltonMercedes1.23.282s52
2.Jenson ButtonMcLaren+0.35170
3.Jean-Eric VergneToro Rosso+0.78980
4.Jules BianchiForce India+2.45096
5.Esteban GutierrezSauber+1.95761
6.Giedo van der GardeCaterham+4.14750
7.Felipe MassaFerrari+4.28180
8.Mark WebberRed Bull+4.33464
9.Max ChiltonMarussia+6.62051
10.Romain GrosjeanLotus+11.51841
11.Valtteri BottasWilliamsno time23
12.Pastor MaldonadoWilliamsno time13

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2013-02-22 19:45, pirms 11 gadiem
Caterham reklāmas triks: pirms lietus un tukšu bāku

     [+] [-]

, 2013-02-22 20:28, pirms 11 gadiem
Visi sūdzās par riepu ātro nodilumu. Taču tieši šodien Hamiltons un Massa parādīja apskaužami vienādus apļu laikus kādu padsmit apļu garumā!
Nezinu, nezinu, izskatās ka Mercedes lido, bet iespējams ka mēs nezinam to ko viņš zin, jo ne par velti tā runā. Ātri izskatās arī Ferrari un lotus. Kas ar Buļļiem, grūti spriest, it ka jau ir ok.
Katrā ziņā, mūs gaida interesanta sezona, cerams.
Ak, jā, nabaga Maklāreni, vakar Perezs sūdzējās, šodien Batons nav pārliecināts par mašīnu... (kaut kas pazīstams un nesen bijis... )