Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Van der Garde un Piks pamet "Caterham" F1 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Van der Garde un Piks pamet "Caterham" F1 komandu
Gido van der Garde
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Abi līdzšinējie "Caterham" piloti Gido van der Garde un Šārls Piks ir pametuši šo komandu un 2014. gadā Formulā 1 nestartēs.

Par to, ka Pikam neatradīsies vieta "Caterham" sastāvā uz 2014. gada sezonu, tika baumots jau iepriekš, bet pēc tam tika ziņots, ka šis sportists varētu turpināt darbu testpilota amatā. Pirmdien komandas vadītājs Sirils Abitebouls franču televīzijas kanālam "Infosport+" apstiprināja, ka Piks komandu pametis pavisam.

"Ar nožēlu jāsaka, ka Šārls nākošajā sezonā nebūs kopā ar mums," sacīja Abitebouls. "Tas ir sarūgtinoši, ka mūsu kopīgais piedzīvojums ir beidzies. Personīgi es vēlos pateikties Šārlam par darbu, ko viņš paveica pagājušajā gadā."

23 gadus vecais Šārls Piks karjeru F1 čempionātā sāka 2012. gadā, kad pārstāvēja "Marussia" komandu. Divu sezonu laikā viņš piedalījās 38 sacīkstēs un labāko rezultātu sasniedza 2012. gadā Brazīlijas "Grand Prix", kad izcīnīja 12. vietu.

Lielākas cerības palikt "Caterham" rindās bija Gido van der Gardem, tomēr šorīt holandietis tika apstiprināts par "Sauber" vienības F1 testpilotu. Viņš F1 čempionāta sacīkstes pamet pēc vienas pilnas sezonas, kuras laikā aizvadīja 19 sacīkstes, labāko rezultātu sasniedzot Ungārijā, kur finišēja 14. vietā.

"Sauber" jau bija paziņojuši, ka tās testpilots būs Sergejs Sirotkins, tomēr tagad tiek teikts, ka Van der Gardem tiks dota iespēja piedalīties vairāku posmu treniņbraucienos, kā arī testos, kas notiks vasarā. Pats Van der Garde atzīst, ka viņa mērķis ir 2015. gadā kļūt par "Sauber" komandas sacīkšu braucēju.

Neoficiāla informācija liecina, ka 2014. gada F1 sezonā "Caterham" komandā startēs Kamui Kobajaši un Markuss Ēriksons.

F1 komandu sastāvi 2014. gadam

KomandaPiloti
Red BullSebastian Vettel / Daniel Ricciardo.
FerrariFernando Alonso / Kimi Raikkonen.
MercedesLewis Hamilton / Nico Rosberg.
LotusRomain Grosjean / Pastor Maldonado.
McLarenJenson Button / Kevin Magnussen.
Force IndiaNico Hulkenberg / Sergio Perez.
SauberAdrian Sutil / Esteban Gutierrez.
Toro RossoJean-Eric Vergne / Daniil Kvyat.
WilliamsFelipe Massa / Valtteri Bottas.
MarussiaJules Bianchi / Max Chilton.
CaterhamTiks nosaukts... / Tiks nosaukts...

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

  +1 [+] [-]

, 2014-01-21 11:35, pirms 11 gadiem
Oho, Piks nepaliks? Tak teica, ka Piks pildīs testpilota pienākumus Caterham komandā. Laikam tomēr par testpilotu paliks Rossi (ar cerību, ka tiks 2015. gadā komandā).

Sauber nodrošinās. Ja Gutjerezs izgāž 2014. gada sezonu, tad uz 2015. gadu būs Gīdo, kurš jau komandu iepazinis (iapazīs) pa 2014. gadu.

     [+] [-]

, 2014-01-21 11:52, pirms 11 gadiem
Man gan skiet ka bus Kamui un Heikki Caterhama, un ka test pilots varetu but Eriksons ,ka neka pieredzei varetu but liela nozime un spejai adapteties kritiskas situacijas 2014. gada sezona, kur jaunajiem braucejiem vienkarsi viss bus jamacas citadak ,neka vini ir gajushi cauri F1 atbalsta programmam.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-21 12:18, pirms 11 gadiem
Kārtējie F1 šauro durtiņu upuri. Nav ne Caterham, ne Marusia gana nopietnas komandas, lai pēc tam cerētu uz iespēju tikt spēcīgākā komandā. Nevienam tas vēl nav izdevies. Salikšanās ar kādu no šīm divām ir gandrīz vai garantija, ka tur arī aprausies tava F1 karjera.

     [+] [-]

, 2014-01-21 12:36, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Kārtējie F1 šauro durtiņu upuri. Nav ne Caterham, ne Marusia gana nopietnas komandas, lai pēc tam cerētu uz iespēju tikt spēcīgākā komandā. Nevienam tas vēl nav izdevies. Salikšanās ar kādu no šīm divām ir gandrīz vai garantija, ka tur arī aprausies tava F1 karjera.
Nu tik traki arī nav... Wēbers, Alonso, Fisičela, Trulli savulaik Minardi brauca, cik tālu viņi iespērās Formulā man liekas nav jāatgādina! No komandas nav tādā ziņā atkarīgs, ja redz, ka pilots ir stūrētājs, tad ātrāk vai vēlāk viņš arī tiks uz augšu!

     [+] [-]

, 2014-01-21 12:42, pirms 11 gadiem
hush rakstīja: Man gan skiet ka bus Kamui un Heikki Caterhama, un ka test pilots varetu but Eriksons ,ka neka pieredzei varetu but liela nozime un spejai adapteties kritiskas situacijas 2014. gada sezona, kur jaunajiem braucejiem vienkarsi viss bus jamacas citadak ,neka vini ir gajushi cauri F1 atbalsta programmam.
Heikki noteikti nebus, vins ir pliks ka baznicas zurka, ka ari vina starti Lotus pedejos posmos noraka vina iespejas. Ta bija gan vina, gan Lotus pagaisas sezonas lielaka kluda, butu labak devusi iespeju testpilotam kurs pazist masinu, nevis Heikki, kas vispar gadu bija sedejis mala.

     [+] [-]

, 2014-01-21 12:51, pirms 11 gadiem
vai ted nebija ziņa ka Kamui jau parakstījis līgumu?

     [+] [-]

, 2014-01-21 12:51, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Kārtējie F1 šauro durtiņu upuri. Nav ne Caterham, ne Marusia gana nopietnas komandas, lai pēc tam cerētu uz iespēju tikt spēcīgākā komandā. Nevienam tas vēl nav izdevies. Salikšanās ar kādu no šīm divām ir gandrīz vai garantija, ka tur arī aprausies tava F1 karjera.
Jā, var teikt, ka šie piloti ir kaut kādi upuri. Bet no otras puses, ja pilots spēj sevi pierādīt savu talantu vājā komandā (kā jau tika minēts: bijušie Minardi piloti Vēbers, Alonso, Fisikella, Trulli, arī tas pats Fetels ar TR

Nu tā nevar teikt, ka karjera aprausies. Protams, tagad lielu daļu nosaka finanses, bet arī talantam jābūt.

     [+] [-]

, 2014-01-21 12:52, pirms 11 gadiem
Uz DACIA ?

     [+] [-]

, 2014-01-21 12:52, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: vai ted nebija ziņa ka Kamui jau parakstījis līgumu?
Tas bija baumu līmenī. Vēl nekas oficiāli nav

     [+] [-]

, 2014-01-21 13:10, pirms 11 gadiem
Njus Fetelu nevar tādā lejasgalā likt.. Tomēr savu vārdu viņš pierakstīja ar Williams, trāpījās pareizajā vietā, pareizajā laikā. Un pēcāk Toro Rosso, kura arī nebija tīrākā lejas gala komanda, Fetels regulāri, mazāk vai vairāk, pilnajā sezonā top 10 finišēja un otrais pilots arī gozējās pa10-14 vietām... Protams, ja neizstājās

     [+] [-]

, 2014-01-21 13:12, pirms 11 gadiem
žēl, vienkārši piķis abiem par īsu, priekš viņu talanta. talantīgākam Kobojaši mazāks līdzfinansējums jāatnes, ēriksonam lielāks, kura vairs iepriekšējiem nebija.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-21 14:42, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Heikki noteikti nebus, vins ir pliks ka baznicas zurka, ka ari vina starti Lotus pedejos posmos noraka vina iespejas. Ta bija gan vina, gan Lotus pagaisas sezonas lielaka kluda, butu labak devusi iespeju testpilotam kurs pazist masinu, nevis Heikki, kas vispar gadu bija sedejis mala.
Kāds te sakars ar tiem laikiem? Tā bija pavisam cita politika un cita darīšana.
Es runāju par šodienas F1, kur spējīgi piloti sapņo, ka Caterham un Marusia būs viņu trampalīns uz vismaz vidusmēra komandām, bet šo divu astes gala komandu līmenis ir tik zems, ka pat Fettelam, Kimi, Hamiltonam un Alonso būtu grūti sevi pierādīt.
Šajās divās komandās ir braukuši gana daudz spējīgu pilotu, no kuriem neviens tā arī līgumu kaut vai peletona vidusdaļā nav nopelnījis.
Tā ir laba iespēja atzīmēties, ka esi braucis F1, bet nekas vairāk.

     [+] [-]

, 2014-01-21 14:47, pirms 11 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Jā, var teikt, ka šie piloti ir kaut kādi upuri. Bet no otras puses, ja pilots spēj sevi pierādīt savu talantu vājā komandā (kā jau tika minēts: bijušie Minardi piloti Vēbers, Alonso, Fisikella, Trulli, arī tas pats Fetels ar TR

Nu tā nevar teikt, ka karjera aprausies. Protams, tagad lielu daļu nosaka finanses, bet arī talantam jābūt.
Kā jau teicu, tie bija pavisam citi laiki, es runāju par Caterham un Marusia uz kuriem visi skatās ar smagu nopūtu nevis par Minardi, kas kā komana F1 tika augstu vērtēta, jo patiešām bija jauno talantu inkubātors.
Salīdzini cik piloti ir izsitušies no Minardi un cik no šīm divām neveiksminiecēm.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-21 15:48, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Kāds te sakars ar tiem laikiem? Tā bija pavisam cita politika un cita darīšana.
Ko tu te murgo, par kadiem laikiem iet runa, pagaiso gadsimtu? Es runaju par pagajuso sezonu, tie jau nav nekadi aizvesturiski laiki, bet si briza F-1.

     [+] [-]

, 2014-01-21 16:12, pirms 11 gadiem
Jules Bianchi domaju pec sezonas tiks uz augshu. Ja ne Ferrari tad FI vai Sauber noteikti