Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" piedāvā jaudīgāku motoru, "Red Bull" var atteikties to izmantot

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" piedāvā jaudīgāku motoru, "Red Bull" var atteikties to izmantot
"Red Bull" komandas F1 mašīnas
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Lai gan "Renault" rūpnīca ir sagatavojusi jaunu motoru šonedēļ gaidāmajām F1 sacensībām ASV, vēl nav skaidrs, vai komandas to vēlēsies izmantot.

Jau uz iepriekšējo posmu Krievijā "Renault" bija gatavojušies atvest jaunos, uzlabotos F1 motorus, tomēr tos neizdevās laikus pabeigt, tāpēc tie būs pieejami vien uz šonedēļ Teksasā, Ostinas trasē gaidāmajām sacensībām.

Zināms, ka, līdz ar šo motoru izstrādi, "Renault" ir izmantojuši jau 11 no pieejamajām 12 kvotām dzinēju attīstīšanai. Šie uzlabojumie esot pēdējā laika būtiskākie un, acīm redzot, līdz sezonas beigām nekas daudz būtiskāk uzlabots vairs netiks.

"Renault" motoru nodaļas vadītājs Remi Tafins norāda, ka jaunais jaudas agregāts var lepoties ar paaugstinātu jaudas apjomu un lielāku degvielas ekonomiju.

"Renault" motorus izmanto "Red Bull" un "Toro Rosso" komandas, tomēr šobrīd nav skaidrs, vai tās izlemts lietot šos jaunos dzinējus jau ASV.

"Mēs saprotam, ka jauno jaudas agregātu izmantošana novedīs pie starta vietu sodiem, tāpēc lēmums par to izmantotšanu tiks pieņemts cieši konsultējoties ar komandām," skaidro Remi Tafins. "Jebkurā sezonas daļā punktiem ir nozīmīga loma, tāpēc tikai tad, ja apstākļi ļaus, šie dzinēji tiks lietoti trasē."

Konstruktoru kausā "Red Bull-Renault" šobrīd ir stabilā ceturtajā vietā. Trešajā pozīcijā esošie "Williams-Mercedes" atrodas 71 punktu priekšā, kamēr piektās vietas pašreizējie īpašnieki "Force India-Mercedes" ir 59 punktus aizmugurē. Saspringtāka situācija "Toro Rosso-Renault" nometnē, kas atrodas septītajā vietā, 21 punktu aiz priekšā esošās "Lotus-Mercedes" vienības un tikai 9 punktus priekšā sekotājiem "Sauber-Ferrari".

Izmantotie resursi:
INAUTONEWS

     [+] [-]

, 2015-10-21 15:22, pirms 9 gadiem
No drošiem avotiem zināms Red bull jaunais motoru piegādātājs. Oficiāli bus zināms jaunais partneris motoru zina šajās brīvdienas, kaut gan nojaust jau varēja pec pēdējiem Eklstouna izteikumiem.