Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" rasisistisku un homofobisku izteicienu dēļ atstādina igauņu F1 cerību Vipsu

Agris Suveizda

"Red Bull" rasisistisku un homofobisku izteicienu dēļ atstādina igauņu F1 cerību Vipsu
Jiri Vipss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Pirmās formulas jeb F1 organizācija "Red Bull" paziņojusi par tās juniora Jiri Vipsa atstādināšanu uz izmeklēšanas laiku. 21 gadu vecais igaunis šosezon piedalās F2 čempionātā un ir F1 komandu izmēģinājuma braucējs.

Vipss, tiešsaistē spēlējot datorspēli, izcēlies ar rasistiskiem un homofobiskiem izteicieniem. Pēc tam, kad šis video nokļuvis sociālajos tīklos, igauņu braucējs tika atstādināts. "Mūsu organizācija nosoda jebkāda veida apvainojumus un ievēro nulles toleranci pret rasistiskiem izteicieniem vai uzvedību," teikts "Red Bull" paziņojumā.

Arī Vipss sociālo tīklu vietnē Instagram atvainojies par savu uzvedību: "Vēlos neizsakāmi atvainoties par aizskarošo valodu, kādu šodien izmantoju tiešsaistē. Šie izteikumi ir pilnībā nepieņemami, un tie nepauž manas vērtības un principus. Dziļi nožēloju savu rīcību, un tas nav piemērs, kādu gribētu rādīt citiem."

Pārstāvot "Hitech Grand Prix" komandu, Vipss pirms pusotras nedēļas F2 posmā Baku otro reizi sezonā uzvarēja kvalifikācijā. Šosezon viņš ar 51 punktu sešos posmos ieņem septīto vietu kopvērtējumā. 2021. gadā jeb savā pirmajā pilnvērtīgajā F2 sezonā igaunis ar 120 punktiem kopvērtējumā bija sestais. Trešo sezonu pēc kārtas viņš ir arī F1 izmēģinājuma pilots.


1 2 37 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2022-06-21 23:39, pirms 2 gadiem
neko jau tur tadu nepateica , totāls sviests tajos sapi-tajos Rietumos.

     [+] [-]

, 2022-06-21 23:41, pirms 2 gadiem
Igaunim tā pat īsti cerību iekļūt F1 nebija.
Ja Alpha Tauri tiešām patur Gaslī arī uz 2023. gadu (patreiz vēl nav apstiprināts, bet visticamāk, ka nekas nemainīsies), tad Vipam tās arī ir beigas ceļā uz F1. Vai nu šī būs Vipa pēdējā sezona autosportā, vai arī pāries uz kādu no salončempionātiem.
Red Bull junioru programma ir gaļas mašīna, kas meklē topošos čempionus, nevis viduvējības. Diemžēl nekas vairāk par viduvējību tur nav. Labs pilots, bet ne tik labs, lai F1 iekļūtu caur Red Bull.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-21 23:57, pirms 2 gadiem
Pēc pirmā šoka papētīju soc.tīklus. Izskatās, ka tāda ir viņa ikdienas leksika, ieskaitot geju jociņus. Neko darīt, tagad būs daudz laika izglītoties.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-22 00:19, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Pēc pirmā šoka papētīju soc.tīklus. Izskatās, ka tāda ir viņa ikdienas leksika, ieskaitot geju jociņus. Neko darīt, tagad būs daudz laika izglītoties.
Ka vārda brīviba ir mīts

  +2 [+] [-]

, 2022-06-22 00:20, pirms 2 gadiem
Nu, lūk, tāda ir tā saucamā vārda brīvība! Vieni vienīgi tabu. 🤬 Kaut ko ne to pateici, un tevi izmals cauri visām gaļas mašīnām. Soctīkli ir visnotaļ naidīga vide, labāk tālāk no tās.

  +2 [+] [-]

, 2022-06-22 00:31, pirms 2 gadiem
Tā Alice ir tipisks twitter izskalojums, lieto tipisko idiotu leksiku kā "male fragility" un tik cenšās visus cancelot. Protams arī pride flags un "pronouni". Kāpēc tādiem idiotiem tik dots jebkādas spējas ietekmēt kaut ko?

  -2 [+] [-]

, 2022-06-22 00:56, pirms 2 gadiem
Nu te daži nesaprot vārda brīvību. Ja viņš būtu parasts nezinu piemēram celtnieks, problēmu nebūtu. Taču ir jāsaprot kādā milzīgā kompānijā viņš strādā un ir jādomā, ko runā. Tīri paša vaina.

Līdzīgi bija krievu kartingistam, pats vainīgs.

Ja vērtējam viņa pateikto, neredzu neko briesmīgu, pašam ir uzņēmuma partneru vidū tumšādaini cilvēki un savstarpējā komunikācijā ar smaidu varam teikt šos vārdus, nav problēma .

  +1 [+] [-]

, 2022-06-22 06:52, pirms 2 gadiem
Cik tie liberasti ir piekasīgi, ibio, rio! Noklausoties pirmo epizodi, es tur gribēdams neko nesadzirdēju, par otro epizodi runājot, nu nezinu, cik no jums ārā tagad izietu ar kaut ko rozā galvā vai mugurā, gribētu paskatīties Labi, Funis ar Bocmani varbūt arī nekautrētos, bet pārējie? Tā Alise ir vienkārši galvā jāta, pēc viņas loģikas, vīrišķības pazīme ir nekautrēties no rozā kepona, kā savādāk viņas frāzi par FRAGILE MASCULINITY lai izskaidro? Ja runā par vārda brīvību un cenzūru, tad ir jāsāk no šitādām te Alisēm pirmām kārtām ar savām pārlieku liberastiskām vaimanām

  +1 [+] [-]

, 2022-06-22 07:00, pirms 2 gadiem
Igaunis arī "malacis", kāda hrena pēc vēl bija jāatvainojas? Izpederēja, vai nu klusē, vai parādi fakuci un pasūti to Red Bullu Krievu kuģa virzienā, tā būtu pareizāk!

  -2 [+] [-]

, 2022-06-22 07:04, pirms 2 gadiem
A Burts pareizais rakstīja: Cik tie liberasti ir piekasīgi, ibio, rio! Noklausoties pirmo epizodi, es tur gribēdams neko nesadzirdēju, par otro epizodi runājot, nu nezinu, cik no jums ārā tagad izietu ar kaut ko rozā galvā vai mugurā, gribētu paskatīties Labi, Funis ar Bocmani varbūt arī nekautrētos, bet pārējie? Tā Alise ir vienkārši galvā jāta, pēc viņas loģikas, vīrišķības pazīme ir nekautrēties no rozā kepona, kā savādāk viņas frāzi par FRAGILE MASCULINITY lai izskaidro? Ja runā par vārda brīvību un cenzūru, tad ir jāsāk no šitādām te Alisēm pirmām kārtām ar savām pārlieku liberastiskām vaimanām
Čurbān, šādu palagu varēji uzskricelēt, bet savu eseju nē

  -2 [+] [-]

, 2022-06-22 07:12, pirms 2 gadiem
Tupais čurbāns rakstīja: Čurbān, šādu palagu varēji uzskricelēt, bet savu eseju nē
Atradis ko salīdzināt, eseja būtu vismaz reizes 50 garāka Citreiz

  -2 [+] [-]

, 2022-06-22 07:17, pirms 2 gadiem
A Burts pareizais rakstīja: Atradis ko salīdzināt, eseja būtu vismaz reizes 50 garāka Citreiz
Vari nesolīt, es tāpat tikai gribēju visiem atgādināt kāds fuflagons esi

  +1 [+] [-]

, 2022-06-22 07:20, pirms 2 gadiem
Pseido korektums valda pār civilizāciju, neko tādu Kurrats nepateica, Redbull tad arī galvā klapēti...

     [+] [-]

, 2022-06-22 07:22, pirms 2 gadiem
Online datorspēlēs trash talk un pretinieku saukšana par gejiem ir ikdiena. Skaidrs, ka tas viss vairumā gadījumu netiek domāts nopietni, bet sportistiem jābūt piemēram, tāpēc šādu video esamība viņam neglaimo.
Kas attiecas uz homofobiju, skatos, ka sc arī daudz homofobu (vai maz, bet skaļi). Vai varat man paskaidrot, kāpēc jums tik ļoti nepatīk geji? Man personīgi neviens gejs nav skrējis pakaļ pliks un mēģinājis mani seksuāli izmantot, proti, es nekādu apdraudējumu nejūtu. Kas jums liek justies apdraudētiem?

  -1 [+] [-]

, 2022-06-22 07:24, pirms 2 gadiem
Tupais čurbāns rakstīja: Vari nesolīt, es tāpat tikai gribēju visiem atgādināt kāds fuflagons esi
Priekš kam? Slima tev tā gribēšana

  -1 [+] [-]

, 2022-06-22 07:31, pirms 2 gadiem
neeeee rakstīja: Online datorspēlēs trash talk un pretinieku saukšana par gejiem ir ikdiena. Skaidrs, ka tas viss vairumā gadījumu netiek domāts nopietni, bet sportistiem jābūt piemēram, tāpēc šādu video esamība viņam neglaimo.
Kas attiecas uz homofobiju, skatos, ka sc arī daudz homofobu (vai maz, bet skaļi). Vai varat man paskaidrot, kāpēc jums tik ļoti nepatīk geji? Man personīgi neviens gejs nav skrējis pakaļ pliks un mēģinājis mani seksuāli izmantot, proti, es nekādu apdraudējumu nejūtu. Kas jums liek justies apdraudētiem?
Nekad mūžā neesmu nekādas datorspēles močījis (Dievs mani atpestīja vismaz no šādas te atkarības ), taču vai nav tā, ka šī padarīšana ir privātlieta un kādā veidā tavu spēli un komentārus pie tās kāds vispār var noskatīt un publicēt? Par gejiem runājot, ne jau par apdraudēšanu te ir tēma, bet par negribēšanu nēsāt rozā keponu, kas, manuprāt, ir normāli (negribēt)

  +4 [+] [-]

, 2022-06-22 08:21, pirms 2 gadiem
Gribētos gan iebilst, kamēr paši Varavīksnes karoga nesātāji, nesāka skriet parādēs, nevienam viņi ne traucēja, ne kāds aiztika, un to ka šī labi organizētā kustība raujas pie varas, ar visādiem līdzekļiem, tikko Igaunis izjuta pa pilnu programmu. Katrā skolā kadreiz bij kāds īblis, kurš regulāri prasijās atrauties, tikai saproti, jēgas nekādas, jo hajs par to pec tam būs abnormāls (sūdzēsies, skolotāja dēls utt)

     [+] [-]

, 2022-06-22 08:22, pirms 2 gadiem
Un šādā stilā arī strādā šī kustība...

  -2 [+] [-]

, 2022-06-22 08:32, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Ka vārda brīviba ir mīts
Vārda brīvība nedod tiesības aizskart citus. es te lasu un saprotu. smadzeņu nav nevienam.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-22 08:51, pirms 2 gadiem
Pasaule ar tiem varavīksnes slimajiem ir jukusi! Cik Dievs to pacietīs vēl!!!

     [+] [-]

, 2022-06-22 09:15, pirms 2 gadiem
Comon - čalis un viņa radi n-paaudzēs nevienu vergu ar kuģiem nav vedusi kur nu vēl nostrādinājusi. Čalis visticamāk neklausās latvijas šlāgeraptauju, un te arī spožums un posts. Pietiek tev būt melnādaino (lasi arī internacionālajā) kulturas, mūzikas u.c. telpā un tev vnk tādi vārdi ir uz mēlēs, jo tur tos lieto. Tagad par kaut kādu miskastes sarunu virtuālajās spēlēs atraujas tā it kā viņs to būtu pateicis Oskara ceremonijas laikā vai no Vatikāna kanceles Lieldienās!

  -1 [+] [-]

, 2022-06-22 09:49, pirms 2 gadiem
Kommaer_inventor rakstīja: Vārda brīvība nedod tiesības aizskart citus. es te lasu un saprotu. smadzeņu nav nevienam.
Kur ir tava robeža? Vai atļaujies aizskart tos, kuri nestaigā ietinušies Ukrainas karogā vai ir izmantojuši savas tiesības nešpricēties pret kovidu?

  -2 [+] [-]

, 2022-06-22 09:52, pirms 2 gadiem
A Burts pareizais rakstīja: Cik tie liberasti ir piekasīgi, ibio, rio! Noklausoties pirmo epizodi, es tur gribēdams neko nesadzirdēju, par otro epizodi runājot, nu nezinu, cik no jums ārā tagad izietu ar kaut ko rozā galvā vai mugurā, gribētu paskatīties Labi, Funis ar Bocmani varbūt arī nekautrētos, bet pārējie? Tā Alise ir vienkārši galvā jāta, pēc viņas loģikas, vīrišķības pazīme ir nekautrēties no rozā kepona, kā savādāk viņas frāzi par FRAGILE MASCULINITY lai izskaidro? Ja runā par vārda brīvību un cenzūru, tad ir jāsāk no šitādām te Alisēm pirmām kārtām ar savām pārlieku liberastiskām vaimanām
Un kā ir ar Tevi? Kā reaģē, ja, piemēram, Vasja saka, ka Azov vienība ir nacisti (viņš to ir izlasījis rietumu presē, kas arī tā raksta)?

P.S. Bezpersonisks piemērs.

     [+] [-]

, 2022-06-22 09:59, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Kur ir tava robeža? Vai atļaujies aizskart tos, kuri nestaigā ietinušies Ukrainas karogā vai ir izmantojuši savas tiesības nešpricēties pret kovidu?
es neatļaujos aizskart nevienu. Līdz brīdim, kamēr neaiztiek manējos.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-22 10:09, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Un kā ir ar Tevi? Kā reaģē, ja, piemēram, Vasja saka, ka Azov vienība ir nacisti (viņš to ir izlasījis rietumu presē, kas arī tā raksta)?

P.S. Bezpersonisks piemērs.
Komentē labāk sportu, tas Tev labāk padodas. Tas, ka esi krievu pakaļlaiža, jau sen visiem te skaidrs.

  -2 [+] [-]

, 2022-06-22 10:19, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Un kā ir ar Tevi? Kā reaģē, ja, piemēram, Vasja saka, ka Azov vienība ir nacisti (viņš to ir izlasījis rietumu presē, kas arī tā raksta)?

P.S. Bezpersonisks piemērs.
Azov nav nekādi naciki, viņi ir mīšļi Ar paceltām ķepām labprātīgi padevās Krievu rokās, tas ir pazors! Dzīvība par katru cenu, nu i nahren tāda dzīvība Varu iedomāties, kāda viņiem tā "dzīvība" ir priekšā Piespiedu piedalīšanās visādās prazdņiku parādēs, kur uz tevi spļauda un ar akmeņiem apmētā, publiskās tiesas noziegumos pret cilvēci ( Krievi to pasniegs tieši šādi, par to šaubu nav ), tālāk Sibirijas ļesopovali ar urānuraktuvēm visu atlikušo mūžu, jautājums, vai bija vērts pagarināt šādu te apšaubāmu "dzīvību" par katru cenu? Nebūtu vienkāršāk sevi uzspridzināt, paņemot līdzi kādu Krievieli?

     [+] [-]

, 2022-06-22 10:20, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Komentē labāk sportu, tas Tev labāk padodas. Tas, ka esi krievu pakaļlaiža, jau sen visiem te skaidrs.
Nav atbildes? Tikai nozombēto naratīvu vari apžļembāt? Kas nedanco pēc masu propagandas stabules, automātiski ir kremlins?

     [+] [-]

, 2022-06-22 10:23, pirms 2 gadiem
A Burts pareizais rakstīja: Azov nav nekādi naciki, viņi ir mīšļi Ar paceltām ķepām labprātīgi nodevās Krievu rokās, tas ir pazors! Dzīvība par katru cenu, nu i nahren tāda dzīvība Varu iedomāties, kāda viņiem tā "dzīvība" ir priekšā Piespiedu piedalīšanās visādās prazdņiku parādēs, kur uz tevi spļauda un ar akmeņiem apmētā, publiskās tiesas noziegumos pret cilvēci ( Krievi to pasniegs tieši šādi, par to šaubu nav ), tālāk Sibirijas ļesopovali ar urānuraktuvēm visu atlikušo mūžu, jautājums, vai bija vērts pagarināt šādu te apšaubāmu "dzīvību" par katru cenu? Nebūtu vienkāršāk sevi uzspridzināt, paņemot līdzi kādu Krievieli?
Čurbans kā jau čurbans.... Kā var teikt ko Azovieši izdarīja pareizi vai nē? Lai spriestu ir "jāiekāpj otra cilvēka čībās" jeb izej cauri tam, kam viņi izgāja un tad spriedelē kā vajadzēja darīt.

     [+] [-]

, 2022-06-22 10:24, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Nav atbildes? Tikai nozombēto naratīvu vari apžļembāt? Kas nedanco pēc masu propagandas stabules, automātiski ir kremlins?
Vari sev stāstīt cik gribi par to, kāds tu kruts un masu saziņas nesazombēts, bet kā Henry atzīmēja, tas nemainīs pārējo uzskatu, ka esi krievu pakaļlaiža. Pierādījis esi n-tās reizes....

  -2 [+] [-]

, 2022-06-22 10:28, pirms 2 gadiem
Ulrihs rakstīja: Čurbans kā jau čurbans.... Kā var teikt ko Azovieši izdarīja pareizi vai nē? Lai spriestu ir "jāiekāpj otra cilvēka čībās" jeb izej cauri tam, kam viņi izgāja un tad spriedelē kā vajadzēja darīt.
Es varu spriest vienīgi par sevi! Gūstā labprātīgi es NEKAD nepadotos, jo zinu, kas ir gūsts, labāk ir nāve Ir trīs pamatlietas, bez kurām dzīve nav dzīve Brīvība, veselība un labklājība, ja kaut viena no šim pamatlietām klibo, tad nahren tādu dzīvi vispār vajag! Tās ir tās lietas, par kurām es cīnīšos visās frontēs ar visiem spēkiem un upurēt nevienu no tām netaisos!

  -1 [+] [-]

, 2022-06-22 10:36, pirms 2 gadiem
A Burts pareizais rakstīja: Es varu spriest vienīgi par sevi! Gūstā labprātīgi es NEKAD nepadotos, jo zinu, kas ir gūsts, labāk ir nāve Ir trīs pamatlietas, bez kurām dzīve nav dzīve Brīvība, veselība un labklājība, ja kaut viena no šim pamatlietām klibo, tad nahren tādu dzīvi vispār vajag! Tās ir tās lietas, par kurām es cīnīšos visās frontēs ar visiem spēkiem un upurēt nevienu no tām netaisos!
Tad arī spried par sevi un ned....rs par to vai Azov izdarīja pareizi vai nē. Internetā jau visi varoņi, bet kā būtu dzīvē tādos apstākļos tas ir cits jautājums... Nebrīnītos, ja ar pirmajiem šāvieniem pirmais pārbēgtu pie kādiem melnajiem un bučotu viņiem kājas, lai tikai savu nožēlojamo dzīvību saglabātu.

  -2 [+] [-]

, 2022-06-22 10:43, pirms 2 gadiem
Ulrihs rakstīja: Tad arī spried par sevi un ned....rs par to vai Azov izdarīja pareizi vai nē. Internetā jau visi varoņi, bet kā būtu dzīvē tādos apstākļos tas ir cits jautājums... Nebrīnītos, ja ar pirmajiem šāvieniem pirmais pārbēgtu pie kādiem melnajiem un bučotu viņiem kājas, lai tikai savu nožēlojamo dzīvību saglabātu.
Skatos, tev nedalec, ko es rakstu Nokļūt Krievu gūstā ir drausmīgāk, nekā nomirt! Azoviešiem tiktāl jau vajadzētu apzināties Nāve nav briesmīga, ja viņa ir ātra, ja ar mokām, tad gan, taču gūsts ir mokas, mūžīgas mokas, kuras vilksies bezgala ilgi Nav tā, ka es aptiršu viņus, tieši otrādi, es iedomājos, kas viņos darās tagad, nešaubos, ka vairākums labprāt sapņotu par cilpu kaklā, taču arī pie cilpas tie netiek, nekāda prieka, par to, ka tu elpo, ka tu ēd, ka tu dzer, čurā, kakā, karoče, tas ir pipec!

  -1 [+] [-]

, 2022-06-22 10:48, pirms 2 gadiem
Ulrihs rakstīja: Vari sev stāstīt cik gribi par to, kāds tu kruts un masu saziņas nesazombēts, bet kā Henry atzīmēja, tas nemainīs pārējo uzskatu, ka esi krievu pakaļlaiža. Pierādījis esi n-tās reizes....
Zini arī kaut ko citu, izņemot naratīvu "kremlins"?

     [+] [-]

, 2022-06-22 11:08, pirms 2 gadiem
Čaļi, nupat ierāvāt politikā, varbūt atgriežamies pie Igauņa, tajā game procesā viņš bij labs?
Moš tur turpinās karjeru 😄

     [+] [-]

, 2022-06-22 12:35, pirms 2 gadiem
neeeee rakstīja: Online datorspēlēs trash talk un pretinieku saukšana par gejiem ir ikdiena. Skaidrs, ka tas viss vairumā gadījumu netiek domāts nopietni, bet sportistiem jābūt piemēram, tāpēc šādu video esamība viņam neglaimo.
Kas attiecas uz homofobiju, skatos, ka sc arī daudz homofobu (vai maz, bet skaļi). Vai varat man paskaidrot, kāpēc jums tik ļoti nepatīk geji? Man personīgi neviens gejs nav skrējis pakaļ pliks un mēģinājis mani seksuāli izmantot, proti, es nekādu apdraudējumu nejūtu. Kas jums liek justies apdraudētiem?
Pateikt, ka tev rozā krāsa liekas gejiska, nenozīmē, ka ienīsti gejus. Kaut kāda projicēšana tā ir.
1 2 37 komentāri