Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pols di Resta atgriežas DTM

Juris Grīns
Juris Grīns

Pols di Resta atgriežas DTM
Pols di Resta
Foto: Digitale/Scanpix

Līdzšinējais F1 komandas "Force India" pilots Pols di Resta ir panācis vienošanos ar "Mercedes" un 2014. gada sezonā atkal startēs Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM).

Līgums ar "Mercedes" jau ir parakstīts un 27 gadus vecajam Di Restam jau šonedēļ Algarves trasē, Portugālē ieplānots testēt "DTM AMG Mercedes C-Coupé" automboili. Pašlaik "Mercedes" nometne 2014. gada sezonai apstiprinājusi tikai divus pilotus, arī "McLaren" F1 komandas ilggadējo testpilotu Geriju Pafetu.

Di Resta varētu nepazust no F1 skatuves pilnībā, jo "Mercedes" vēlas viņu nolīgt par savas F1 komandas testpilotu.

"Mana F1 karjera pavisam noteikti nav galā," viņš saka. "Ir skumji aiziet, bet esmu pavadījis šajā čempionātā trīs lieliskus gadus un galu galā neesmu spiests aiziet sava snieguma, bet gan citu iemeslu dēļ. Esmu gana jauns, lai varētu atgriezties, ja man šāda iespēja parādīsies."

Di Resta Formulā 1 pavadīja trīs sezonas, visas pārstāvot "Force India" komandu, kurai motorus piegādā tieši "Mercedes". Skotu pilots aizvadīja 58 sacīkstes un guva 121 punktu. Pjedestālus viņš neizcīnīja, taču guva vairākas ceturtās vietas, aizvadītajā sezonā kopvērtējumā ieņemot 12. vietu, kas ir viņa labākais sasniegums.

Pirms tam Di Resta četrus gadus startēja DTM, ik sezonu izcīnot pjdestālus. Kopumā viņš 42 sacīkšu laikā guva sešas uzvaras, 21 pjedestālu, 2010. gadā kļūstot par čempionu.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
DTM | Offizielle Webseite

     [+] [-]

, 2014-01-21 15:18, pirms 11 gadiem
Lai veicas!
Stūrē to aparātu viņš labi, bet švaki ar lēmumu pieņemšanu, kā rezultātā biežāk ir zaudētājs nekā vinnētājs.